Starší dorost pokračoval v úspěšné jízdě. Juniorům se nedařilo. Reprezentanti opět nezklamali

Zveřejněno 06.11.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Během uplynulého víkendu se pustili do bojů o ligové body jen starší dorostenci a junioři. Mladší dorost měl díky reprezentační přestávce volno, ale tři jeho členové si zahráli v národním dresu. A také další Žďáráci se v reprezentaci ukázali v dobrém světle. Uvnitř článku najdete i videorozhovor s Martinem Nečasem, který si společně s Tomášem Havránkem odbyl premiéru v české "dvacítce".

Foto: Petr Nedvěd

JUNIOŘI

Juniorům se tento víkend vůbec nevydařil. Zatímco páteční utkání proti Písku bylo přes prohru 2:4 vyrovnaným duelem a o bodový zisk přišli svěřenci Zdeňka Kulíška až v úplném závěru utkání, nedělní debakl v Chrudimi byl jednoznačnou partií pro domácí.

12. kolo, pátek 4.11.2016
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – IHC PÍSEK 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Fotogalerie z utkání.

13. kolo, neděle 6.11.2016
HC CHRUDIM – SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 10:3 (4:1 2:0 4:2)

STARŠÍ DOROST

Na starší dorostence čekal v neděli soupeř, který jako jediný v dosavadním průběhu soutěže, dokázal žďárské mladíky porazit. Stalo se tak ve druhém kole a Nové Město nad Metují vyhrálo na domácím ledě nejtěsnějším výsledkem 1:0. Také odveta na Bouchalkách byla velmi vyrovnaná a na první gól se čekalo až do druhé poloviny zápasu. Pak ale třemi rychlými brankami Žďárští položili základ svému vítězství. Ve třetí části utkání sice hosté ještě jeho průběh dvěma slepenými brankami zdramatizovali, ale nakonec přidaly Plameny čtvrtou branku, připsaly si devátou výhru v řadě a další tři body, které udržují svěřence trenérů Biegla a Šejby na čele tabulky.

12. kolo, neděle 6.11.2016
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – TJ SPARTAK NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Fotogalerie z utkání.

REPREZENTACE

Během reprezentační přestávky se v různých mládežnických výběrech obléklo do národních dresů celkem devět Žďáráků a jeden byl připraven v roli náhradníka. O nominaci na prosincový světový šampionát „dvacítek“ bojovali na turnaji ve švédském Göteborgu Martin Nečas a Tomáš Havránek. Skvělou formu potvrdil Nečas také v této elitní kategorii a ve třech zápasech si připsal dva kanadské body za dvě nahrávky.

Bodové hody si na velmi prestižním turnaji kategorie U18 v americkém Plymouthu užili Martin Kaut (2+4) a Ondřej Machala (3+2). Neztratili se ani členové „šestnáctky“, která sehrála v západních Čechách sérii tří zápasů se Švýcarskem. Útočník Jaromír Pytlík zaznamenal gól a tři nahrávky a po jedné asistenci si připsali také obránci Jan Klodner a Daniel Poizl.