Z dalekého Sokolova si vezou Plameny jeden bod

Zveřejněno 16.01.2016 | Jakub Janů
Sokolov SKLH Žďár nad Sázavou
27., sobota 16.1.2016
Sokolov - SKLH Žďár nad Sázavou SOK - ZNS
Sokolov: Hruška (Fečo) – Truhlář, Priškin, Binias, Gombár, Šik, Adam – Račanský (A), Jirušek, Kukla (C), Kašpar (A), Říha, Dimitrov, Sus. Trenér: Carvan.
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (Sláma) – Beneš, Staněk (A), Lojek, Pleva (A), Smejkal (C), Rašner – Štěpánek, Kunstmüller, Kaňka, Kovářů, Prokš, Střecha, Bureš, Vítek, Hron, Gregar. Trenér: Sobotka.
Branky a nahrávky: 32. Říha (Jirušek, Kukla), rozh. náj. Šik – 53. Vítek (Smejkal). Rozhodčí: Michal Kostourek (Karlovy Vary) – Radek Šulo (Most), Richard Coubal (Chomutov). Vyloučení: 8:8. Diváci: 420. Střely na branku: 21:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
S O K O L O V   -   Plameny od poloviny zápasu prohrávaly o jeden gól, ale ve třetí třetině dokázaly vyrovnat a poslat tak utkání do prodloužení a následně do samostatných nájezdů. Tam, ale byly úspěšnější domácí, kteří dokázali vybojovat bod navíc.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Do první výraznější šance v zápasu se dostali domácí hráči, ale Blažíček v pohodě zakročil. Následující Střechovo nahození od modré čáry domácího brankáře také nijak neohrozilo. V 5. minutě dostal Rašner dvě minuty za sekání a Sokolov měl přesilovou hru. Tu však Žďárští bez problému ubránili. Poté se do slibné šance dostal Kunstmüller se Štěpánkem, ale ani jeden z nich kotouč za Hruškova záda nedostal. V 11. minutě udělali domácí chybu ve střídání, díky které dostaly Plameny první šanci přesilové hry v zápase. V přesilovce se do jediné výraznější šance dostal Beneš, ale střílel mimo bránu. O dvě minuty později se dral do úniku Prokš, ale přes domácího obránce se nedostal. V další fázi hry dostal domácí Truhlář dvě minuty za sekání a poslal tak Sokolov na dvě minuty do čtyř. Jenže v oslabení se řítil sám do úniku domácí Kašpar, ale výtečným zákrokem ho vychytal Blažíček a držel tak stále bezgólový stav v utkání. Minutu před koncem první třetiny opět fauloval hostující Rašner a tím poslal Plameny do čtyř. Oslabení ale Žďár skvěle ubránil a do šaten se po první třetině šlo za vyrovnaného stavu 0:0.

Na začátku druhé třetiny musel jako první z brankářů zasáhnout hostující Blažíček. O dvě minuty později se ocitl puk na tribuně a následovalo vhazování před Hruškou. Ve 23. minutě dostal dvě minuty za sekání Kunstmüller a tím dal hostům šanci přesilové hry. Ve vlastním oslabení všem ujel Tomáš Střecha, ale vůbec netrefil Hruškovu bránu. Ve 27. minutě měl šanci Binias, jenže střelou z otočky zasáhl pouze hostujícího obránce. O minutu později dostal za nedovolené bránění dvě minuty Kunstmüller a současně Střecha za hrubost, tím šli hosté do tří. Ale o malou chvíli později se provinil faulem i domácí hráč, který poslal svůj tým do čtyř. Za malou chvíli se opět vylučovalo, ale na straně Plamenů. Dvě minuty za hru vysokou holí dostal Štěpánek. Přesilovou hru Sokolov ale nedokázal využít. Jenže pasáž s mnoha vyloučenými hráči stále pokračovala. Petr Beneš dostal dvě minut za podražení a následovala přesilová hra Sokolova 5 na 3. Před ní si hosté vyžádali oddechový čas. Sokolov ani v další přesilové hře nijak výrazně Blažíčka neohrozil a domácí tak byli bez problémů rázem ve čtyřech hráčích v poli.

Až ve 32. minutě utkání přišel první gól. Ještě v přesilové hře Sokolova našel Jirušek nahrávkou Ivana Říhu, který poprvé v utkání dostal kotouč za Blažíčkova záda a poslal tak domácí do vedení 1:0.

O dvě minuty později se dostal ke střele Štěpánek, ale jeho střela vůbec netrefila domácí svatyni. Ve 36. minutě se provinil faulem Šik a dal tak Plamenům šanci přesilové hry. K jediné výraznější šanci v přesilovce se dostal znovu Štěpánek, ale jeho střela byla nepřesná a Sokolov tak byl za malou chvíli kompletní a početní výhoda pro hosty skončila. Jenže ne na dlouho. Ve 38. minutě domácí střídačka špatně vystřídala a hosté opět měli přesilovou hru. V té se dostal ke střele pouze Beneš, jenže puk trefil jen klubko hráčů před Hruškovou bránou. Za malou chvíli skončila druhá třetina za vedení Sokolova 1:0.

Čtyři minuty od začátku třetí třetiny se snažil Tomáš Střecha přejít přes domácího obránce, jenže ten si ho pohlídal a nenechal mu žádnou sebemenší šanci. Následně se ke střele dostali také domácí, ale efektivním zákrokem zakročil Blažíček. Za malou chvíli se ke střele od modré dostal Račanský, jenže s tou si Blažíček opět bez problému poradil. Ve 49. minutě dostal dvě minuty za sekání Priškin a Plameny měly ve třetí třetině první přesilovou hru. V té si připsal Hruška dva zákroky. Nejprve vyrazil kotouč betonem a pak zachytil kotouč do své lapačky.

V 52. minutě se Plameny konečně dočkaly. Tomáš Smejkal vypálil od modré na Hrušku, před kterým ještě stihl kotouč tečovat David Vítek a vyrovnal tak zápas na 1:1.

O minutu později zahákoval jednoho z Žďárských domácí Gombár a šel si posedět na trestnou lavici. Tam ale nebyl dlouho sám a o pouhou minutu později si k němu přisedl Kašpar, který dostal dvou minutový trest za hákování. Žďáru se tak vyskytla pět minut před koncem obrovská šance zcela otočit stav utkání. Následkem toho si Plameny vzaly oddechový čas. Jenže s přesilovou hrou Žďár nijak naložit nedokázal a Sokolov byl zase rázem kompletní. Do konce třetí třetiny nic vážnějšího k vidění nebylo a přišlo tak na řadu prodloužení.

Pouhou půl minutu od začátku prodloužení se provinil faulem Štěpánek a daroval tak domácím přesilovku 4 na 3. V té se domácí neprosadili a Štěpánek se tak po dvou minutách opět vrátil do hry. Minutu před koncem se po chybě domácích dostal do šance Kaňka, jenže po jeho střele zazvonila za Hruškou jenom tyč.

Prodloužení žádné góly nepřineslo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se prosadil za Plameny pouze Prokš, jenže za domácí hned v první sérii Jarušek a až v sedmé Šik, který tak vystřelil Sokolovu bod navíc.

Konečný stav tedy vyzněl lépe pro domácí, kteří dokázali porazit Plameny 2:1pn.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou):
Zápas se moc nepovedl. První dvě třetiny jsme hráli opravdu špatně, pak se to ale zvedlo. Dali jsme gól, ale už jsme to neotočili. Až na poslední třetinu, která to trochu zlepšila, byl celkově výkon špatný. Cokoliv by se dalo vyhrát, ale nám se to dnes nepodařilo.