SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Úvoz
13., pátek 17.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Úvoz ZNS - KBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Mach, Hron, Jícha, Kabelka, Vítek - Ludvík, Velecký, Hájek, Gregar, Střecha, Penáz, Staněk, Kuchta, Chlubna
Kometa Úvoz: Gustafik - Maršálek, Keverada, Hradil, Kříž, Šimeček, Krunka - Křen, Lainka, Hakl, Coufal, Novoměstský, Rohrl, Novotný, Bezděk, Kohoutek
Branky a nahrávky: Vyloučení: 3:4 Využití: 0:1
Střely na branku: 31/23 Průběh utkání: 0:1

Reportáž

V úvodu se mužstva se nejprve navzájem seznamovala a oťukávala. Více zákroků v úvodu třetiny však měl domácí brankář David Krejčík. Byly to ale spíše střely zastřelovací než gólové šance. V deváté minutě přišla první vážnější branková šance Brna, kdy v situaci 2 na 1 zakončili hosté těsně vedle. O pět minut později pohotově chytil brněnský brankář střelu z hokejky Petra Peňáze.

Živější druhá třetina přinesla řadu šancí na obou stranách, ale oba gólmani svými zákroky drželi čistá konta. Ve čtvrté minutě získali domácí výhodu přesilové hry, bohužel však bez využití. Ani hrubka domácí obrany v polovině utkání nepřinesla otevření skóre, díky výbornému zákroku Davida Krejčíka, který si se střelou poradil. Žďárští pak hráli více v útočném pásmu, ale herní i střeleckou převahu se nedařilo proměnit v branky. Po čtyřiceti minutách ták svítil na ukazateli skóre stále stav 0:0.

Závěrečné dějství patřilo režii domácích, kterým ke vstřelení vedoucího gólu chybělo jen trochu štěstíčka na jejich hokejkách. Avšak v 9.min se dostali do obrovské šance hosté, ale brankář domácích Žďárskou svatyni zachránil, když „lapil“ tutovku Komety. O dvě minuty později bylo k vidění „repete“. Závěr utkání domácím díky vlastní nedisciplinovanosti vůbec nevyšel. Oslabením nabídli Brnu výhodu přesilové hry, při které inkasovali jedinou branku zápasu a prohráli 0:1.