SKLH Žďár nad Sázavou Jestřábi Prostějov
36., neděle 8.3.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Jestřábi Prostějov ZNS - PRO
SKLH Žďár nad Sázavou: Čížek - Jan, Tobola, Jícha M., Kabelka, Hron - Ludvík, Prokš, Jícha L., Gregar, Velecký, Hájek, Bednář, Čejka
Jestřábi Prostějov: Kloc - Pozdera, Stejskal, Stefan, Pudil, Húdek, Dvořák - Přikryl, Stejskal, Koutský, Fúzik, Koutník, Mašek, Stloukal, Compel, Jurnik
Branky: Velecký 2x, Ludvík, Prokš Nahrávky: Hájek 2x, Gregar
Vyloučení: 6:4 Využití: 0:3
Střely na branku: 15:19
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5, 6:5

Reportáž

Začátek zápasu a tempo hry začal určovat hostující Prostějov. Od prvního vhazování nás hosté dostávali pod tlak. A právě oni se ve 3.minutě ujímají vedení 0:1.Po obdržené brance se domácí konečně rozhoupali ke zlepšení výkonu. Vyrovnání skóre na sebe nenechalo dlouho čekat. V čase 7:06 "Žďáráci" vyrovnali. Ale bohužel závěrečné slovo si vzal Prostějov a první třetinu vyhrál 1:2.

Druhou třetinu lépe začali domácí hráči. Ve druhé minutě po rychlé kombinaci srovnávají na 2:2. O minutu později však hosté proměňují dva na jednoho a opět se ujímají vedení 2:3. V 28.minutě využívá Prostějov přesilovou hru a zvyšuje náskok na 2:4. V čase 9:30 domácí mužstvo zachránila tyč. Domácí obrana si pak vyjela na výlet a dostáváme opět laciný gól z dorážky 2:5. Žďáráci již čekají na druhou přestávku, naštěstí se jí dočkali bez další obdržené branky.

Závěrečná třetina nám moc hokejové krásy nenabídla. Obě mužstva se již na hru nesoustředila a s přibývajícími minutami hokej upadal do ztracena. Viděli jsme ještě tři branky a to bylo vše, co bylo nabídnuto. Prostějov zvítězil 4:6.