Přerov SKLH Žďár nad Sázavou
35., neděle 1.3.2009
Přerov - SKLH Žďár nad Sázavou PRE - ZNS
Přerov: Sovják - Jordán, Bochánek, Kostiha, Matyáš, Schejbal, Běhal - Kocan, Kreisel, Malínek, Loupal, Javora, Vodák, Chovanec, Klimecký, Štastný
SKLH Žďár nad Sázavou: Čížek - Jícha.M, Jan, Mach, Kabelka, Tobola, Hron - Ludvík, Staněk, Hájek, Jícha.L, Prokš, Gregar, Bednář, Penáz, Čejka
Branky: Ludvík, Penáz, Prokš
Nahrávky: Jan, Kabelka
Vyloučení: 7:5 Využití: 1:1 V oslabení: 1:0
Střely na branku: 18:15
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3

Reportáž

Úvodní třetina přinesla rychlý a kombinační hokej. Vedení se ujali hosté ze Žďáru a to již ve třetí minutě. První přesilovka se odehrála na úkor hostů a hned dvojnásobná. Bohužel byla domácími úspěšně zužitkována na 1:1. V jedenácté minutě po pěkné přihrávce proměnil šanci Petr Peňáz a opět jsme vedli 1:2 a za tohoto stavu také odešli do kabin.

Začátek 2.třetiny pro nás nezačal vůbec dobře. V čase 1:13 jsme inkasovali při vlastní přesilovce a bylo opět srovnáno. Tempo hry trochu zvolnilo a přibylo více osobních soubojů a přímých kontaktů. V této třetině více vynikali gólmani než hráči. Prostřední část zápasu jsme ale prohráli.

Opakování z druhé třetiny jsme se nevyvarovali ani v té poslední. V třetí minutě třetí třetiny se domácí poprvé v tomto utkání ujali vedení 3:2. Svými nepřesnými nahrávkami se dostáváme několik minut pod tlak. Komplikujeme si hru nepřesností. Tři minuty před koncem se nám podařilo proměnit šanci a srovnali jsme stav na 3:3. Tento výsledek se již do konce zápasu nezměnil.

Pro nás tento bod znamená již definitivní jistotu záchrany, bez ohledu na výsledek odvolání proti kontumaci za neoprávněný start hráče.