Energie Karlovy Vary SKLH Žďár nad Sázavou
N1, pátek 30.11.2018
Energie Karlovy Vary - SKLH Žďár nad Sázavou KVA - ZNS
Energie Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Klejna, Stejskal, Kořán, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Prošek, Halberštát, Jiskra, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý, Křemen
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Zemchenkov – Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Malenovský, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček
Branky a nahrávky: 16. Křemen (Holub, Tureček), 51. Křemen (Klejna, Hotěk), 63. Bernáth (Hotěk, Klejna) – 14. Puczek (Vašíček, Konečný). Rozhodčí: Zubzanda – Fiala, Sedláček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Reportáž

První perioda přinesla divákům dvě branky, jednu na každé straně. Ve 14. minutě se radoval Jiří Puczek, který jen dokonal pěknou akci svých spoluhráčů a zakončil za Kašpara, který kryl opačnou stranu brankoviště. Po dvou minutách se však podařilo srovnat domácímu mužstvu, dvakrát odražený puk skončil na hokejce Adama Křemena, a ten perfektně trefil volné místo nad Radostovým betonem.

Druhých dvacet minut základní hrací doby nijak nezměnilo zápasový stav. Ani jeden z týmů neskóroval. Šancí však bylo dost, třetinu zahájili energetici zachycením puku při Radostově rozehrávce a snažili se trefit prázdnou klec, to se jim však nepodařilo. Konečný na druhé straně ohrozil svou rychlou střelou Kašpara, který pohotově vyrazil betonem. Klejnovi se podařilo ve vlastním oslabení vystřelit na Radostu, rychlý puk však brankář hostí chytil do náruče.

Energetikům se podařilo v poslední třetině základního času vstřelit rozhodující branku a zajistit si tak tři body. V jednapadesáté minutě si připsal druhou branku v tomto utkání Adam Křemen, jenž se zhostil vyraženého puku a neomylně jej vsítil za Radostu.

Po nadstavbě přidělil i bonusový nadstavbový bod Energii Filip Bernáth, ten díky přesné trefě překonal Radostu a vybojoval tak i čtvrtý bod pro Karlovy Vary.

 

Ohlasy po utkání

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme vstoupili s určitou herní nepokorou, a místy lehkovážně. Toho soupeř využil a dostal se do vedení. Stálo nás hodně sil ten zápas následně obrátit, což s nám nakonec podařilo. Zítra potřebujeme mít koncentrovanější výkon od první minuty.