SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
27., neděle 21.12.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Jan, Beneš, Jícha, Vítek, Čejka - Wasserbauer, Prokš, Zídek, Ludvík, Střecha, Hájek, Gregar, Penáz, Chlubna
Kopřivnice: Baldík - Horák, Bajer, Beno, Ertel - Mynarčík, Mach, Újezdský, Had, Soukal, Surovčík, Mikeska
Branky : Beneš, Ludvík, Jícha
Nahrávky: Gregar, Prokš
Vyloučení: 7:6 Využití: 1:1
Střely na branku: 19:15
Průběh utkání: .

Reportáž

Diváci viděli velmi vlažný začátek v úvodní třetině ze strany domácích. Soupeř z Kopřivnice přijel s pouhými dvanácti hráči a třemi získanými body za celou soutěž, ale tímto dojmem „outsidera" vůbec nepůsobil, naopak. V první třetině nás přebruslil a ve finálním zakončení byl pohotovější. Ždáráky dokonce překvapili v čase 6:41, kdy se ujali hosté vedení. Domácí v polovině úvodního dějství konečně zabrali. Zlepšení nastalo jak v bruslení, tak zakončení střelou na bránu. Vyrovnání přišlo z přesilové hry v patnácté minutě.

Druhá třetina byla líbivější z pohledu kombinační hry, oproti té první, ale bohužel účelovější, z pohledu výsledku na ukazateli stavu, pro hosty nepříznivá. Dvě a půl minuty před koncem 2.třetiny se Kopřivnice ujímá opět vedení na 1:2.

Závěrečná třetina, pro Ždár znamenala vabank. Vše domácí vrhli na útočení a do snahy vstřelit vyrovnávací gól. K němu se protrápili až v čase 55:21. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou vstřelili vítěznou branku a vůbec nepotěšili torzo hráčů z Kopřivnice, kteří již sahali po dvou bodech. Lepší nemusí vždy vyhrát.