SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
19., sobota 17.11.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, Filip M., Klodner, Poizl, Zemčenkov – Filip J., Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček.
Kometa Brno: Micka – Kučera, Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Hubáček, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc.
Branky a nahrávky: 14. Poizl (Vašíček), 29. Pětník (Zemchenkov, Vašíček), 34. Tlačil (Filip, Klodner), 40. Tlačil, 59. Vašíček (Nikolič) – 32. Kadlic (Kunc, Kučera), 32. Mlčák (Kowalczyk), 41. Minárik. Rozhodčí: Petr Úlehla – Radek Špringl, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 306. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Reportáž

V první třetině hráči Komety doplatili na vyloučení. Žďár mohl jít do vedení už v deváté minutě, kdy chvíli po skončení početní nevýhody Brna Daniel Poizl z levého křídla až od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, a puk dolétl až do sítě. Rozhodčí ale branku nemohl uznat, jelikož se jeden z útočících hráčů nacházel v brankovišti. Napodruhé to už ale Pojzlovi vyšlo. Brňané hráli opět ve čtyřech a domácí útočník opět vyslal dělovku od modré čáry. Rána mířila přesně pod horní tyčku a znamenala tak otevření skóre.

Druhé dějství muselo diváky v hokejové hale bavit, jelikož se oba týmy zvládly gólově prosadit. A to dohromady hned pětkrát. Nejprve se radovali hráči Žďáru z vedení 2:0 – na hostujícího gólmana nejprve letěla prudká rána, kterou brankář vyrazil před sebe a Richard Pětník puk pohotově dorazil do branky. Přibližně dvě minuty poté přišla kontaktní branka brněnského týmu. Domácí gólman musel na několikrát zasahovat, kotouč ale nedokázal dostat pod kontrolu. Toho využil Vojtěch Kadlic, který jej dokázal šikovně dostat mezi tři tyče. A po pár vteřinách už bylo skóre vyrovnané. Puk se odrazil od zadního mantinelu a domácí gólman si jej nešťastně srazil ta svá záda.

Kometa dostala příležitost zahrát si dvojnásobnou početní výhodu, tuto možnost ale nedokázala zužitkovat. Naopak to byli domácí, kteří při vlastním oslabení strhli vedení opět na svou stranu. Brněnští hráči si nepohlídali Jana Tlačila, který naskočil do hry z trestné lavice a okamžitě rozjel útočnou akci. Žďár se tak dostal do přečíslení a Jakub Filip nikým neatakovaný v mezikruží poslal přesnou trefu do branky. A domácí zvedali ruce nad hlavu v této třetině ještě jednou. Jakub Konečný poslal přihrávku do jízdy Janu Tlačilovi, který už z těsné pozice před brankou našel prostor vedle pravé tyče.

Brňanům se podařilo vsítit kontaktní branku ihned ze startu třetí třetiny a tím se tak opět dostali do hry. Puk si zpoza branky našel cestu dopředu, kde se k němu dostal Marek Minárik a bez váhání jej poslal přímo do sítě. Hráči Komety vycítili svoji šanci a byly vidět obrovské snahy o vyrovnání, Jan Radosta zůstal ale už do konce základní hrací doby neomylný. Při závěrečné power play ještě potvrdil vítězství Žďáru gólem do prázdné branky Dominick Vašíček.

V prodloužení se nic zásadního nestalo a tak následovaly samostatné nájezdy, ze kterých Kometa dokázala vytěžit bonusový bod. Modrobílí dokázali proměnit čtyři z pěti pokusů, úspěšnými střelci se stali Adam Popelka, Jan Mlčák, Vojtěch Kadlic a Jan Malý.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík - Dnes jsme hráli v domácím prostředí na malém hřišti. Chtěli jsme získat body, jelikož se nám teď dlouhodobě nedaří, měli jsme marodku. Od začátku jsme šli za vítězstvím více než Kometa a i když nás soupeř dvakrát dotáhnul, dokázali jsme pokaždé odpovědět. Mrzí mě, že jsme neuhráli i nájezdy, jelikož góly jsme v zápase dávali z nájezdů jsme ale bohužel čtyři z pěti dostali. Takový už je hokej, ale jsme rádi za tři vyhrané body.

Jan Zachrla – Dnes jsme si nezasloužili vyhrát. Pouze třetí třetina měla z naší strany určitou kvalitu, ale bohužel těch prvních dvou jsme se v podstatě jen účastnili. Soupeř tak získal gólový náskok a hlavně sebevědomí. Tím nás přehrál a my jsme pak už těžko zápas dostávali na svoji stranu. To byl hlavní důvod, proč jsme dnes neuspěli.