BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
16., neděle 15.11.2015
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Arbelovský - Zvěřina, Dvořák, Adam, Škarvada, Horák, Smolko, Pejchal, Cachnín, Teplý, Kohout, Tecl, Kyncl, Pokorný, Plíhal, Dudek, Krajíček
SKLH Žďár nad Sázavou: Vacek - Matěcha, Kukla, Pachl, Junek, Melichar, Myška, Tobiáš, Pytlík, Primožič, Trejbal, Křehlík, Šutera, Brejcha, Hladík, Soukup, Jindra
Branky a nahrávky: 17 Pokorný (Zvěřina), 19 Teplý, 58 Kohout (Tecl, Kyncl)
Rozhodčí: Humpolíček, Krejčí, Kuřítko
Vyloučení: 2:3
Střely na branku: 26:22

Reportáž

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe žďárským Plamenům, hned v úvodní minutě měli dvě obrovské šance. Jaromíra Pytlíka výborným zákrokem zastavil Dominik Arbelovský a po ráně Michala Trejbala zvonila tyč. Postupně však přebírali iniciativu domácí a vytvořili si tlak, který nesl ovoce. Střelu Pavla Zvěřiny dorazil do sítě Lukáš Pokorný. O chvíli později byla havlíčkobrodská radost ještě větší. Michal Teplý vybojoval kotouč a z pravé strany propálil Denise Vacka.

Na začátku druhé části se poprvé vylučovalo a Bruslaři dostali početní výhodu. V té se ale zkraje museli bránit, před Dominikem Arbelovským bylo rušno po ráně Miroslava Kukly od modré čáry. Prostřední periodu si domácí gólman podmanil. Předváděl výborné zákroky a neinkasoval ani po žďárském přečíslení 2 na 1. Zahanbit se ovšem nenechal ani strážce svatyně Plamenů. Také Denis Vacek předvedl několik důležitých zákroků a držel svůj celek ve hře.

Hosté měli ve třetí třetině jasný úkol. Vyrovnat. První krok k tomuto cíli mohl udělat slovinský útočník Žan Primožič, když využil volného prostoru v mezikruží, jenže proti němu stál dnes bezchybný Dominik Arbelovský. Sebrat hostům naději mohl Michal Teplý, jeho pokus z dobré pozice mířil ale mimo. Závěrečný hvizd se rychle blížil a hosté zkusili štěstí při hře v power-play. Bruslaři však dokázali vybojovat kotouč a Tomáš Kohout trefil prázdnou bránu ze středního pásma.

Kompletní reportáž včetně všech šancí a přesilových her objevíte zde.

 

Ohlasy po utkání

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Čekal nás důležitý zápas, jsme rádi, že kluci k tomu přistoupili takovým výkonem. V první třetině jsme byli jednoznačně lepší a zaslouženě jsme vedli 2:0. Ve druhé třetině náš dobrý výkon pokračoval, soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí a sami jsme neproměnili ty, které jsme měli. Ve třetí třetině už jsme si chtěli výsledek pohlídat, po kolektivním a bojovném výkonu jsme nakonec vyhráli. Jsem rád i za gólmana, že kluci uhráli nulu, a že si dokázali, že na extraligu mají. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za perfektně odvedený výkon.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes jsme prohospodařili první třetinu. Soupeř byl lepší a zaslouženě ji vyhrál, my jsme se potom už do zápasu nedostali. Je to škoda, mrzí nás to, že jsme nezískali body. Sezona je ale ještě dlouhá, budeme dál bojovat a uvidíme. Musíme zlepšit koncovku, měli jsme šance, které jsme nedali. Nedá se nic dělat, musíme jít dál.