SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
15., čtvrtek 12.11.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Vacek – Melichar, Matěcha, Junek, Pachl, Myška, Kukla – Trejbal, Soukup, Křehlík, Jindra, Primožič, Šutera, Pytlík, Brejcha, Hladík, Tobiáš
Kometa Brno: Pleticha – Masár, Holemý, Věžník, Vašíček D., Gloz, David, Sedlaček – Kavický, Čajkovič, Novák, Kučeřík, Konečný, Meluzín, Svoboda, Vašíček P., Kunc, Lašák
Branky a nahrávky: 16. Pytlík (Matěcha, Primožič), 19. Pytlík (Primožič, Tobiáš), 27. Soukup – 3. Kunc (David). Rozhodčí: Pilný – Čížek, Kis. Vyloučení: 3 (+ Matěcha 5+20m OT):7 (+ Gloz 10m OT). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 45:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Reportáž

Do utkání vstoupili mnohem lépe hostující hokejisté, kteří byli aktivnější, nicméně i přesto se do vedení po velké šanci Pytlíka mohli dostat domácí. Kometa však záhy odpověděla klasickým nedáš-dostaneš. Ve třetí minutě se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Michal Kunc a dostal kotouč do sítě - 0:1.

To hosty lehce uklidnilo a až do poloviny první třetiny byla Kometa aktivnější. V 15. minutě však dostaly Plameny výhodu přesilové hry, kterou dokázal Jaromír Pytlík svou tečí po střele od modré čáry z hole Matěchy využít - 1:1.

Na Bouchalkách bylo o tři minuty déle ještě veseleji. Žan Primožič zavezl kotouč do pásma Komety, po krátké kličce vystřelil a Pleticha v brance Komety jen vyrazil před sebe, čehož dokonale využil opět Jaromír Pytlík a dostal Žďár do vedení - 2:1.

Během druhé třetiny se hrál urputný a velice vyrovnaný hokej, ale Plamenům se přece jen podařilo navýšit vedení. Martin Soukup dotlačil kotouč zpoza branky před brankoviště Pletichy, kde ho navíc dokázal prošťourat mezi betony brněnského brankáře - 3:1.

Na konci druhého dějství měla Kometa k dispozici jeden a půl minutovou přesilovku pět na tři. Domácí se však dokázali ubránit, což bylo pro vývoj zbytku utkání klíčové.

Až do poslední sirény se hrál vyrovnaný hokej s velkým počtem střel na obou stranách. V domácím dresu předvedl opět výborný výkon brankář Denis Vacek, který v krušných momentech dokázal podržet Plameny.

Žďár si tak připsal velice důležité tři body do tabulky a opět se o něco málo oddálil poslední sestupové příčce.