BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
3., neděle 15.9.2013
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: D. Marek – Lachman, Rubner, Benák, Němec, Kopic (A), Hrabaň – Pilný, Březina, Veverka, Jílek, Kadleček, Petržílek, Holenda, Vlach, Michalička, Beran, Michálek (C), Chymo, Donda.
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Jančařík, P. Marek, Trejbal, Brejcha, Jirčík, Švanda, Jankovský – Nečas, Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Kaut, Nový, Matys, Geba, Pochobradský
Branky a nahrávky: 8. Pilný (Holenda), 53. Beran (Vlach, Michálek), 55. Veverka (Beran, Němec) – 6. Nečas, 47. Pochobradský
Rozhodčí: Honza - Kuřítko, Ryšavý Vyloučení: 10:5 Využití: 2:0
Diváci: 150
Střely na branku: 27:33 (9:12, 9:10, 9:11)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2
 

Ohlasy po utkání

Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod): Protože se nám v minulosti na Žďár nad Sázavou dařilo, tak jsme na to chtěli navázat. Věděli jsme, že mají velice silnou první lajnu. Chtěli jsme ji eliminovat tvrdou hrou do těla, aby nedostávala tolik prostoru. Chvílemi se nám to dařilo, chvílemi zase nedařilo. Důležité je vítězství, které bylo vyloženě ubojované. Co se mi nelíbilo, bylo hodně vyloučených. Předvedli jsme hodně útočných faulů. Měli jsme vyloučené dva obránce, ale osm útočníků, což je přesně obráceně. Útočníci nesmí takhle faulovat, byly to takové stupidní fauly. Na tom musíme zapracovat, abychom to odbourali. Tři body jsou ale parádní.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Myslím si, že to bylo vyrovnané a bojovné utkání, mělo to nádech toho derby. Samozřejmě, že nás mrzí ztráta bodů, protože ten bodík jsme si minimálně zasloužili. Takový je ale hokej. Kluci dnes nepotvrdili ten výkon ze Slavie, kdy jsme doma vyhráli 5:1 a hráli parádní hokej. Věděli jsme, že v Brodě nás nečeká nic jednoduchého, což jsme se snažili klukům vysvětlit. Věděli jsme, že mančaft, který dvakrát prohrál, bude doma bojovat. Dostali jsme dvě laciný branky a v těch přesilovkách, co jsme měli, jsme góly nedali. Tam jsme mohli několikrát rozhodnout, hlavně za stavu 2:1, tam jsme mohli soupeři utéci. Soupeř ale zabojoval a nám nezbývá nic jiného, než mu pogratulovat a jít dál. Sezona je ještě dlouhá a my musíme sbírat body.