Ml.Boleslav SKLH Žďár nad Sázavou
19., pondělí 19.12.2011
Ml.Boleslav - SKLH Žďár nad Sázavou MBL - ZNS
Ml.Boleslav: Kváča(Dimitrov) - Vajsejtl, Ficek, Bulíček, Makovička, Tichý(C), Švejda, Rychtárek, Vaníček, Mitter, Kaltounek, Řečinský, Hrchman, Kerda, Dvořák, Jakubčo
SKLH Žďár nad Sázavou: Peška(Strýček) - Němec A., Huňáček, Macek, Klíma, Linsbauer, Machovec - Šimák, Šmída, Rozmarín - Machala, Prchal, Křížek - Havránek, Nečas, Němec R.(C) - Peschout, Zajíc
Branky a nahrávky: 27.Bulíček (Dvořák) - 35.Němec A., 48.Prchal (Křížek), 50.Nečas (Havránek,Němec R.)
Rozhodčí: Ryšánek - Holenda, Čáp
Vyloučení: 4:9
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:26
Průběh utkání: 1:0,1:3

Reportáž

Poslední mistrovské utkání tohoto roku sehráli mladší dorostenci v pondělí na ledě zálohy BK Mladá Boleslav. Obě mužstva přispěla k tomu, že se hrál poměrně pohledný, kombinační hokej a po celé utkání se bylo na co dívat. V první části, která nakonec skončila bezbrankovou remízou byli střelecky aktivnější domácí, ale hosté se zase dostali do vyloženějších šancí. Ve druhé třetině se už rozsvitila branková světla na obou stranách. Nejprve šli domácí do vedení po fatální chybě při rozehrávce hostů. Netvalo však dlouho a bylo vyrovnáno po přesilovkové bombě od modré čáry. Od té chvíle začali být žďárští aktivnější a do konce třetiny nastřelili ještě dvakrát tyčku. V poslední části hry pokračovali hosté v tlaku, ze kterého padli další dvě branky do sítě Mladé Boleslavi. Domácí se také snažili, ale pozorná obrana a golman Žďáru je už do větší šance nepustili a utkání si poměrně zkušeně pohlídali. Odměnou za bezmála šestihodinové cestování jim byly dva body, které si z města automobilů odvezli.
Protože soutěže pokračují až v roce 2012, sehrají své další utkání hráči SKLH Žďár nad Sázavou ve čtvrtek 5.ledna 2012, kdy budou na svém ledě hostit lídra tabulky ligy mladšího dorostu skupiny "Střed" HC Tábor.

Ostatní výsledky 19.kola :
Tábor - D.Králové                          11:1
Krkonoše - Pardubice                        2:5
Kolín - Č.Budějovice B                      1:1
J.Hradec - Kobra Praha                      3:2
Liberec B - Benátky n.Jiz                   1:6
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Se starým rokem jsme se rozloučili výhrou, což je vždycky dobré. Boleslav byla vyrovnaný soupeř. Museli jsme o vítězství celý zápas bojovat, zvlášť když se nám tentokrát nedařilo tolik střelecky. O výsledku rozhodla naše větší bojovnost a touha po vítězství. Hráči si v utkání opravdu mákli. Děkuji všem za výsledky předvedené v tomto roce a doufám, že na ně navážeme i v roce 2012.