Plameny přestřihly vítěznou šňůru Draků

Zveřejněno včera | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HOKEJ ŠUMPERK 2003
5., středa 2.10.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - HOKEJ ŠUMPERK 2003 ZNS - SUM
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal, Vít - Půža, Kukla, Pleva, Svoboda, Koudelka, Kubíček, Ludvík - Půhoný, Koukal, Dušek - Mlynář, Wasserbauer, Štěpánek - Pytlík, Čermák, Köver - Chlubna, Jícha, Gregar
HOKEJ ŠUMPERK 2003: Irgl, Micka - Rutar, Minařík, Dudycha, Panáček, Drtil, Novotný - Picka, Scheuter, Jaroš - Šišolák, Korčák, Ostřanský - Vachutka, Polach, Pospíšil - Horký, Handl, Tarnoczy - Budina
Branky a nahrávky: 16. Köver (Pytlík), 25. Dušek (Koukal, Půhoný), 29. P. Štěpánek (Köver, Wasserbauer), 38. Půhoný (Dušek), 48. Dušek (Půža, Půhoný), 60. Půhoný (Dušek) – 24. T. Pospíšil (Vachutka, Rutar), 37. Vachutka (T. Pospíšil, Jaroš), 40. Vachutka (T. Pospíšil). Rozhodčí: V. Schenel – J. Kučera, J. Štěrba. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Žďárští hokejisté berou tři body ze zápasu se Šumperkem a přetrhávají vítěznou šňůru vítězství. Draci sic přehrávali Plameny v prvních minutách, ale domácí vždy byli o gól napřed. Plameny se díky tomuto vítězství posunuly na 3. místo v tabulce, kde mají stejný počet bodů, jako Technika Brno, se kterou se Plameny utkají už tuto sobotu na domácím ledě Techniky.

Reportáž

Začátek první třetiny patřil spíše šumperským Drakům, především útočně. V druhé polovině první třetiny si oba týmy vysloužili přesilové hry, ani jednomu týmu se ji nepodařilo proměnit v branku. Ke konci třetiny se ale Plameny draly o puk a byly všude dřív, odměnou byl pak první gól, čímž se Plameny dostaly do jedno gólového vedení. Také Draci se dostali k velikým šancím, díky přesilovce na konci první a na začátku druhé třetiny, kterou se jim nepovedlo využít. Ačkoliv se Plamenům velmi dařilo, Draci si však našli skulinku v bráně Sejpala a podařilo se jim tak skóre srovnali. Brzy se však Plameny dostaly do vedení, díky dvojitému vyloučení hráčů Draků. Za malou chvíli opět Plameny z přesilovky vystřelily další ránu, která vedla k dvou brankovému vedení a domácí se tak mohli radovat z dvou brankového vedení. Draci se prodírali přes útočné pásmo, ale domácí byli všude dříve. Po nějaké době se Drakům povedlo využít přesilovku a tím tak snížit skóre. Rychlou odpověď ale udělaly Plameny, ale Draci se skórem nebyli spokojení a brzy nadělili další gólovou střelu, s čímž skóre na konci druhé třetiny bylo 4:3. Začátkem třetí třetiny se oba dva týmy dostávaly do velkých šancí, ale žádný gol z toho nepadl. Až v druhé půlce třetiny střely Plameny nadělil Drakům další branku. Poslední branka zápasu padla až ke konci utkání, kdy Draci riskovali hru bez brankáře, která se jim ale nevydařila a Plameny si mohly pojistit výhru nad Draky skórem 6:3.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou):

Tomáš Sedlák (Draci PARS Šumperk): Přijde mi, že je to už ohraná písnička. Přijeli jsme sem s tím, že víme na čem soupeř staví svoji hru. Věděli jsme, že dávají hodně gólů a že hodně gólů dostávají. Chtěli jsme hrát disciplinovaně, ale to se nám dnes bohužel nepovedlo. Právě díky velkému množství faulů jsme dnešní zápas prohráli. Druhá věc jsou pak naše přesilovky. Máme k dispozici šest přesilovek a proměníme jednu. kdežto Žďár promění hned tři. A špatní jsme byli i v pohybu, vůbec jsme nedokázali hrát jednoduše. Chtěl bych opět poděkovat našim fanouškům, kteří vážili cestu za námi, aby nás podpořili. A ještě bych dodal, že po dnešku je vidět, jak moc ta soutěž bude vyrovnaná. Musíme tedy poctivě pracovat zápas od zápasu, protože to samo rozhodně nepůjde.

Fotogalerie