Žďár dnes čeká předehrávka v Brně

Zveřejněno 31.10.2012 | jk, mk
VSK Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
24., středa 31.10.2012 18:00
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
B R N O – Po úspěšném nedělním zápase proti Nymburku, se mohou příznivci Plamenů těšit na další duel proti soupeři z horních pater tabulky. Dnes zamíří jejich mančaft na led druhé Techniky Brno, která šlape na paty lídrovi centrální divize a rivalovi z jihomoravského regionu Hodonínu. Dokáže parta Martina Sobotky překvapit skvěle bránící domácí tým a oplatit tak několik hodně bolestivých porážek z poslední doby? Sledujte s námi. Hokejový program se přesouvá na ledovou plochu do Brna mimořádně, nejedná se o pravidelný zápas, ale o předehrávku 24.kola.
Vysokoškoláci načali letošní ročník skupiny střed vítězstvím na ledě Pelhřimova, který porazili (1:4). A těšili se na domácí derby s Hodonínem, ale Drtiči pokazili jejich vstup do aktuálního ročníku a v dramatickém zápase vyhráli (2:5). Následovala těsná výhra na ledě Nymburka (1:2) a přesvědčivé vítězství doma s Chotěboří (7:1). Posledním klopýtnutím v první čtvrtině soutěže byl zápas v břeclavské aréně, kde Technici dostali tři rychlé branky od Lvů a bylo po utkání (6:3).

V šestém kole však museli čelit dalšímu z pronásledovatelů, právě celku který vyřadili v minulém play-off a který jim měl co vracet, tedy Žďáru nad Sázavou. Velmi bojovný, tvrdý a atraktivní zápas se spoustou brankových příležitostí a hokejové parády přinesl domácím tři body (4:1). Utkání oba trenéři hodnotili hodně pozitivně.

Hostující Martin Sobotka mimo jiné řekl: „Přes porážku musím dnes hodnotit zápas v zásadě pozitivně. Myslím, že jsme předvedli dobrý nebo spíš výborný výkon... Nedá se však nic dělat, soupeř byl silný a kvalitní a v samotném závěru potvrdil, že i zkušený.“ Také domácí kouč Roman Kaňkovský ocenil kvalitu soupeře: „Bylo to velice těžké utkání, Žďár hraje dobře do obrany, hraje tvrdě do těla a už vloni jsme sehráli velice těžká utkání… Jsme hrozně rádi, že jsme to utkání vyhráli.“

Můžeme se tedy těšit na další střetnutí dvou špičkově rozehraných týmů. Technici nepoznali hořkost porážky od 5.kola v zápase v Břeclavi. Naposled opět porazili pelhřimovské Spartaky (5:2), když po celou dobu utkání si výsledek v klidu hlídali. Hlavními oporami týmu vedeného Romanem Kaňkovským jsou útočníci Kamil Rajnoha (8+4), Jiří Sedláček (7+3) a Karel Benýšek (5+5). Tito tři skvělí ofenzivní hráči nastříleli přes polovinu gólů svého týmu!

V defenzivě vládne Pavel Strýček (0+6) a na prahu nové sezóny se do brněnského mužstva vrátil i jeden z nejlepších strážců druholigových branek Jaroslav Chvátal. Ten výraznou měrou přispěl k nejlepší defenzivě v lize, kterou právě tým Vysokoškoláků disponuje. Celek z jihomoravské metropole zatím inkasoval pouhých 22 branek v deseti zápasech, což je jen o málo víc než polovina průměru všech ostatních soupeřů.

Horalové z Vysočiny však mají také v zádech vydařené výsledky z první čtvrtiny soutěže, kdy padli kromě Břeclavi (5:3) pouze s „velkou trojkou“. Ovšem pozor! V neděli Sobotkův tým porazil třetí Nymburk (7:4) a svoji kůži rozhodně nebudou chtít Plameny dát zadarmo ani druhému mužstvu v tabulce. Kouč Sobotka se však bude muset obejít bez svého elitního útočníka Dana Kotlíka, který si v posledním utkání obnovil zranění třísel a bez důrazného obránce Martina Jíchy, kterého si opět vytáhla Dukla do svého „A“ týmu.

Z posledních vzájemných zápasů z loňské sezóny si drží bilanci na své straně domácí Technici, kteří v základní části získali se svým nadcházejícím soupeřem osm bodů po výsledcích (3:2, 4:3p, 1:2, 8:4). Ale velké hokejové bitvy tyto soky čekaly ve vyřazovacích bojích.

Žďár začal čtvrtfinálový boj s Brnem hodně nebojácně a po prvním zápase vedl 0:1, když si odvezl z ledu Techniky cenou výhru 2:4. Avšak poté jí podlehl třikrát za sebou (2:3, 6:3 a 2:3). Tím VSK vystavil stopku Plamenům a poslali je na dovolenou. Zajímavou statistikou těchto střetnutí je bodová produktivita brněnských hráčů ve vzájemných kláních: Rajnoha (5+5), Běnýšek (5+6) a Odehnal (7+4).

Přestože máme odehráno teprve deset utkání, tak dnešní duel nese označení 24.kolo. Tento zápas měl být podle původního rozlosování odehrán 29.prosince. Na žádost VSK je však právě dnes předehráván, takže bude možné dopřát hráčům delší vánoční svátky a volno pro jejich rodiny. Z toho důvodu také na tento návrh soupeře, vedení SKLH bez problémů přistoupilo.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
6.kolo, sobota 6.10.2012
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Dosavadní výsledky VSK Technika Brno:
15.9.2012 Spartak Pelhřimov – VSK Technika Brno 1:4
19.9.2012 VSK Technika Brno – SHK Hodonín 2:5
23.9.2012 NED Hockey Nymburk – VSK Technika Brno 1:2(sn)
29.9.2012 VSK Technika Brno – HC Chotěboř 7:1
3.10.2012 HC Lvi Břeclav – VSK Technika Brno 6:3
6.10.2012 VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou 4:1
14.10.2012 TJ SC Kolín – VSK Technika Brno 2:4
17.10.2012 KLH Vajgar Jindřichův Hradec – VSK Technika Brno 2:3
20.10.2012 VSK Technika Brno – HC Moravské Budějovice 2005 3:1
27.10.2012 VSK Technika Brno – Spartak Pelhřimov 5:2

Duel můžete vidět naživo v brněnské Hokejové hale dětí a mládeže ve středu 31.října od 18:00 hodin. Pokud chcete průběh zápasu sledovat z pohodlí svého domova nebo jiného místa, bude pro vás opět připraven onlajn přenos, který bývá z Brna na velmi dobré úrovni.