Březina: „Nějak se to nečekaně semlelo“

Zveřejněno 16.10.2012 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Měl být jednou z hlavních posil před letošní sezónou. Již v úvodu druhého zápasu si však zranil rameno, které si léčil až do minulého týdne. Původně neměl do nedělního zápasu proti Žihadlům vůbec nastoupit a byl připraven plnit roli náhradníka. Ovšem v neděli zazvonil trenéru Sobotkovi telefon od Michala Kaňky, který se musel ze zápasu omluvit kvůli nepříjemné střevní viróze. Tak naskočil po téměř měsíční pauze rovnou do zápasu a hned v prvním střídaní otevřel jeho skóre. Řeč je o Ondřeji Březinovi, který navrch přidal ještě také závěrečnou šestou branku Plamenů.

Foto: Tomáš Marek

Sám autor úvodní branky byl z rychlého sledu událostí překvapen: „Nečekal jsem to, před zápasem jsem neměl ani nastoupit. Ale pak se to nějak nečekaně semlelo, že nepřijel Káňa (Kaňka – pozn.red.), tak jsem nastoupil v první pětce. Měl jsem i trochu štěstí a hned v prvním střídání jsem dal gól.“

To však nebylo ze strany Ondry Březiny vše a jak otevřel střelecký účet Plamenů, tak jej i uzavřel: „Měl jsem štěstí, že jsem tam byl dobře postavený. Bek parádně vystřelil, gólman to vyrazil a já jsem to jen dorazil do prázdné brány.“

Ondřej Březina
#82 útočník, 22let, 182cm / 85kg
Šikovný centr, který vloni patřil k nejproduktivnějším forvardům soutěže, chyběl trenéru Sobotkovi v pěti zápasech. Minulý týden teprve začal trénovat, ale jeho pochroumané rameno by mělo být v pořádku. „Zdá se, že to bude dobré, ale ještě tam je takový určitý respekt z tvrdších osobních soubojů, ale snad se to bude rychle zlepšovat. Ve středu by to mělo být zase ještě lepší a pak už stoprocentní,“ věří mladý útočník.

Právě ve středu čeká Plameny největší derby a soupeř, který letos podává hodně rozporné výkony. Ondra zná Spartak z předchozích sezón ještě z trutnovského dresu, ale atmosféru derby Vysočiny zažije poprvé: „Pelhřimov měl famózní přípravu, pak se jim moc nedařilo, teď vyhráli v Břeclavi, takže je nelze nějak podceňovat a bude to určitě hodně těžký soupeř. Pokud ale budeme hrát jako dnes první dvě třetiny, tak bych se toho zápasu nebál,“ hledí s optimismem ke středečnímu duelu Ondřej Březina.