Žďár čeká v Brně odveta za loňské čtvrtfinále

Zveřejněno 05.10.2012 | mk, jk
VSK Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 6.10.2012 17:00
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
B R N O – A je to tady! Víkendové zápasy šestého kola nabídnou i možnost splatit staré účty. V sobotním utkání se střetne VSK Technika Brno s SKLH Žďár nad Sázavou. V posledním čtvrtfinále vyřadili Vysokoškoláci z Brna žďárské Plameny 3:1 na zápasy a poslali je na předčasnou dovolenou. Nyní se musí domácí postavit poraženým čtvrtfinalistům, kteří mají za zády výhry z posledních dvou utkání. Ale také Technika si udržuje dobrou formu, přesto výkony v posledních dvou duelech představovaly „den a noc“.
VSK Technika Brno vloni „přestoupila“ v rámci druhé ligy z východu do skupiny Střed a počínala si velice dobře. Na konci základní části jí patřila parádní druhá pozice hned za vedoucím a suverénním Hodonínem, který ji také ve vypjatém finále play-off zdolal 3:1 na zápasy po těsných výsledcích (4:5, 3:2, 3:4 a 4:5).

Hlavní trenér Roman Kaňkovský během letní přípravy výrazně posílil mužstvo. Velký návrat hlásí po čtyřech letech v Břeclavi jeden z nejlepších brankářů druhé ligy Jaroslav Chvátal. Také do útoku získali domácí uznávané jméno. V jihomoravské metropoli si zahraje ostřílený jednatřicetiletý matador Ondřej Látal, který má bohaté zkušenosti z první ligy, zažil krátkou etudu v extraligové Spartě, ale také se podílel na úspěšné sezóně Žďáru v roce 2002. V kádru pro tento ročník zůstaly známé opory týmu jako Jiří Sedláček, Vlastimil Odehnal i Kamil Rajnoha, Karel Benýšek a kapitán Jan Habrovec, ale také Jan Česnek, na nějž mají Žďárští obzvláště pálivé vzpomínky z únorového čtvrtfinále.

Domácí měli výtečnou letní přípravu na sezonu. A v těchto sedmi testech uspěli hned pětkrát, kdy i v generálce na ligu přehráli Žďár přesvědčivě 8:3. Velké problémy způsobovala Plamenům hlavně první formace Brna Matouš, Rajnoha, Hnilička, kteří byli u poloviny branek svého týmu. V mistrovských zápasech už to bylo horší. Z předcházejících pěti kol vyválčila Technika shodně jako Žďár osm bodů a jsou těsně před ním na pátém místě. Přesto se dá říci, že tento špičkový tým se teprve rozjíždí.

Do statistik druhé ligy hlasitě promlouvá domácí Kamil Rajnoha, který si za pouhých pět kol připsal neuvěřitelných devět bodů za šest branek a tři asistence a patří mu druhá pozice v kanadském bodování centrální skupiny. Také Jiří Sedláček (4+2) s Janem Česnekem (2+3) nezůstávají příliš pozadu. Tyto jmenovaní mají na svědomí dvě třetiny branek svého týmu v letošních mistrovských zápasech. Co předvedou v sobotu?

Hosté přijíždějí na jih Moravy posíleni středeční výhrou nad Kolínem, kdy na svém kluzišti přehráli svého soupeře v poměru 4:2. Také v předcházejícím zápase získali plný počet bodů. Ze zimního stadionu v Jindřichově Hradci vylovili překvapivě tři body. Tyto úspěchy nalily do žil Plamenů novou krev a s ní pojedou Sobotkovi svěřenci na led Techniky.

Žďárský generál Martin Sobotka vybojoval v pěti bitvách od vstupu do nové hokejové sezónní války ročníku 2012/2013 již třetí zápas a jeho bojovníci posbírali zatím osm bodů a pomalu stoupají tabulkou vzhůru. Jejich příští protivník je však jiného kalibru. Tento zápas hostujícímu trenérovi ukáže, zda se můžou jeho svěřenci rovnat se špičkou.

Při přetrvávajícím zranění Jiřího Slámy je jasnou jedničkou v brance Petr Opršal. Plamenům nadále chybí marodi Jan Kočan s Jiřím Plachým a také Ondřej Březina, který má vleklé problémy s ramenem, ale příští týden by měl již začít trénovat. Kouč Sobotka se pod Špilberkem bude muset obejít i bez jedné z největších opor a „náhradního“ kapitána Ondřeje Ježka, jenž si tento víkend plní své studijní povinnosti.

Dosavadní výsledky VSK Technika Brno:
15.9.2012 Spartak Pelhřimov – VSK Technika Brno 1:4
19.9.2012 VSK Technika Brno – SHK Hodonín 2:5
23.9.2012 NED Hockey Nymburk – VSK Technika Brno 1:2(SN)
29.9.2012 VSK Technika Brno – HC Chotěboř 7:1
3.10.2012 HC Lvi Břeclav – VSK Technika Brno 6:3

Kompletní program 6.kola:
Sobota 6.10.2012
VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou 17:00
SHK Hodonín – NED Hockey Nymburk 17:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – TJ SC Kolín 18:00
Spartak Pelhřimov – HC Chotěboř 18:00
Neděle 7.10.2012
HC Moravské Budějovice 2005 – HC Lvi Břeclav 17:00

Duel můžete vidět naživo v brněnské Hokejové hale dětí a mládeže v sobotu 6.října. Zápas začíná v 17:00 hodin. Pokud chcete průběh zápasu sledovat z pohodlí svého domova nebo jiného místa, bude pro vás připraven onlajn přenos, který bývá z Brna na velmi dobré úrovni.