V pátek odvetné derby s Pelhřimovem

Zveřejněno 30.08.2012 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lední Medvědi Pelhřimov
příp., pátek 31.8.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V pátek večer se po týdnu opět představí žďárské Plameny svým příznivcům na domácím stadionu v přípravném zápase. Po jihlavské Dukle čeká Sobotkův tým další regionální soupeř. K odvetě přijede na Bouchalky Spartak Pelhřimov, kterému mají žďárští hokejisté vracet porážku 4:1 z minulého týdne na Pelhřimovském ledě. Tímto zápasem také SKLH zahajuje prodej permanentek na novou sezónu.
Pelhřimovský tým zatím v přípravě sbírá střídavé úspěchy a neúspěchy. V šesti zápasech si Spartak připsal tři výhry a tři porážky. Nutno ovšem dodat, že z toho dvě prohry jdou na vrub „B“ týmu. Poslední vystoupení „áčka“ bylo právě v zápase proti Žďáru minulé úterý a bylo úspěšné.

V tomto zápase Plameny držely s domácím týmem krok dvě a půl třetiny. Na vedoucí branku Pelhřimova dokázal odpovědět Jakub Fúzik. V poslední desetiminutovce však udělali Spartakovci rázný krok a třemi brankami rozhodli zápas ve svůj prospěch.

O motivaci žďárských hokejistů se po minulém utkání postaral také pelhřimovský brankář Jan Jíra, který si v pozápasovém rozhovoru rýpnul do Sobotkových střelců, když řekl, že by se musel stydět, kdyby dostal od Žďáru branku. Tak uvidíme, zda se ve Žďáře bude muset zastydět.

Plameny mají za sebou tři přípravná utkání a zatím nepoznaly chuť vítězství. Po úvodní remíze s Břeclaví, přišla zmíněná porážka v Pelhřimově. Nejpovedenější utkání však překvapivě předvedli hokejisté SKLH před týdnem proti prvoligové Dukle Jihlava, kterou zle potrápili. V zápase již vedli 3:1 a vedení dokázali držet až do poloviny třetí třetiny, ale favorit v druhé části závěrečné dvacetiminutovky dokázal otočit výsledek zápasu a odvrátit senzaci.

Ve žďárské sestavě už tentokrát nebude chybět jedna z opor týmu Ondřej Ježek a poprvé se v této sezóně před domácím publikem představí nová posila do obrany Josef Kolda. Naopak chybět bude brankář Jiří Sláma, který si v minulém zápase vykloubil prst a jeho léčení si ještě nějakou chvíli vyžádá.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Linhart (Černý)
obránci: Staněk - Střecha, Krejnus – Pleva, Smejkal – Doležal, Kolda - Sobotka
útočníci: Kunstmüller, Březina, Plachý – Ježek, Vítek, Dítě – Kočan, Kotlík, Man - Havelka, Hron, Slavík, Fúzik

Na zápase budou v prodeji také permanentky na novou sezónu. V pokladně zimního stadionu si je zájemci budou moci zakoupit za 650,- Kč resp. za 600,- po předložení loňské. K dispozici budou také oblíbené desetizápasové vstupenky TEN za 430,- korun.

Zápas začíná v pátek 31. srpna v 18:00 na zimním stadionu na Bouchalkách. Stejně jako na všechna přípravná utkání platí i na tento zápas jednotné vstupné 30,- Kč. Pro toho, kdo nebude moci sledovat utkání přímo, budeme přinášet aktuální informace prostřednictvím onlajn přenosu..