2.Liga 2008 - 2009

Zveřejněno 21.06.2008 | Klub
5.6.2008 byl v Praze rozlosován nový ročník 2.ligy, který přinese mnoho změn a novinek. Bude to soutěž, jejíž úroveň tu asi od dob 1.ligy ještě nebyla. Je to dáno jak kvalitou a počtem soupeřů, tak množstvím zápasů či systémem závěrečných bojů. Bude to sice pro účastníky finančně náročnější, ale určitě atraktivnější pro diváky a tak věříme, že i žďárští fanoušci tyto změny přijmou a ocení a již nyní se těší na první buly.

Letošní ročník 2.ligy se bude hrát pouze ve dvou skupinách, v moravské (východ) a české (západ). Žďár bude hrát ve skupině východ, která bude mít 16 účastníků, západní jich bude mít 20. Základní část bude rozdělena do dvou částí. Nejprve se bude hrát systémem každý s každým, což přinese celkem 30 utkání, následovat bude druhá část systémem sudá-lichá, ve které odehrajeme dalších 16 zápasů, celkem tedy 46 zápasů.

Po základní části přímo sestoupí tým na posledním místě, v české skupině to budou poslední dva. Mužstva, která se po základní části umístí na prvních třech místech, postoupí přímo do PlayOff. Ti kteří obsadí čtvrté až třinácté místo se utkají ve dvojicích v sérii na dva vítězné zápasy o zbývajících pět míst v PlayOff, které se již bude hrát na tři vítězství, přičemž první, třetí a páté utkání se odehraje na ledě lépe umístěného družstva. Vítěz PlayOff pak postoupí do kvalifikace o 1.ligu, kde se utká s prvními dvěma celky z české skupiny o dvě postupová místa do 1.ligy.

V základní části získá vítěz utkání v normální hrací době 3 body, při nerozhodném výsledku každý ze soupeřů obdrží 1 bod a utkání se prodlužuje o 5 minut, vstřelením branky utkání končí a vítěz získává druhý bod. Pokud v prodloužení branka nepadne, budou následovat samostatné nájezdy.Další novinkou bude povinný start pěti hráčů ročníku 1986 a mladších.

Soutěž začíná 13.9.2008 a hned její úvod bude pro žďárského fanouška mimořádně zajímavý. Po úvodním zápase, který sehrajeme na ledě loňského vítěze základná části Nového Jičína, přijede 17.9. do Žďáru na okresní derby Velké Meziříčí a o týden později zde přivítáme nově se rodící tým Vsetína.

Složení skupiny VÝCHOD:

Břeclav, Hodonín, Nový Jičín, Opava, Orlová, Pelhřimov, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk, Technika Brno, Uničov, Valašské Meziříčí, Velké Meziříčí, Vsetín, Žďár nad Sázavou

Složení skupiny ZÁPAD:

Benešov, Česká Lípa, Děčín, Jablonec nad Nisou, Jindřichův Hradec, Klatovy, Klášterec nad Ohří, Kobra Praha, Kolín, Litoměřice, Mělník, Milevsko, Nymburk, Písek, Rokycany, Roudnice nad Labem, Řisuty, Sokolov, Tábor, Trutnov