Změny v kádru Plamenů

Zveřejněno 23.08.2012 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – První mužstvo žďárských Plamenů absolvuje třetí týden předsezónní přípravy na ledě. Trenér Martin Sobotka učinil několik prvních změn v širším kádru, které budou mít vliv i na sestavu pro dnešní utkání proti jihlavské Dukle.
Již na začátku týdne se k týmu připojil mladý defenzivní obránce Josef Kolda (21), který přichází na hostování z jihlavské Dukly. Žďárští příznivci si jej mohou pamatovat z předminulé sezóny, v jejímž závěru vypomáhal Plamenům poté, co se díky zraněním a náhlým odchodům téměř rozpadla celá obrana. V dnešním zápase však proti svým nedávným spoluhráčům nenastoupí, neboť jej schvátila střevní viróza.

Ke kořenům se vrací útočník David Vítek (22). Žďárský odchovanec odehrál několik sezón v prvoligové Třebíči. „David Vítek u nás působí už delší dobu, ale bohužel ho provázela zranění, díky kterým se nedostal do stabilnější a dlouhodobější formy. David sám cítí, že potřebuje hodně hrát a pracovat. Ve Žďáře by měl dostat hodně prostoru a měl by být více vytěžovaný. Stejně, jako u ostatních hráčů, kteří odešli na střídavé starty, i u Davida je možné, že pokud se mu bude dařit, můžeme ho v průběhu sezóny k některým zápasům povolat,“ vysvětlil na klubových stránkách jeho návrat do Žďáru sportovní manažer Horácké Slávie Kamil Pokorný.

V dresu svého mateřského klubu, by se v průběhu sezóny mohl objevit ještě další žďárský odchovanec Štěpán Zídek (20). Mladý útočník jihlavské extraligové juniorky bude mít do SKLH vyřízenou možnost střídavého startu.

Začíná se také rýsovat brankářská trojice. Jiřího Slámu a Tomáše Linharta doplní Petr Opršal (23), který bude mít střídavý start z Havlíčkova Brodu. Jak často bude nastupovat ve žďárském dresu, bude záležet jednak na tom jak se prosadí v „A“ mužstvu Rebelů a na tom jak se bude našim gólmanům dařit.

Současný širší kádr naopak opouští Michal Bureš z Hlinska a pardubičtí Radim Zrůst a Petr Vlček. Po vzájemné dohodě nebude v základním kádru počítáno s Jakubem Vránkem, který vzhledem ke svému pracovnímu vytížení nedokáže zajistit pravidelnou účast na trénincích a zápasech. V rámci svých časových možností však bude s týmem trénovat a bude připraven pro případ potřeby. Pro mladého brankáře Lukáše Černého zajišťuje vedení klubu angažmá v některém z nedalekých týmů krajské ligy, pravděpodobně to bude v Hlinsku.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou pro dnešní zápas:
brankáři: Sláma - Opršal
obránci: Smejkal - Střecha, Krejnus – Pleva, Sobotka R. - Šír, Šulc
útočníci: Man, Kotlík, Kočan – Kunstmüller, Březina, Plachý - Vítek, Hron, Dítě - Šimon, Ludvík, Fúzik