Plameny prověří slavná Dukla

Zveřejněno 22.08.2012 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Dukla Jihlava
příp., čtvrtek 23.8.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Dukla Jihlava ZNS - JIH
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dukla Jihlava je stále v hokejovém světě pojem a v současné době patří ke špičce 1.ligy. Tento silný soupeř prověří ve čtvrtek připravenost žďárských Plamenů. Bude to určitě velká výzva pro samotné hráče a rozhodně atraktivní příležitost pro hokejové příznivce shlédnout na Bouchalkách hokej vyšší úrovně.
Vzájemný přípravný zápas koresponduje s dlouhodobou kvalitní spoluprácí mezi SKLH a Duklou. Stačí vzpomenout např. na dlouholetého brankáře Jihlavy a žďárského odchovance Milana Řehoře. V současnosti posiluje řada mladých hokejistů Žďáru dorostenecká a juniorská extraligová mužstva Dukly. Pro talentované hráče, kterým je již Žďár malý, bývá právě Dukla prvním krokem do vyššího hokeje.

Naopak opačným směrem vypomáhají ve Žďáře jihlavští hráči, pro které je extraligová úroveň nad jejich momentální možnosti, hájit pozice Plamenů v ligových mládežnických soutěžích. Rovněž v současném „áčku“ působí hned čtveřice exdukláků.

Spolupráce funguje i na úrovni krajských výběrů a v trenérské praxi. Ať již je to na bázi KCTM (Krajské centrum talentované mládeže) nebo letní česko-finské hokejové školy IIHS (International Ice Hockey School). Těchto projektů se pravidelně účastní jak hráči, tak trenéři žďárského klubu.

V nadcházejícím duelu se i díky této spolupráci postaví proti sobě žďárský odchovanec v dresu Dukly Martin Jícha, který bojuje o místo v sestavě A mužstva, proti zmíněným exjihlavákům Manovi, Kotlíkovi, Staňkovi a Koldovi v Plamenných dresech.

Dukla Jihlava patřila v posledních dvou sezónách do nejlepší čtveřice 1.ligy a to jak v základní části, tak v play-off. Ani v nadcházející sezóně nebudou určitě cíle našeho historicky nejúspěšnějšího hokejového klubu nižší a fanoušky uspokojí tým trenéra Petra Vlka pouze znovu bojem o nejvyšší příčky s případným pošilháváním po nejvyšší soutěži.

Proto bychom mohli čtvrteční zápas nazvat také hrou kočky s myší nebo bojem Davida s Goliášem. Každý zápas, ale začíná za stavu 0:0 a není to tak dlouho, kdy z Bouchalek odjížděl s porážkou jiný prvoligový tým.

Hokejistům z krajského města se však zatím v přípravě příliš nedaří. Mají za sebou již šest utkání, ze kterých si dokázali připsat pouze jedno vítězství doma nad Pískem a jednu remízu s Hradcem Králové. Poraženi odcházeli z duelů proti francouzské reprezentaci, rivalovi z Třebíče, Znojmu i Olomouci.

Žďárské Plameny se s Duklou naposledy utkaly před třemi lety, rovněž v přípravě na tehdejší sezónu 2009-2010. Tento zápas vyzněl poměrně jednoznačně pro prvoligového favorita výsledkem 2:6.. V tomto zápase se brankou a asistencí předvedl dnešní obránce Plamenů Pavel Staněk a nahrávku si připsal Jiří Man. Pro SKLH to bude letos třetí přípravný zápas, když nejprve remizoval doma s Břeclaví 2:2 a v úterý si přivezl z Pelhřimova porážku 4:1.

Zápas začíná ve čtvrtek 23. srpna v 18:00 na zimním stadionu na Bouchalkách. Stejně jako na všechna přípravná utkání platí i na tento zápas jednotné vstupné 30,- Kč. Pro toho, kdo nebude moci sledovat utkání přímo, budeme přinášet aktuální informace prostřednictvím onlajn přenosu..