Ve čtvrtek premiéra proti Břeclavi

Zveřejněno 15.08.2012 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lvi Břeclav
příp., čtvrtek 16.8.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lvi Břeclav ZNS - BRE
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ač venku panuje pravé letní počasí a rtuť teploměru se šplhá k třicetistupňovým hodnotám, na Bouchalkách se již druhý týden bruslí a ve čtvrtek se hokejoví příznivci dočkají prvního zápasu nové sezóny 2012-2013. V prvním přípravném utkání Plameny přivítají na svém ledě Lvy z Břeclavi.
Žďárští hokejisté absolvovali intenzivní suchou letní přípravu a minulé úterý zahájili závěrečnou část přípravy na novou sezónu na ledě. V rámci té odehrají také sedm přípravných utkání, z toho čtyři na domácím stadionu.

K prvnímu z nich si pozvali HC Lvi Břeclav na čtvrteční podvečer. Od osmnácti hodin budou moci příznivci žďárského SKLH poprvé sledovat jak jsou hráči na novou sezónu připraveni a do jaké formy se zatím dokázali dostat.

Jedná se o první zápas, takže nelze čekat, že by toto klání výrazněji naznačilo, jak bude vypadat sezóna. Na druhou stranu slouží tyto předzápasové prověrky ke zkoušení hráčů, herních variant, složení formací apod. Poznatky slouží sice především trenérovi, ale rozhodně to není nezajímavé ani pro fanoušky, kteří mohou v akci sledovat nové hráče, zhodnotit v jaké formě se který hokejista jeví a hlavně se po půlroční přestávce opět pobavit hokejem.

Soupeř z jihu Moravy prošel během léta poměrně výraznou obměnou. Vyměnila se téměř desítka hráčů. Odešli mimo jiné například brankář Jaroslav Chvátal (Technika Brno) a svoji bohatou aktivní kariéru ukončila loňská opora týmu Miroslav Barus.

Do soutěžní sestavy má však zřejmě současný kádr ještě daleko. Někteří hráči zkouší štěstí v 1.lize, někteří přichází do Břeclavi na zkoušku. Kouč Lvů Michal Konečný ještě některé posily vyhlíží, ale finální sestavu by chtěl mít do konce srpna.

V táborech obou soupeřů, nemá tedy nikdo nic jistého, což znamená, že v zápase se budou chtít všichni předvést a hráči na obou stranách budou bojovat o místo v sestavě. Přestože se jedná o přípravu, můžeme se tedy těšit na aktivní a bojovný zápas.

Břeclavské hokejisty čeká před ostrým startem soutěže dokonce tucet přípravných zápasu. Čtyři z nich mají Lvi již za sebou. Zatímco v prvních dvou prohráli, nejprve doma se slovenskou Senicí 1:3 a pak v Prostějově 5:2, v pátek si doma poradili s dalším slovenským týmem Trnavou 6:3. Úterní vyrovnané derby v sousedním Hodoníně nakonec skončilo těsnou výhrou 3:2 pro Drtiče.

Pro hosty to tedy bude již páté utkání, takže lze očekávat z jejich strany lepší souhru a větší rozehranost. Proti tomu pro domácí Žďár to bude letošní zápasová premiéra a bude určitě zajímavé sledovat, jak se jí hráči zhostí.

Kouč Plamenů Martin Sobotka má v přípravě téměř třicítku hokejistů. Do první zkoušky nenastoupí několik hráčů. Volno dostali Ježek, Plachý a Kunstmüller. Fúzik a Ludvík pojedou s juniory do Havlíčkova Brodu.

Současný širší kádr HC Lvi Břeclav:
Brankáři: Filip Hübner, Daniel Zelenka
Obránci: Mareček, Dora, Směřička, Novák, Lysoň, Čuňočka, Nekoranec, Rákoczy
Útočníci: Kuriál, Beneš, Bartoš, Bolfík, Zháňal, Truhlář, Vlašic, Lechner, Gabriška, Dimitrov, Konečný, Beránek, Popolanský, Jurča

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma (Černý, Linhart)
obránci: Staněk - Střecha, Krejnus – Pleva, Sobotka R. - Doležal, Šír - Smejkal
útočníci: Havelka, Hron, Slavík - Zrůst, Březina, Dítě - Man, Kotlík, Kočan - Vránek, Šulc, Šimon, Bureš

Zápas začíná ve čtvrtek 16. srpna v 18:00 na zimním stadionu na Bouchalkách. Pro všechna přípravná utkání platí jednotné vstupné 30,- Kč.

Další přípravné zápasy SKLH Žďár nad Sázavou

úterý 21.8.2012 18:00 Spartak Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou
čtvrtek 23.8.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava
pátek 31.8.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – Spartak Pelhřimov
středa 5.9.2012 ? HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou (v Třebíči)
čtvrtek 6.9.2012 ? VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou
středa 12.9.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice