Ryan si ”Flames” oblíbil

Zveřejněno 02.08.2012 | mk
SAN DIEGO (USA) - Čekání na začátek sezóny jsme se rozhodli čtenářům zpříjemnit zajímavým rozhovorem s americkým hokejistou Ryanem Bahlem, který se žďárským fanouškům představil v loňské přípravě v barvách Plamenů, kdy bojoval o místo v sestavě. Rozhovor proběhl korespondenčně začátkem července a těsně před jeho zveřejněním byl ještě doplněn o nové informace.
Ryan Bahl strávil ve Žďáře pouze dva týdny, když se nakonec rozhodl upřednostnit studium doma v USA, přesto mu však zdejší „Flames“ přirostli k srdci. Rád na tuto svoji krátkou zkušenost vzpomíná a své bývalé spoluhráče nejen celou sezónu na dálku sledoval, ale nechal si vyrobit i dres s logem klubu a „svým“ číslem 69. Nechal si také z Česka poslat hokejové termoprádlo s „žetkem“ (viz foto). Bez zajímavosti není ani jeho soukromý život, neboť před nedávnem se zasnoubil s hokejistkou Michaelou. O ruku ji požádal stylově na ledě a to ve „žďárském“ dresu (viz foto).

Hraješ stále hokej a jak se ti dařilo?
Ano, stále hokej hraji, i když minulou sezónu jsem nedokončil. Po návratu z České republiky jsem se vrátil do jižní Kalifornie a šel do kempu klubu v ECHL - Ontario, což je jeden z farmářských týmů Los Angeles Kings, letošního vítěze Stanley Cupu. Trenéři věděli, že jsem se vrátil z České republiky, což považují za známku vysoké hokejové úrovně. Nabídli mi zkoušku v předsezónním kempu širšího výběru, ale do kádru se mi dostat nepodařilo. Neměl jsem pak již tým, ve kterém bych mohl hrát soutěž, tak jsem si chodil zahrát jen pro zábavu.

Ryanovo „plamenné“ termoprádlo
Co nyní děláš? Pracuješ, studuješ?
Studuji i pracuji. Pracuji pro mého dobrého kamaráda z hokeje. Jeho marketingová společnost www.GreenRope.com, pracuje pro firmy a dělá pro ně e-mailové zpravodaje, webové stránky, správy sociálních médií, různé akce a mnoho dalšího v oblasti marketingu. Studuji souvisejících obor, takže se mi to hodí jak pro studium, tak pro práci. Navíc ještě trénuji a připravuji se na novou sezónu, abych mohl zase aktivně hrát hokej.

Žiješ v Kalifornii. Jak si oslavil senzační triumf Los Angeles Kings ve Stanley cupu?
Já fandím Detriotu Redwings, takže jsem neslavil tolik jako spousta místních lidí, kteří zde udělali jednu obrovskou párty a slavili skutečně hodně. Udělali i obří průvod v Los Angeles. Zápasy jsem sledoval v televizi, ale ne všechny, protože jsem musel pracovat. Pro hokej v jižní Kalifornii je skvělé, že Kings vyhráli, získali mnoho nových fanoušků a celkově se tady zájem o hokej obrovsky zvednul. Spousta lidí si myslí, že Kalifornie jsou jen pláže, slunce, surfování atd., ale máme tři týmy v NHL a každý rok se kalifornské týmy dostávají do národního mistrovství USA.

Ryan žádá o ruku
Sledoval jsi své bývalé spoluhráče ze Žďáru v sezóně a co říkáš tomu, jak si vedli?
Určitě. Sledoval jsem “Flames“ celou sezónu jak přes Facebook, tak přes on-line a webové stránky klubu. Jsem často v kontaktu s Ondrou (Krásným), u kterého jsem ve Žďáře bydlel. Viděl jsem, že se kluci dostali do play-off ze 7. místa. Ve čtvrtfinále sice vypadli s Brnem, ale myslím, že si tým vedl dobře a zápasy byly velmi vyrovnané! Byl jsem na ně pyšný.

Jaké jsou tvoje plány do budoucna?
Nyní odlétám téměř na měsíc do Austrálie. Byl jsem vybrán do univerzitního týmu USA na mezinárodní hokejový turnaj, kde budu asi měsíc. Budou tam i týmy Kanady, z Evropy, a australský výběr. Budeme každý den na ledě a sehrajeme nejméně 8 utkání. Už se moc těším.
Poznámka redakce:
V Austrálii Ryan vybojoval s týmem USA turnajové vítězství a navíc si odvezl cenu pro nejlepšího útočníka - GRATULUJEME ! (viz titulní foto).

Jinak budu dál pracovat a studovat, ale zřejmě vše on-line na dálku, podle toho, kde budu hrát v této sezóně. Chtěl bych znovu do Evropy. Mám nějaké nabídky z Holandska, Německa, Finska, Francie a Belgie. S největší pravděpodobností to asi bude v Holandsku v klubu Utrecht Dragons v nizozemské Eerste Division. Pokud to dopadne a budu v Evropě, rád bych navštívil znovu Česko. Chtěl bych se podívat do Prahy, ale nevím, zda bych měl dostatek času zajet i do Ždáru. Možností je dost, ale vědět budu přesně až během srpna.

Před nedávnem ses zasnoubil, k čemuž ti upřímně blahopřejeme. Na kdy plánujete svatbu?

Ryan se svojí snoubenkou Michaelou
Naše svatba bude 10.srpna 2013 v Las Vegas. Pokud by chtěl někdo z klubu přijet, klidně může, každý je zván. Přestože je to v Las Vegas, určitě to nebude svatba typu „Elvis“ nebo něco podobně šíleného. Svatbu budeme mít v elegantním hotelu na golfovém hřišti.

Na závěr…
Přeji týmu i všem fanouškům, hodně radosti z hokeje a úspěšnou sezónu a třeba někdy naviděnou…

Aktuálně - Ryan však nakonec se svou snoubenkou přehodnotil své plány o čemž nás před vydáním tohoto rozhovoru e-mailem informoval.
Nakonec jsme se s mojí snoubenkou rozhodli, že letos zůstaneme v USA, ušetříme nějaké peníze na svatbu. Návrat do Evropy jsem tedy odložil až na další sezónu. Do té doby chceme zůstat v Kalifornii, vyděláme nějaké peníze a dokončíme studia.