Easter cup 2011

Zveřejněno 05.04.2011 | Antonín Prokop
M O S T - O prvním dubnovém víkendu 1. - 3.4. 2011 se naši hráči 4.tříd zúčastnili dalšího dobře obsazeného turnaje Easter cup 2011 v Mostě. Tento turnaj se pravidelně odehrává v období velikonoc už od roku 2002 a letos se tedy konal už jeho 10. ročník. Naši po 3 výhrách a 2 prohrách skončili na pěkném 5. místě.

Turnaje se zúčastnilo 12 mužstev, která byla rozdělena do 4 základních skupin. Hrací doba všech zápasů byla 2x15minut čistého času.

První zápas ve skupině nás čekal už v pátek. Měli jsme trochu obavy, jak kluci vstoupí do turnaje po dlouhé cestě, ale zvládli to výborně.

Hvězda Praha - SKLH Žďár nad Sázavou 1 : 7 (0:5,1:2)
Střelci: Křehlík 3x, Hromádka 2x, Juda 2x
Asistence: Křehlík, Juda 2x, Hromádka

Po dobrém začátku nás v sobotu ráno čekal další zápas. Po pátečních výsledcích bylo jasné, že v základní skupině už nebudeme poslední. Výsledek a výkon však byl zklamáním.

HC Lužnice Soběslav - SKLH Žďár nad Sázavou 9 : 0 (8:0,1:0)
V tomto zápase naši vůbec nezvládli hlavně začátek. Zatímco soupeř bruslil, hrál a naši se spíše jen koukali. Za 5 minut za stavu 5:0 bylo v podstatě po zápase.

Po tomto výsledku jsme obsadili v základní skupině 2. místo a ve čtvrtfinále nás čekal vítěz další skupiny a favorit celého turnaje HTA v jehož řadách nastoupil i Michal Trejbal.

SKLH Žďár nad Sázavou - HTA (Hockey Talent Academy) 0 : 8 (0:5,0:3)
Vzhledem ke kvalitě soupeře jsme neměli co ztratit. Kluci hráli zodpovědně v obraně a až do poloviny první části hry jsme drželi čisté konto. Poté se však už projevila síla soupeře.

Po čtvrtfinálové prohře nás čekali zápasy o 5. – 8. místo. V těchto zápasech už naši nezaváhali a dobrými výkony dali zapomenout na předchozí dva prohrané zápasy.

HC Most – SKLH Žďár nad Sázavou 1 : 7 (1:3,0:4)
Střelci: Hromádka 3x, Bíbr 2x, Juda, Křehlík
Asistence: Bíbr, Křehlík, Hromádka

HC Krkonoše - SKLH Žďár nad Sázavou 4 : 5 (3:4,1:1)
Střelci: Hromádka 4x, Juda
Asistence: Jindra, Bíbr
Tento poslední zápas o 5. místo byl velice napínavý a dramatický až do poslední minuty. Přestože naši prohrávali už po 12-ti sekundách pravděpodobně nejrychlejším gólem turnaje, tak se nevzdali a ještě v 1. minutě srovnali. Poté se obě mužstva střídala ve vedení o jednu branku až do stavu 4:4, který trval až do závěrečné minuty. V té se vítězný gól podařilo vstřelit našemu družstvu.

Konečné pořadí turnaje bylo:
1. HTA - Hockey Talent Academy
2. HC Lužnice Soběslav
3. HC Slavoj Zbraslav
4. HK Kralupy nad Vltavou
5. SKLH Žďár nad Sázavou
6. HC Krkonoše
7. HC Letci Letňany
8. HC Most
9. HC Hvězda Praha
10. KLH Chomutov
11. HCM Jaroměř
12. HC Kobra Praha

Myslím, že i v posledním turnaji této sezóny naši hoši podali dobré výkony a dobře reprezentovali žďárský hokej. Na turnaji prohráli pouze s pozdějšími finalisty. Pod vedením trenéra Miloslava Čermáka se turnaje zúčastnili: Martin Nedvěd, Daniel Křesťan, Tomáš Křehlík, Jiří Hromádka, Miroslav Juda, Jan Čermák, Matěj Jindra, Adam Bíbr, Tomáš Pachl, Pavel Pelikán, Adam Prokop, Martin Barák.

... více ve fotogalerii