Starší dorostenci skončili na 7. místě

Zveřejněno 16.03.2011 | sma
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - vyhodnocení sezóny staršího dorostu 2010 / 2011.

V letošní sezóně byla druhá nejvyšší soutěž – liga staršího dorostu rozdělena na tři skupiny. Dorostenci SKHL Žďár nad Sázavou hráli ve skupině střed společně se staršími dorostenci z Třebíče, Znojma, Kolína, Pelhřimova, Jindřichova Hradce, Tábora, Nymburka, Velkých Popovic a Komety Brno–Úvoz. Pátečním zápasem proti Znojmu pro družstvo staršího dorostu sezóna skončila. Ziskem 33 bodů za 15 výher, 3 remízy a 18 proher jsme obsadili 7. místo.

Foto: Aleš Koželuh

Před vstupem do letošní sezony jsem moc velkým optimismem neoplýval. Po loňské vydařené sezoně přešli hráči ročníku 1992 do družstva junioru a kádr se z 80 % vyměnil.

Naším jednoznačným cílem bylo zachránit ligovou příslušnost i pro příští sezonu. Díky spolupráci se SD Dukly Jihlava, která nám na střídavý start pouštěla naše odchovance Březku, Vítka a Jihlaváky Ščerbana a Štěrbu, se nám tento úkol podařilo splnit. Před vánoční přestávkou jsme měli dostatečný náskok 18 bodů na posledního.

Druhou polovinu soutěže dostali více příležitostí hráči z mladšího dorostu (Adam Němec, bří. Koláčkové,Vacek) tak, aby to nenarušovalo jejich zápasy.

Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že získáme 33 bodu a budeme 7, byl bych spokojen, ale postupem času a hlavně po vydařeném druhém kole (13 bodu z 18 možných) jsem se ujistil, že mančaft má na více než na boj o záchranu a může sehrát s každým soupeřem rovnocennou partii.

Během sezóny dostalo v SD příležitost 27 hráčů. Svými výkony na sebe upozornili zejména hráči z mladšího dorostu (Půža, Jícha, Pazourek), kteří nastupovali za starší dorost pravidelně. Je otázkou, který z nich uvízne v hledáčku extraligových mužstev. Výkonnost na to mají. Právě tito hráči spolu se Staňkem patřili k nejlépe hodnoceným hráčům v kanadském bodování. Nejvíce branek zaznamenal Staněk společně s Jíchou - 20, po 16 brankách vstřelili Pazourek a Peňáz, 12 branek zaznamenal Bednář.

Hokej je kolektivní sport a jen kolektivní pojetí a nasazení nám přinášelo dobré výsledky, proto bych nechtěl hodnotit jen jednotlivce. Každý z hráčů se svým způsobem o tento výsledek zasloužil.

Václav Marek - trenér