Plameny doplnily kádr

Zveřejněno 25.01.2011 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poslední lednový den je zároveň poslední možností k obvyklému „převlékání“ dresů a tak ve většině klubů mají manažeři napilno a na poslední chvíli se snaží doplnit a posílit kádry do závěrečných bojů sezóny. Jinak tomu není ani ve žďárském SKLH. Necelý týden před uzavřením přestupového termínu, získaly Plameny na střídavý start čtyři nové hráče a u jednoho se podařilo dohodnout prodloužení hostování do konce sezóny.

Aktualizováno

Foto: Veronika Marková

Velmi potěšující je zejména prodloužení hostování Ondřeje Ježka, který se i přes další atraktivní nabídky, nakonec rozhodl, že po návratu z univerziády, dohraje sezónu ve Žďáře. Po návratu z Turecka stihne pravděpodobně pouze poslední zápas základní části proti Benešovu, ale Ondra věří týmu, že vybojuje play-off a chce si zde co nejvíce prodloužit sezónu a tak doufejme, že nebude zklamaný a odehraje ještě hodně zápasů.

Další čtyři hráči mají vyřízený střídavý start, všichni jsou z jihlavské Dukly v juniorském věku, ale dva z nich mají odehranou velmi slušnou porci zápasů za „áčko“ Dukly. Do defenzivy se podařilo získat pouze jednu posilu, kterou je dvacetiletý Josef Kolda, jenž se ve žďárském dresu objevil již v předminulé sezóně, kdy nastupoval především za juniory, ale ve třech zápasech si zahrál i v prvním mužstvu. Tento poctivý a důrazný bek má letos výbornou sezónu a patří k oporám jihlavské extraligové juniorky.

Další novou tváří je teprve devatenáctiletý junior Ondřej Malec, který měl v úvodu sezóny nepříjemné zranění kotníku, ale nyní je již v plné síle. Tento útočník není zrovna nějaký velký brankový střelec a sběratel kanadských bodů, ale je to ohromný bojovník, neúnavný dříč, takzvaný dělník ledu, který odvede spoustu černé práce a je ideální na pozici bránícího křídla.

Celkem třicet čtyři startů za poslední dvě sezóny v „A“ týmu Dukly, má na svém kontě další nováček do plamenného dresu dvacetiletý Michael Polcar. Je vynikající bruslař a je výborně technicky vybaven, stejně jako poslední z této čtveřice. Tím je devatenáctiletý Adam Zeman, který přes svůj velmi mladý věk není v dospělém hokeji žádným zelenáčem. Ve „velké“ Dukle má odehráno šedesát zápasů, ve kterých doposud nasbíral třiadvacet kanadských bodů.

„Celý leden až do konce základní části se hraje dvakrát týdně, play-off pak dokonce obden, tudíž to bude na hráče značný nápor.“ Zdůvodnil nám své kroky generální manažer Miloslav Šimon. Již nyní přicházejí důležité zápasy, které rozhodnou o tom, zda bude možné hodnotit sezónu jako úspěšnou a tak první muž žďárského hokeje dodává: „Mohou přijít zranění, chřipkové epidemie, případně tresty a ten závěr bude fyzicky velmi náročný, takže jsme s trenérem potřebovali rozšířit kádr“. Noví hráči jsou na střídavý start, takže se jich týkají určitá omezení.

Tím základním je vlastní uvolnění z mateřského klubu a druhým je limit maximálně pěti hráčů s touto formou registrace, kteří mohou do utkání nastoupit. Na soupisce však má Žďár nyní celkem devět hráčů na střídavý start (ještě Man, Beneš, Vítek, Kadela, Křenek), takže je jasné, že nemohou všichni najednou nastoupit, ale bude se to řešit před každým zápasem, podle jejich možností a aktuální potřeby týmu. „Všechny ty kluky znám z Jihlavy, jsou to poctiví bojovníci a věřím, že nám mohou pomoci, ale samozřejmě se i těchto hráčů týká, že do zápasu dostávají přednost ti, co mají výkonnost, nasazení, bojovnost a snahu,“ okomentoval příchod nových hráčů kouč Plamenů Petr Kuchyňa a dodal: „Pro nás je důležité, že budeme moci opět postavit čtyři vyrovnané a silné útoky, což bude v těchto fázích důležité.“

Přejeme novým hráčům hodně štěstí a budeme se těšit, na doufejme, že atraktivní závěrečnou část sezóny, ke které by i oni měli přispět.

Aktualizace:

Podle poslední informace doplní tým žďárských Plamenů ještě jeden obránce Libor Střecha, který již nějakou dobu s týmem trénuje a svým přístupem a výkony v tréninku si řekl o nominaci do „A“ mužstva. Dvacetiletý bek prošel extraligovými mládežnickými kategoriemi Dukly Jihlava a Havířova. V současné době hraje krajský přebor ve Velkém Meziříčí a do Žďáru má vyřízený střídavý start. Zda se však objeví také v zápase se teprve ukáže.