První sezonní DERBY s Velkým Meziříčím!

Zveřejněno 11.10.2024 | Redakce
HHK Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 12.10.2024 17:30
HHK Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
První okresní derby této sezóny je tu! Tentokrát se Plameny utkají na ledě Velkého Meziříčí. Ačkoliv mají Plameny za sebou sedm zápasů a s tím pouze dvě porážky, u Velkého Meziříčí je to přesně naopak. Meziříčí má na svém kontě také sedm odehraných zápasů, ale eviduje z nich pouze jednu výhru.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny mají za sebou dva zápasy, které se hrály ve středu s Valašským Meziříčím a v pátek s Novým Jičínem. Nyní však Plameny čekají první derby, které se koná na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí v 17:30. Poslední zápas sezóny s Meziříčím se hrál 28. února, kdy si Plameny zpátky do Žďáru dovezly 3 body s výhrou 1:4. Při dvou přípravných utkáních se Plameny rovnou dvakrát potkaly s Meziříčím. Při zápasech získal Žďár jednu výhru, kdy se utkání hrálo na domácím ledě Plamenů, ale také přišla i jedna prohra ze stadionu z Velkého Meziříčí.

POSLEDNÍ ZÁPAS PLAMENŮ

SKLH Žďár nad Sázavou X HK Nový Jičín 5:2 (0:1, 3:0. 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Dušek (Půhoný, Čermák), 27. Jícha (Půža, Půhoný), 35. Půhoný (Dušek), 50. Mlynář (Štěpánek, Wasserbauer), 60. Půhoný (Dušek) - 9. Maliník, 42. Handl (Kořenek, Vosátko). Rozhodčí: Grygera - Tichý, Voznička. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Sestava:Sejpal (Vít) - Půža, Kukla, Ludvík, Machač, Svoboda, Koudelka, Pleva (C) - Dušek, Gregar, Půhoný (A) - Mlynář, Wasserbauer (A), Štěpánek - Pytlík, Čermák, Köver - Chlubna, Jícha, Štola  

HHK Velké Meziříčí


Založen: 1906
Stadion: Zimní stadion Velké Meziříčí
Kapacita: 1 200 míst
Klubové barvy: modrá a bílá
Hlavní trenér: Pavel Kubiš

Z KABINY VELKÉHO MEZIŘÍČÍ


Minulá sezóna byla pro Velké Meziříčí noční můrou, ačkoliv se drželo v zaklání části mimo ohrožení baráže, ke konci tomu tak nebylo. V posledních zápasech totiž meziříčštím hokejistům nepřálo štěstí a utrpěli porážku rovnou v sedmi zápasech. Jednalo se o pět zápasu z druhé ligy, kdy v posledním zápasu v Havířově Meziříčí utrpělo velký debakl s výsledkem 17:1. a ani v barážových zápasech štěstí nepřišlo a Meziříčí tak utrpělo porážku 2:6 a 5:4 po prodloužení.
Do začátku příprav se také Velkému Meziříčí nedařilo. Jediná výhra v přípravných utkáních byla nad Plameny (11:4) a od té doby se s Meziříčím nesly porážky, které se přesunuly i do začátku nové sezóny. Ze sedmi zápasů si Meziříčí dosud nese pouze jednu výhru, a to nad Opavou, kdy utkání skončilo 7:4. 
S novou sezónou prošly i nové posily a nejen to, s novou sezónou přišel i nový trenér Pavel Kubiš. Tuto pozici získal po nečekaném konci bývalého trenéra Jaroslava Barvíře, který dostal dostal nabídku z extraligové Komety. Kubiš teprve letos oznámil konec svojí hráčské kariéry, při které si připsal neuvěřitelných 887 startů v extralize za Zlín, se kterým vyhrál i mistrovský titul.
První dvě posily Meziříčí přišly už v červnu! První posilou byl dvaadvacetiletý útočník Erik Meluzín, který přišel z prvoligové Jihlavy v rámci střídavých startů právě do Velkého Meziříčí. Mladík si dokonce okusil, jaké je to hrát v zahraničí, například ve finské Raumě. Druhou červnovou posilou byl obránce Jiří Kalíš. Minulý rok odehrál 40 zápasů za brněnskou Techniku, dříve si ale zahrál za Nový Jičín, Žďár nad Sázavou, Znojmo či Hodonín. Dohromady si zahrál 176 zápasů za druhou ligu. Další posily zaznamenalo Meziříčí před přípravami, kterými nakonec prošel Adam Burian, který byl vloni kapitánem zlínské extraligové juniorky, krom toho si ale zahrál si dokonce i šest zápasů za zlínské áčko. Druhý hráč, který prošel přípravami byl útočník Robin Madek. Robin už dříve oblékl dres Břeclavi, Valašského Meziříčí, Techniky Brno, Žďáru nad Sázavou a naposledy Hodonína. Na svém kontě má už přes 130 zápasů za druhou ligu.
Na střídavé starty přišlo do Meziříčí několik posil. Z Horácké Slavie dva forvardi Tadeáše Kubu a Tomáše Jašu. Z Jihlavy dvojce beků Lukáš Číhal s Matějem Vovsíkem a trojice útočníků Hynek Peš, Marek Chvátal a Šimon Báťa.

NA KOHO SI DÁT POZOR

Hráč, který má na svém kontě přesně 738 startů v české extralize a nyní za Meziříčí obléká dres s číslem 22, útočník Jiří Ondráček. Nastupoval za zlínské Berany, českobudějovický Motor a brněnskou Kometu. Dokonce je vlastníkem i jednoho mistrovského titulu, který získal na jaře v roce 2014 s Berany. Minulou sezonu strávil mezi rumunským týmem Steaua Bukurešť a českým týmem Horácká Slavia Třebíč. „Věříme, že našim mládežnickým hokejistům pomůže ve zlepšování hokejových dovedností,” uvedl klub.

POSLEDNÍ ZÁPAS VELKÉHO MEZIŘÍČÍ


HC ISMM Kopřivnice X HHK Velké Meziříčí 4:2 (3:1, 4:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 11:26 Marek (Pargač), 16:01 Indrst (Kubík, Sluštík), 16:45 Petrek (Marek, Suchý), 23:39 Jurek (Zeman) 19:44 Jaša (Kubiš, Křenek), 37:34 Medek (Juráň, Kališ). Rozhodčí: Václav Šutara – Tomáš Bezděk, Tomáš Vojtášek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2
Sestava: Juda J. (Bizoň) - Ambrož (C), Dolníček, Slabý P., Burian A., Broža, Kališ – Nesvadba, Švejda, Juda M., Medek, Paleček, Ondráček (A), Jaša, Juráň, Křenek (A), Kubiš, Vedral, Doležal, Meluzín