Plameny na svém ledě přivítají Bobry z Valašského Meziříčí

Zveřejněno včera | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
7., středa 9.10.2024 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL
I když se našim Plamenům nepovedlo z minulého utkání v Brně získat 3 body, dovezly do Žďáru alespoň jeden cenný bod. Zápas sice nebyl tolik bohatý na góly, ale Plameny se neměly za co stydět, protože zápas byl rozhodnut až v samostatných nájezdech. Nyní však Plameny přivítají Bobry, kteří vycestují z dalekého Valašského Meziříčí. Zápas začíná v 18:00 na stadionu na Bouchalkách.

Z KABINY PLAMENŮ


Plameny se do Žďáru vrátily s jedním bodem. K jednomu gólu v zápase s Technikou přispěl útočník Petr Štěpánek a do konce základní hrací doby to byl jediný gól. Až v samostatných nájezdech bylo jasno, kdo bude vítěz zápasu. Nyní Plamenům v cestě stojí Bobři, se kterými se utkají už ve středu v podvečer na domácím ledě. Naposledy se Plameny s Bobry potkaly před osmi měsíci, tedy v únoru. Tehdy Bobři hráli zápas na svém ledě, kdy góly padaly pouze od domácích a Plameny tak utrpěly porážku 4:0.

MINULÝ ZÁPAS PLAMENŮ


Technika Hockey Brno X SKLH Žďár nad Sázavou 2:1 sn
Branky a nahrávky: 4. Račický (Benýšek), rozh. náj. Laiho – 56. P. Štěpánek (Štola, Pleva), Rozhodčí: Čelechovský – Tichý, Kučera, Vyloučení: 7:3, Využití: 0:0, V oslabení: 0:0, Diváci: 103, Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 (sn)
Sestava: Sejpal (Vít) – A. Svoboda, Pleva (C), Jaroslav Ludvík, Machač, Půža – Pytlík, Gregar, Maštera – P. Štěpánek, Jícha, Wasserbauer (A) – Chlubna, Čermák, Mlynář – Půhoný (A), Štola, Köver – Dušek

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): První třetinu jsme neměli správnou koncentraci, byl to takový hurá hokej a Technika byla lepším týmem. Možná měli kluci v hlavách snadná vítězství z přípravy.… Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali a myslím, že jsem v určitých pasážích byli lepším týmem a nakonec jsme ten potřebný gól dali. Dnes jsme si bohužel přesilovkami nepomohli a to možná rozhodlo, že jsme získali jeden bod. Bylo vidět, že nám do první přesilovky chybí Petr Koukal a Míra Kukla. A hlavně se tedy dnes činili oba gólmani a jak Martin Sejpal, tak i Michal Šurý předváděli skvělé zásahy a zaslouží velký kredit. Mohli jsme rozhodnout v prodloužení, to se nestalo a tak se štěstí v nájezdech přiklonilo na hokejky Techniky, která získala bonusový bod.

HC Bobři Valašské Meziříčí


Založen: 1931
Zimní stadion: Zimní stadion Valašské Meziříčí
Kapacita areny: 1 200 míst
Klubové barvy: modrá a bílá
Hlavní trenér: Lukáš Plšek

Z KABINY BOBRŮ


Před začátkem hokejové sezony museli Bobři řešit dvě nepříjemnosti, které se týkaly odchodů od Bobrů. Na úvod přípravy se totiž rozloučil mladý obránce René Hladiš, který hostoval od poloviny ledna z Nového Jičína. Bobrům pomohl především v zápasech, ve kterých šlo o udržení Meziříčí ve 2. lize a zaznamenal při tom čtyři trestné minuty. „S týmem se na úvod přípravy nakonec loučí obránce René Hladiš, kterému bychom tak rádi poděkovali za pomoc v záchraně ve II. lize na konci uplynulé sezony,“ uvedl klub. Další neočekávaný odchod se týkal zkušeného útočníka Jana Matějky, který patřil mezi nejzvučnější posily Bobrů.
Valašské Meziříčí mělo také před startem sezony i pár posil. Vrátil se totiž zpět odchovanec Lukáš Adámek, který přišel z Karlových Varů v rámci hostování až do konce tohoto roku. Další přínosnou posilou pro Bobry měl být útočník Jakub Janeček, který se ale nakonec do týmu nepřipojil, protože obdržel nabídku od znojemských Orlů, kde strávil už předešlé dva ročníky. „Věděli jsme, že je tato situace nestandardní, žádné vedení klubu nechce oznámit hráče, který nakonec za tým nenastoupí, ovšem pokud tady bude vedení, které máme, tak bude vždy všechno o lidskosti a lidské domluvě, což se v tomto případě stalo," vysvětluje na oficiálním webu Bobrů manažer tamního áčka Richard Müller. Na volné místo se ale dostal čtyřiadvacetiletý obránce Jan Dluhoš.

NA KOHO SI DÁT POZOR

Určitě na již zmíněného Jana Dluhoše. Minulou sezonu strávil ve Vyškově, kde nasbíral dvacet jedna kanadských bodů a na letošní sezonu poputuje za Bobry. Vyzkoušel si, jaké je to hrát extraligu, kde hrál za zlínské Berany nebo jaké je to hrát v první lize za Přerov, nebo Porubu. Tento obránce se může pyšnit stříbrem z prestižního Hlinka Gretzky Cupu.

POSLEDNÍ ZÁPAS BOBRŮ


HC Bobři Valašské Meziříčí X HC ISMM Kopřivnice 4:0 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Koláček (E. Pospíšil, Holiš), 48. D. Stodůlka (Vavřík, Kuchařík), 52. Koláček (Goiš, Dluhoš), 52. Finsterle (E. Pospíšil, Půček). Rozhodčí: Vaněk – Kurtin, Jurčík. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 327. Průběh utkání: 4:0
Sestava: Ševců (Slovák) – Holiš, Dluhoš (A), Ďurkáč, Hamřík, Sviták, Kočí, Velikovský – Goiš (C), Vávra, Půček – Vaňo, Adámek, Finsterle – Kuchařík, Vavřík (A), D. Stodůlka – Kozubík, E. Pospíšil, Koláček – M. Urban.