Plameny se v sobotu vydají za brněnskou Technikou

Zveřejněno včera | Redakce
TECHNIKA HOKEY BRNO SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 5.10.2024 17:30
TECHNIKA HOKEY BRNO - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Po vydařeném středečním utkaní se Plameny utkají s Technikou. I když je Technika o jeden zápas napřed, tak mají stejný počet bodů jako naše Plameny. To se ale však může všechno změnit po sobotním zápasu v Brně, který začíná v 17:30.

Z KABINY PLAMENŮ


Po minulém pohledném zápasu, ze kterého si Plameny odnesly 3 body a nyní míří na led Techniky. Poslední utkání s Technikou v sezóně 23/24 v 39. kole skončilo 3:2 pro Plameny. V přátelských utkáních pro Plameny nebylo těžké zdolat Techniku, se kterou se utkaly hned dvakrát. První utkání se hrálo na žďárském ledě s výsledkem 3:1 pro Plameny. Druhý zápas se naopak hrál na brněnském ledě a z konečného výsledku (3:8) se mohly opět radovat Plameny.

MINULÝ ZÁPAS PLAMENŮ

SKLH Žďár nad Sázavou X Draci PARS Šumperk 6:3 (1:0, 4:3, 6:3) Branky a nahrávky: 16. Köver (Pytlík), 25. Dušek (Koukal, Půhoný), 29. P. Štěpánek (Köver, Wasserbauer), 38. Půhoný (Dušek), 48. Dušek (Půža, Půhoný), 60. Půhoný (Dušek) – 24. T. Pospíšil (Vachutka, Rutar), 37. Vachutka (T. Pospíšil, Jaroš), 40. Vachutka (T. Pospíšil). Rozhodčí: V. Schenel – J. Kučera, J. Štěrba. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Sestava: Sejpal, Vít – Půža, Kukla, Pleva, Svoboda, Koudelka, Kubíček, Ludvík – Půhoný, Koukal, Dušek – Mlynář, Wasserbauer, Štěpánek – Pytlík, Čermák, Köver – Chlubna, Jícha, Gregar


Martin Sobotka: Jsem za kabinu a vlastně i za sebe rád, že jsme trošku odčinili tu Opavu a ukázali jsme, že hokej hrát umíme. Dneska střídačka pracovala, jak měla. Hráli jsme proti leaderovi skupiny a na hře to bylo znát. Z obou stran to byl kvalitní hokej. My jsme si pomohli přesilovkami, když jsme skórovali tři krát, tady vidím ten rozdíl. Prostě proti silným týmům, mezi které Šumperk rozhodně patří si přesilovkami musíme umět pomoct. Dneska všichni makali od brankáře po posledního útočníka a musím pochválit kluky, kteří dnes poprvé nastoupili do hry, hru skvěle oživili. Potrénujeme a připravíme se na Techniku, které začátek sezony také vyšel. Čekáme těžký zápas.

VSK TECHNIKA HOKEJ BRNO


Založen: 1963
Stadion: Sportcentrum Lužánky
Kapacita areny: 500 míst
Klubové barvy: černá, červená a bílá
Hlavní trenér: Martin Stloukal

Z KABINY TECHNIKY


Technika byla v minulé sezóně nováčkem v 2. lize. Po celou dobu minulé sezóny se Technika spíše rozkoukávala při zápasech s ostatními týmy. Ačkoliv byla Technika nová, hned v prvním s Valašským Meziříčím mohla slavit vítězství 4:6. V druhém zápasu se utkala s Havířovem a utrpěla velký debakl (1:11). Technika v této sezóně skončila na 10. místě, letos se však může znovu pokusit dosáhnout na play-off. Aktuálně se Technika nachází na čtvrtém místě s 9 body.
V červnu došlo u Techniky k podepsání smlouvy zkušeného brankáře Michala Šurého, který bude hájit brankoviště celou tuto sezónu. „Michal Šurý? Svou kvalitou to je určitě jeden z TOP gólmanů moravské skupiny," uvedl Pavel Kubica, ředitel Techniky Hockey Brno.
Již v červnu Technika mohla uvítat rovnou dvě nové posily z Finska, kterými jsou Nika Ervasti, který milulý rok nosil dres Opavy a Erkki Laiho, který do Brna přišel přímo z Finska. Technika si ale také přivedla mladou krev, kterou je bývalý útočník Chomutova, David Putz. „David přichází s potenciálem stát se centrem v prvních dvou útočných řadách," hlásila Technika. Jako další posily byly například obránce Aleš Trnka z Velkého Meziříčí a útočník Adam Popelka, který naposledy hrál za Vyškov.

NA KOHO SI DÁT POZOR


Jednoznačně na útočníka a kapitána Techniky Miroslava Holece. Tato největší posila pro Techniku má za sebou 540 startů v extralize, například v brněnské Kometě, Plzni, Olomouci a v neposlední řadě v budějovickém Motoru. Samozřejmě, že tento útočník má za sebou i pár startů v Maxa lize za pražskou Slavii, Třebíč a Vsetín odkud nyní přišel.

MINULÝ ZÁPAS TECHNIKY


HC ISMM Kopřivnice X Tchnika Hockey Brno 3:4 (0:3, 2:4, 3:4) Branky a nahrávky: 22. Sluštík (Kubík), 33. Petrek (J. Mach), 60. Suchý (Slavík) – 7. Laiho (Nekvapil), 14. Benýšek (Putz), 15. Putz, 31. Benýšek (Putz, Račický), Rozhodčí: Janda – Vengřín, Návrat, Vyloučení: 2:6, Využití: 2:0, Diváci: 477
Sestava: Šurý (Nešpůrek) – Trnka, Ervasti, Forman (A), Hrabinec, Holík, Kubica, Dan Bárta – Nekvapil, Holec (A), Laiho – Benýšek (C), Putz, Račický – M. Pigl, Harmim, Martinec –T. Pigl, Vach, Havlíček