Opava opanovala zápas a zaslouženě bere tři body!

Zveřejněno 21.09.2024 | Michal Šimek
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
2., sobota 21.9.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (střídání 14. min Vít) - Půža, Kukla, Pleva (C), Ludvík, Svoboda, Jícha, Beran - Půhoný (A), Koukal, Dušek - Mlynář, Wasserbauer (A), Štola - Chlubna, Gregar, Maštera - Šantora
HC Slezan Opava: Sliž (Nowak) - Gřesík, Štěpánek, Thiel, Šindelář (C), Ficek, Adamec, Ludvík - Havel, Beránek, Káňa - Kadula, Hradil, Wendelin - Krejsa, Štindl, Brodek - Häring, Stuchlík, Rousek
Branky a nahrávky: 37. Šantora (Maštěra, Gregar), 53. Gregar (Chlubna, Svoboda), 58. Svoboda (Gregar, Maštera) - 1. Brodek, 5. Štindl (Beránek, Adamec), 14. Káňa (Rousek, Stuchlík), 22. Häring, 22. Krejsa (Káňa, Stuchlík), 23. Kadula (Häring, Wendelin), 24. Rousek (Stuchlík, Brodek), 57. Kadula (Adamec, Krejsa). Rozhodčí: Čelechovský - Hájková, Landsmann. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 583. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:7, 1:7, 2:7, 2:8, 3:8.
První domácí zápas Plamenům zhořknul hned v první třetině, kterou prohrály jednoznačně 0:4, bohužel ani druhé dějství se herně nezměnilo a tak už jenom kosmetická úprava skóre přišla v závěru třetí třetiny. Jestli si měli Plameny vybrat den blbec, tak by to mohl být právě tento naprosto nepodařený zápas. Jediným pozitivem je na začátku zápasu předaný šek na pomoc zaplavené Opavě ve výši 50.000 Kč.

Reportáž

Před začátkem zápasu proběhlo plánované předání šeku vyplavené Opavě. Předání se zhostil generální manager Martin Nečas a zástupce opavského klubu Ing. Zbyněk Sklíba. Šek byl vystaven na částku 50 tis. Kč. Suma se skládá z výtěžku ze vstupného na zápas s Opavou, kabina áčka dala 10 tis a o dorovnání na kulatou sumu se postaral samotný klub.Tímto bychom chtěli zároveň popřát opavskému celku, aby se s následky povodní vypořádal co nejlépe.

To co ovšem následovalo v zápase je spíše z kategorie hororových filmů a nic pro kardiaky. Pátá vteřina, pokud se zastavil v kalužině, střela a 0:1 pro Opavu. Pátá minuta nedůslednost před domácí svatyní 0:2. Čtrnáctá minuta, střela od modré, puk zaplaval 0:3 a to je zároveň impuls pro Martina Sejpala, aby přenechal místo Lukáši Vítovi. Do konce třetiny žďárský celek inkasuje ještě jednou.

Pokud si k výkonu v první třetině svěřenci Martina Sobotky něco řekli v kabině, tak to s nástupem na led druhé periody zřejmě zapomněli, protože neuplynuly ani čtyři minuty a na ukazateli skóre svítil hrozivý stav 0:7. Od té chvíle se víceméně zápas pouze dohrával. Ve třetí třetině došlo ze strany źďárského týmu pouze ke kosmetické úpravě na konečný stav 3:8.

Při pohledu na výsledek není určitě bez zajímavosti, nulový bodový příděl prvního útoku, na druhé straně se blýsknul třemi body Martin Gregar. Nyní žďárský celek zajíždí na led kopřivnické Tatry.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár na Sázavou): Nebudu říkat velkohubá prohlášení, v pondělí před tréninkem si k zápasu v kabině řekneme více. Ano první střela a gól.. to není start, který si člověk přeje, ale v dalším dějství jsme k tomu zápasu přistoupili špatně. Naprostá nedůslednost před naší brankou ze které padá nejvíce branek. Tam nás opravdu tlačí bota, jsme příliš hodní. A to že nebodovala první lajna? To se prostě stane, proto máme dostatek útočníků, kteří je musí umět zastoupit, nemůže to být pouze o prvním útoku. Věřím, že to byl políček do tváře a tým se chytne příležitosti a už ve středu předvede lepší výkon.

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Při prvním gólu nám pomohla kaluž na ledě, čehož Broďas využil a vedli jsme. Vlétli jsme na ně a rázem to bylo 4:0. Přiznám se, že za dobu, co jsem v Opavě, jsem ještě takovou třetinu nezažil. Jedinou slabší chvilku jsme si vybrali na konci druhé třetiny, jinak jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Pro domácí to byl zápas blbec, my máme tři body, za které jsme obrovsky šťastní. Kluky mohu obrovsky pochválit.

Fotogalerie