V první domácím zápase přivítáme HC Slezan Opava

Zveřejněno včera | Redakce
V sobotu 21. srpna se Plameny poprvé představí domácím fanouškům. Soupeřem jim bude HC Slezan Opava. Slezský klub se potýká s následky povodní, proto se vedení Plamenů rozhodlo výtěžek ze vstupného věnovat na opravu zdemolovaného stadionu. Po prvním kole mají oba týmy shodně jedno vítězství za tři body. Kdo přidá druhé? Startujeme v 17,30 hodin!

Z kabiny plamenů


Vydařený zápas v Hodoníně je nejlepší možnou pozvánkou na sobotní zápas s Opavou. „My víme, že máme silu dopředu, poslední dvě přípravy nám to ukázaly a dnes se to opět potvrdilo. Co mě trochu mrzí, že občas vypadneme z konceptu a pak to na nás jezdí tři na jednoho, dva na jednoho. Musíme trochu více pracovat do obrany. Podíváme se na to a zaměříme se na plnění úkolů na trénincích. Jinak klukům musím poděkovat, dobrý výkon, tři body z venku, takže paráda. Dnes se opět ukázalo co pro nás znamená příchod Petra Koukala.“ Hodnotil vydařené utkání trenér Martin Sobotka.

Poslední výsledky týmu dávají tušit, že co se vstřelených gólů týče, tak s tím minimálně v úvodu sezony žďárský celek problémy nemá. Zápas s Drtiči vyšel na jedničku především první útočně lajně, která se na výsledku zápasu podílela třinácti body! (Dušek 2+2, Koukal 1+3, Půhoný 1+4). Dá se předpokládat, že ve stejném složení bude možné vidět hráče i v utkání se Slezanem. Do sobotního utkání bohužel nezasáhne Petr Štěpánek, který si doléčuje viróza a tréninkem by měl začít příští týden.

Zápas bude mít další rozměr


SKLH Žďár nad Sázavou se rozhodl přispět svému sobotnímu soupeři z Opavy alespoň symbolickou částkou na obnovou zničeného zimního stadionu, na kterém se připravuje opavská mládež. Klub, který druhou sezonu hraje v azylu, protože probíhá generální rekonstrukce jeho domovského stadionu, přišel díky víkendové povodni i o provizorní zimní stadion mládeže.
„Chtěl bych všechny fanoušky a partnery pozvat na sobotní zápas, ve kterém vedle druholigových bodů, půjde i o určitou formu podpory klubu, který byl poznamenán povodní. Je nám jasné, že výtěžek ze vstupného bude v milionových nákladech na obnovu spíše kapkou v moři, ale jde především o to vyjádřit opavskému klubu morální podporu. Pokud bychom se v podobné situaci ocitli sami, určitě bychom měli radost z každé pomoci, i když by aktuálně byla od našich soupeřů." Komentuje kroky klubu generální manažer Martin Nečas.

Poslední zápas


SHKM HODONÍN - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:7 (1:3, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Štefka (Mach, Novák), 29. Luža (Novák, Štefka), 58. Dufek (Novák, Sedláček) – 13. Dušek (Koukal, Půhoný), 16. Půža, 18. Chlubna (Půhoný, Koukal), 22. Helikar (Wasserbauer, Mlynář), 32. Koukal (Kukla, Půhoný), 36. Půhoný (Koukal, Dušek), 57. Svoboda (Dušek). Rozhodčí: Vaněk – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 735. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.
Sestava:Sejpal (Vít) - Kukla, Půža, Ludvík, Pleva (C), Koudelka, Svoboda – Dušek, Koukal, Půhoný (A) – Helikar, Wasserbauer (A), Mlynář – Štola, Jícha, Chlubna – Maštera, Gregar, Šantora.

Z kabiny Slezanu


Opava otočila duel s Kopřivnicí a do sezony vstoupila vítězně!
Opavští hokejisté ve středu prožili úspěšný vstup do nového druholigového ročníku. Svěřenci Pavla Zdráhala sice s Kopřivnicí po brance Rašky prohrávali v první třetině 0:1, více už toho ovšem soupeři nedovolili. Ještě před první sirénou srovnal Vašenka a dvěma góly Slezané zápas překlopili ve svůj prospěch ve druhé třetině. Při soupeřově hře bez brankáře pak trefou do prázdné výhru ještě pečetil Tomáš Rousek.

Poslední zápas


HC SLEZAN OPAVA - HC ISMM KOPŘIVNICE 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Vašenka (Beránek), 30. Stuchlík (Rousek), 38. Krejsa (Káňa, Ficek), 59. Rousek – 8. Raška (Gola, Slavík). Rozhodčí: Rapák – Rychlý, Tvrdý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 169.
Sestava: Slíž (Nowak) – A. Adamec, Šindelář (C), Ficek, R. Štěpánek, Jak. Ludvík, Thiel, Gřesík – Brodek, K. Stuchlík, Rousek (A) – Krejsa, Káňa, Kadula – Vašenka, A. Beránek, Štindl – Hradil, Wendelin, Häring. Trenér: Pavel Zdráhal