V boji o play-off přituhuje! Na Bouchalky zavítá Kopřivnice

Zveřejněno 29.02.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC ISMM Kopřivnice
42., pátek 1.3.2024 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice ZNS - KOP
Netradičně v pátek přivítají naši hokejisté na Bouchalkách přímého konkurenta o postup do play-off – HC ISMM Kopřivnice! Plameny se budou snažit navázat na středeční povedený výkon proti Velkému Meziříčí, a navíc s jasným cílem získat další body do druholigové tabulky, které by je přiblížily k postupu do play-off. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny ve středu čekalo důležité derby s Velkým Meziříčím, které rozhodl útočník Dominik Dušek. Ten k nastřílenému hattricku přidal ještě asistenci na čtvrtý gól, a když další skvělý výkon opět podal i brankář Martin Sejpal, dávalo to celkové skóre 4:1 pro Plameny. Spokojený s výkonem byl i asistent Jiří Plachý. „Bodů si nesmírně vážíme. Dnes tým plnil přesně co jsme si řekli. A to hrát zodpovědně z obrany a využívat rychlé protiútoky. Výkon týmu byl navíc podtržený i výbornými zákroky Martina Sejpala," hodnotil po utkání asistent Milana Řehoře.

Trenérské duo muselo v derby opět lepit obranné řady, když před utkání kvůli nemoci vypadla dvojice Martin Kubíček a Jaroslav Ludvík. Povolávací rozkaz do obrany tak znovu dostal střední útočník Jan Wasserbauer, který opět ukázal, že mu ani "hra na beka" není cizí. „Wasska je zkušený hráč, takže to pro něj není žádný problém. Pro nás je spíše potíž, že nám poté chybí vepředu jeho zkušenost, vhazování, klid na puku. Ale musíme se s tím nějak popasovat a zvládnout i další utkání, která budou nyní v rychlém sledu," burcuje před dalším utkáním, které je na programu nezvykle v pátek, hlavní kouč Milan Řehoř.

Času na uzdravení marodů bohužel moc není, a tak se bude o sestavě rozhodovat až v den utkání. Do sestavy by se mohl vrátit alespoň nejproduktivnější obránce Miroslav Kukla, naopak nad návratem Miroslava Rohlíka, Jaroslava Ludvíka a Martina Kubíčka visí otazník.

HC ISMM KOPŘIVNICE

Náš sobotní soupeř, který v průběhu sezóny vyměnil trenéra, střídá lepší a horší zápasy, lepší a horší výsledky. Poslední duel sice prohrál s ambiciózním Havířovem, předtím ale dva duely na domácí půdě vyhrál. Celkově je třeba říct, že Kopřivnice je výrazně lepší doma než venku, ten rozdíl je znatelný, žádný jiný mančaft v lize nemá tak rozdílnou bilanci doma a venku. Doma 34 bodů a 4. nejlepší celek v soutěži, venku jen 17 bodů a poslední místo v tabulce.

Týmovou produktivitu vede dvaadvacetiletý Vojtěch Pindel, který prošel mládežnickými celky Havířova. Pindel je i nejlepším střelcem svého týmu se šestnácti brankami, ale na paty mu šlape duo ostrostřelců Pargáč - Velecký.

Jedničkou v bráně je slovenský brankář Andreas Kubáň, který má bohaté druholigové zkušenosti ze zápasů v dresu Poruby, Hodonína a nyní i Kopřivnice. Kubáň se v brance střídá s Janem Baldikem, ale v posledních týdnech se v brance ukazuje i mladíček Darek Bartošák, bratr známého enfant terrible českého hokeje Patrika. Navíc obraně kopřivnického celku nastupuje i další z bratrů Bartošákováých - René.

POSLEDNÍ ZÁPAS

V první třetině spolu sice soupeři sváděli vyrovnaný souboj, nicméně do kabin odcházeli spokojeněji hráči Havířova, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. Kopřivnice zareagovala ve druhém dějství, jenže hned na začátku toho třetího znovu inkasovala. Ačkoli pak domácí přidali ještě druhou branku, tak AZet necelé tři minuty před koncem základní hrací doby upravil na konečných 2:4.

41. kolo, středa 28.02.2024
HC ISMM Kopřivnice - AZ Havířov 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. O. Sluštík (Pastor, R. Bartošák), 46. J. Mach (Pindel) – 14. Klimša (Franek, Bednář), 18. Ševčík (Spratek), 42. Bednář (Haas, Franek), 58. Pawliczek (Spratek, Ševčík). Rozhodčí: Gebauer - Konvička, Hladík. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 815. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Baldik – Zeman, Marek, Hlaváč, Petrek, Hrůzek, Spurný, R. Bartošák, Kelnar – Indrst, Suchý (A), A. Urban – Brodek, Pargáč, J. Mach (C) – Pindel, Kubík, O. Sluštík (A) – Pastor

STATISTICKÉ OKÉNKO

16-1-3-20 BILANCE 11-6-6-18
136:172 SKÓRE 147:163
53 (8.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 51 (9.)
Dominik Dušek (34+41) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Vojtěch Pindel (16+27)
Dominik Dušek (34) NEJLEPŠÍ STŘELEC Vojtěch Pindel (16)
Jiří Půhoný (42) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Vojtěch Pindel (27)
Miroslav Kukla (3+16) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Filip Hrůzek
Miroslav Marek (oba 4+12)
Martin Sejpal (3.43)
Lukáš Vít (4.32)
Jiří Sláma (5.56)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Darek Bartošák (3.28)
Andreas Kubáň (3.55)
Jan Baldik (4.64)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

31. kolo, sobota 20. 01. 2024
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Marek (Pindel, Petrek), 17. Suchý (Fojtík), 40. Indrst (Tomeček, A. Urban), 60. O. Sluštík (Hrůzek, Fojtík) – 16. Štola (Jícha, A. Svoboda), 37. Wasserbauer (Půža, Půhoný), 43. Dušek (Půhoný, Kukla). Rozhodčí: Gebauer – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 697. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Petrek, Janiczek, Kelnar, Zeman, Fojtík, Hrůzek, Marek, Tomeček – Spurný, Raška, Urban – Pargač, Pindel, Mach – Sluštík (C), Indrst, Kubík – Suchý (A).

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) – Jar. Ludvík, Kukla, Pleva (C), M. Kubíček, Grauer, A. Svoboda, Půža – Půhoný (A), Wasserbauer (A), Dušek – Chlubna, Jícha, Rohlík – T. Ludvík, Gregar, Štola – Polodna.