ŘEHOŘ: Letos tady není žádný lehký soupeř

Zveřejněno 14.12.2023 | Redakce
Společně se svými asistenty přišel k mužstvu až těsně před začátkem soutěže a po první polovině sezony můžeme říct, že se toho zhostil velmi dobře. Pod taktovou Milana Řehoře se zatím mužstvo pohybuje v horní polovině tabulky, což byl i předsezónní cíl. A co on sám říká na dosavadní výkony jeho týmu? To se dozvíte, a nejen to, v dnešním rozhovoru pro náš klubový web.

Letos je soutěž velice vyrovnaná

Milane, máme za sebou půlku sezony a tým je prozatím na 5. místě tabulky. Takže se dá i říct, že vše jde prozatím dle předsezónních cílů.
Letos je soutěž velice vyrovnaná. Jsme sice nyní na 5. místě, ale můžeme dvakrát prohrát a být na 9. místě nebo dvakrát vyhrát a můžeme být na druhém. Musíme poctivě sbírat body, abychom se udrželi v těchto místech tabulky.

Co je podle tebe zatím největší slabinou týmu? Dle inkasovaných branek se asi dá říct, že mužstvo nejvíce trápí defenziva.
Já si naopak myslím, že naší velkou slabinou je většinou začátek první třetiny. Nenastupujeme do utkání 100% připraveni a inkasujeme rychlé branky. A pak musíme těžce zápas dohánět.

A čeho naopak si na týmu nejvíce ceníš? Když to řeknu za sebe, tak vaši první lajnu nám může závidět asi každý druholigový tým.
Ano, první lajnu máme záviděníhodnou, ale nejvíce si cením síly celého mančaftu, který se několikrát dokázal semknout a otočit zápas ve svůj prospěch.

Je to neobvyklé, nestandardní

V brance se v dosavadním průběhu sezony střídají tři brankáři, což je velice neobvyklé. Co na to ty, jako bývalý brankář, říkáš? Je v jednání i posílení kádru na tomto postu?
Je to neobvyklé, nestandardní a je to pro mě těžké téma. Nicméně řekl bych to asi přímo jmenovitě. Sallyho (Jiří Sláma, pozn. redakce) znám již od mala. Je to samouk a neskutečný dříč. Letos se bohužel na začátku sezony hledal. Ale když ho vidím, jak pracuje nejen na ledě, ale i na suchu, věřím, že se to změní a bude týmu opět oporou, kterou vždy ve Žďáře býval. Víťák (Lukáš Vít, pozn. redakce) je pro mě zatím malým zklamáním, ale je to mladý gólman, který má vše před sebou. Když na sobě začne ve všem stoprocentně pracovat, věřím, že z něj bude kvalitní brankář. Štěpán Maleček, který k nám jezdí pomáhat formou střídavých startů z Českých Budějovic, zatím prokázal své kvality. Hodně nám v první polovině sezony pomohl. A jestli je na pořadu dne jednání na posílení na tomto postu? To je dotaz na vedení klubu.

Jiří Půhoný a Dominik Dušek, kteří přišli před sezonou jako velké posily, zatím plní dle očekávání roli lídrů a s velkým náskokem vedou kanadské bodování našeho mužstva. Co ty osobně říkáš na jejich výkony?
Jak říkáš, Půhas s Důšou plní svoji roli posil i naše očekávání. Je radost se dívat, co ti dva zvládají na ledě vymyslet. Půhasovy geniální nahrávky a Důšovo nekompromisní zakončení – to je smrtelná kombinace. Jsou to nadstandardní druholigoví hráči.

Kdo další z hráčů tě svými výkony překvapil, nebo naopak, od koho čekáš více?
Tady budu pozitivní, a protože bych nerad na někoho zapomněl, chci pochválit celý tým. Ale musím vyzdvihnout Tomáše Ludvíka a Lukáše Jíchu, které mě baví stavět. Jsou to neskuteční dříči na celé ploše kluziště a umí soupeři velmi znepříjemnit hru.

Některá utkání, hlavně ze začátku sezony, jste nastupovali i na čtyři útoky, ale poslední zápasy to byly již pouze tři. Vím, že bylo v poslední době hodně zranění, ale jak to bude ve zbytku sezony? Máte v tomto nějakou vizi, plán?
Chtěli jsme odehrát co nejvíce zápasů na čtyři útoky, ale zranění a marodka se nám bohužel nevyhýbá. Tedy si musíme momentálně vystačit se třemi útoky.

aktuálně toho na trhu moc není

Kádr je sice široký, ale každý tým se s blížícím play-off poohlíží po posílení kádru. Na jakém postu ty osobně by sis přál svůj mančaft posílit?
Samozřejmě si rozšiřujeme obzor o možnosti doplnění kádru, ale aktuálně toho na trhu moc není.

Jaké jsou cíle do zbytku této sezony?
Cíl je jediný – PLAY OFF.

Jak se ti trenérsky spolupracuje s Vojtou Šírem a Jirkou Plachým? Vy jste společně již fungovali u mládeže, ale přeci jen u mužů je to asi trochu o něčem jiném. A nesmíme zapomenout ani na Tomáše Doležala, který působí jako vedoucí mužstva.
Se všemi se mi spolupracuje velmi dobře. Od Vojty jsem se toho hodně naučil už u mládeže a máme v týmu stejné kompetence. Vojta je ten hodný polda a já ten zlý polda 😊. Plášek (Jiří Plachý, pozn. redakce) jakožto vynikající střelec pomáhá útočníkům a svým týmovým duchem stmeluje mančaft. Dolfa (Tomáš Doležal, pozn. redakce) nám pomáhá s tou papírovou částí naší práce. A díky mu za to.

věřím, že se opět návštěvnost zvýší

Za mě osobně by i návštěvy na Bouchalkách mohly být daleko vyšší, přeci jen výkony oproti minulému roku stouply. Jaký je tvůj názor na nízké návštěvy? Lidé asi budou argumentovat tím, že poslední výkony nejsou zcela optimální.
Já osobně si pamatuji, že ve Žďáře vždy chodilo hodně lidí. Vždy jsem se těšil na domácí zápasy a na tu atmosféru. A rád vzpomínám na návštěvnost 2500 lidí na derby s Havlíčkovým Brodem. To byly skvělé časy pro mě jako hráče. A věřím, že se opět návštěvnost zvýší.

Do konce roku nás čekají ještě tři těžká utkání. Prvním z nich je venkovní výjezd na led Šumperka, který v poslední době velice dobře posílil a výsledkově se zvedá. S jakou taktikou a očekáváním pojedete k tomuto zápasu?
Musíme hrát náš hokej. Agresivní a stoprocentní odzadu. Je jedno, jestli jedeme do Šumperka nebo do Vyškova. Letos tady není žádný lehký soupeř.

A co bys na závěr vzkázal našim fanouškům?
Vzkázal bych, že to, že se taky někdy nedaří, je prostě nedílnou součástí všech sportů. Samozřejmě děláme maximum, aby byl každý zápas vítězný. Ale jednou je líp a jednou je hůř. Ale každý nezdar by měl fanoušky ještě více motivovat k hlasité a silné podpoře týmu. Bez fanoušků to prostě nejde. A těm stálým děkujeme za jejich věrnost.