Druhá liga začíná 23. září: Plameny odstartují sezonu na ledě Šumperka

Zveřejněno 07.06.2023 | Redakce
Třetí nejvyšší soutěž už zná rozlosování nového ročníku 2023/24. Soutěž začíná v sobotu 23. září, kdy Plameny vyrazí k nováčkovi druhé ligy ze Šumperka a svoje první domácí utkání odehrají v sobotu 30. září proti Valašskému Meziříčí. Základní část pak zakončí žďárští hokejisté v sobotu 9. března na ledě Opavy.
V uplynulé sezoně hrálo ve 2. lize 27 klubů, stejně tak tomu nakonec bude i v nadcházejícím ročníku. Místo Znojma, které hladce postoupilo do Chance ligy, zaujme sestupující Šumperk. Z krajských soutěží si vybojovaly postup do třetí nejvyšší soutěže Kralupy nad Vltavou s Technikou Brno na úkor Hronova, který ovšem nakonec ve 2. lize setrvá. Odkoupil totiž licenci od Jablonce nad Nisou, který se potýká s finančními problémy.

Přihlášku do soutěže nakonec nepodaly ani Klatovy, které chystají vyjádření k situaci v oficiální zprávě v příštím týdnu. Počet mužstev proto zůstává stejný jako v minulé sezoně, mění se ale jejich rozdělení ve skupinách. V té západní bude hrát nově 15 týmů, v „naší" východní 12.

Systém 2. ligy

Herní systém zůstává podobný jako v uplynulé sezoně. V základní části se odehraje znovu 44 kol. Tím, že je nově počet týmů ve východní skupině sudý, ovšem odpadají volná kola. SKLH Žďár nad Sázavou tedy odehraje v základní části příští sezony o čtyři zápasy více. S každým soupeřem se utká dvakrát doma a dvakrát venku.

Osm nejlepších celků z obou skupin postoupí do play off. Osmifinále a čtvrtfinále se bude hrát v rámci skupiny na tři vítězná utkání, semifinále a finále pak už bude křížem na čtyři výhry. Jedinou změnou od minulé sezony tak je, že na čtyři vítězná utkání se bude hrát už od semifinále, v uplynulém ročníku se takto odehrálo pouze finále.

1. kolo Východní konference

Sobota 23. září
DRACI PARS Šumperk – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Bobři Valašské Meziříčí – Technika Hockey Brno
AZ Havířov – SHKM Hodonín
HK Nový Jičín – HHK Velké Meziříčí
HC ISMM Kopřivnice – Hokej Vyškov
HK Opava – BK Havlíčkův Brod