LOJEK: Letošní sezonu chce pořádně rozebrat, ale také na ni rychle zapomenout

Zveřejněno 06.03.2023 | Redakce
Domácí rozlučka s letošní nevydařenou sezonu se Plamenům povedla. Valašské Meziříčí v sobotu zdolali druholigoví hokejisté Žďáru nad Sázavou 4:3 v prodloužení. Vítěznou branku obstaral v čase 60:48 obránce Martin Lojek. Ideální kandidát pro krátký rozhovor.
Martine, v posledním domácím utkání letošní nepříliš úspěšné sezony jste konečně uspěli v prodloužení. Byla to taková malá náplast na nepodařený ročník?
Myslím, že asi ano, dojmy jsou pozitivní. Zkoušeli jsme během sezony různé varianty hry v prodloužení, ani jednou jsme to ale nezlomili. Tak aspoň při tom posledním domácím vystoupení jsme to našim fanouškům trošku vrátili.

Zmínil jsi fanoušky. Letos jste jim asi příliš radosti neudělali…
Sezona letos byla taková, jaká byla. Všichni jsme z toho byli znechucení, ale tak už to ve sportu je. Jeden rok jsi nahoře, druhý naopak dole. My jsme si to letos doslova vyžrali. Doufám, že příští ročník to bude mnohem lepší.


"
VŠICHNI JSME Z TOHO BYLI ZNECHUCENÍ, ALE TAK UŽ TO VE SPORTU JE. JEDEN ROK JSI NAHOŘE, DRUHÝ NAOPAK DOLE. MY JSME SI TO LETOS DOSLOVA VYŽRALI.

Zpět ještě k sobotnímu utkání. Zdolali jste Valašské Meziříčí, které rozhodně nemá špatný tým. Je to potvrzení faktu, že je tato soutěž velice vyrovnaná?
Myslím, že šlo určitě o cennou výhru. My jsme si ukázali, že můžeme hrát s kýmkoliv, i jej zdolat, ale letos nám konce zápasů nevycházeli a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Jak jsi viděl svoji vítěznou trefu v přesilové hře prodloužení?
Máme to s Martinem Plevou sehrané, dává mi to při každé příležitosti na střelbu z jedničky. Snažím se o střelbu pravidelně, občas to vyjde, jindy ne. Teď to vyšlo, za což jsem rád.

Sezonu ale asi jako úspěšnou hodnotit rozhodně nebudeš?
Spokojení nejsme, nebudeme si nic nalhávat. Každý si může dát ruku na srdce, co udělal pro mančaft a lepší výsledky. Byla to špatná sezona, musíme se z toho poučit, začít lépe pracovat a odrazit se z toho. Uvidíme, jak se nám to podaří.

Takže jen na letošní ročník zapomenout a hodit jej okamžitě za hlavu by podle Tebe nebylo dobře?
Rozebrat ho musíme, poučit se z chyb, a až poté jej hodit za hlavu. Každý z nás dobře ví, jaké udělal chyby. Na jednu stranu je samozřejmě dobré na něj co nejrychleji zapomenout. Uvidíme, jak to bude vypadat příští rok.

Bude u toho i Martin Lojek v sestavě Plamenů?
Přiznám se, že nevím, zda budu dál pokračovat. Hlavně zápasy venku jsou pro mě časově náročné, půldne je člověk pryč. Navíc, když mám v práci odpolední, tak celý týden netrénuji. Rozhodnutý ještě nejsem, teprve se uvidí. Pokud bude ze strany klubu zájem o mé služby i pro příští rok, asi bych chtěl ještě pokračovat, pokud ne, pak se uvidí.