Plameny ve středu přivítají lídra tabulky Znojmo

Zveřejněno 22.02.2023 | Anna Daňsová, Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Aptec Orli Znojmo
40., středa 22.2.2023 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - Aptec Orli Znojmo ZNS - ZNO
Sobotní utkání nabídlo po dvě třetiny relativně vyrovnaný souboj, bohužel nepovedená třetí třetina, v níž Plameny inkasovaly hned šestkrát, rozhodla o vysoké výhře hostujícího Havířova. Ve středu navíc Plameny přivítají dalšího velmi silného soupeře, tentokrát první tým tabulky Znojmo. Podaří se jim potrápit favorita utkání? Zápas začíná v 18:00!

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny v sobotním utkání nezačaly nejlépe, když hned v 5. minutě první třetiny inkasovaly první branku. Posléze se ale hra vyrovnala, na obou stranách byly nějaké šance, které ale zůstaly nevyužity, takže skóre po dvou třetinách zůstalo na stavu 0:1 a Plameny tak stále držely naději na zisk bodů v zápase. O ten se ale připravily ve třetí třetině, která se jim hrubě nepovedla. Zlom zápasu patrně byly dva inkasované góly ve 48. minutě, kterými hosté odskočili do vedení 3:0, z čehož už se Plameny nevzpamatovaly. Skóre korigoval v 50. minutě Wasserbauer, ten už ale snižoval pouze na 1:4. Hosté pak vstřelili ještě další tři branky a zaslouženě si odvezli všechny tři body. Utkání kazil také vcelku vysoký počet vyloučených hráčů, a to zejména na domácí straně. „Dvě třetiny jsme se asi drželi, je škoda, že jsme nedali nějakou z šancí, co jsme si vypracovali. Pak nám dali na 2:0 z buly, trochu jsme to asi museli otevřít, i když si myslím, že jsme na to nezareagovali úplně dobře. Bohužel nám to tam napadalo, je to škoda hrát dvě třetiny vyrovnaný zápas a pak dostat 6 gólů, určitě to mrzí,” komentoval sobotní utkání jeden z trenérů Plamenů Vojtěch Šír.

Plameny jsou na tom v boji o udržení stále lépe než poslední Velké Meziříčí, které v sobotu mělo volné kolo. Nadále tak žďárští hokejisté drží šestibodový náskok, přesto je ještě zřejmě čeká velký boj o to, aby se na předposledním místě udrželi. Navíc v následujícím zápase přijede nesmírně těžký soupeř, lídr tabulky Znojmo, s kterým všechny dosavadní zápasy skončily jasným vítězstvím právě Orlů - 7:0, 7:1 a 11:2.

POSLEDNÍ ZÁPAS

39. kolo, sobota 18. února 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov 1:7 (0:1, 0:0, 1:6)

Branky a nahrávky: 50. Wasserbauer (Chlubna) – 5. Zdeněk (Hudec, Haas), 48. Havlík (Kunc, Čmiel), 48. Antoníček (Apolenář, Ščurek), 50. Apolenář (Antoníček, Kunc), 53. Zdeněk (Kunc, Tvrdý), 54. Apolenář (Spratek), 60. Tvrdý (Zdeněk). Rozhodčí: Kohoutek - Kučera, Štěrba. Vyloučení: 11:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma - Půža, Lojek, Macek, Grauer, Pleva, Vašíček, Kališ, Kulhánek - Prokš, Chlubna, Kunstmüller, Bureš, Kotlík, Wasserbauer, Štola, Gregar, Pazourek

Aptec Orli Znojmo

Znojemští Orli jsou v této sezoně suverén ligy, prozatím ztratili pouze tři zápasy, nejprve s Kopřivnicí, potom dva zápasy v řadě prohráli s Hodonínem a Havlíčkovým Brodem. Poslední dva zápasy se jim ale opět podařilo rozstřílet soupeře, když si nejprve poradili s Vyškovem 6:0 a poté i s Kopřivnicí dokonce 10:0. V tabulce Znojmu patří s velkým náskokem první místo, se ziskem 99 bodů budou proti Žďáru cílit na překročení stobodové hranice. Na druhou Kopřivnici mají Orli obrovský náskok 35 bodů.

Právě s druhým týmem tabulky, Kopřivnicí, se Znojmo utkalo v posledním odehraném zápase. Ten domácí Orli rozhodli již v první třetině, do které vstoupili daleko aktivněji než soupeř a v níž vstřelili 4 branky. Své vedení pak už pouze navyšovali až na konečných 10:0. K vysokému výsledku pomohl hattrickem Ondřej Svoboda, dobrý výkon v brance předvedl golman domácích Matěj Žajdlík, který udržel čisté konto. Úspěšný zápas komentoval útočník Znojma Lukáš Adámek: „Myslím si, že jsme dodržovali všechno to, co jsme si řekli před zápasem, a určitě to fungovalo a podepsalo se to na výsledku. Všem se nám dařilo, celému týmu, udělali jsme vše pro to, aby to fungovalo, a nakonec z toho vzešlo deset gólů,” řekl Adámek v rozhovoru pro klubový web.

POSLEDNÍ ZÁPAS

39. kolo, sobota 18. února 2023
Aptec Orli Znojmo - HC ISMM Kopřivnice 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 14. Adámek (Stránský, Pigl), 15. Špaček (Stránský, Köver), 16. Šťovíček (Pigl), 18. Šťovíček (Stránský, Beránek), 25. Špaček (Beránek, Köver), 28. Ondřej Svoboda (Mareš, Remta), 47. Ondřej Svoboda (Jenáček), 52. Beránek (Köver, Tejnor), 53. Köver (Beránek, Špaček), 57. Ondřej Svoboda (Zukal, Köver).
Rozhodčí: Čuňočka – Maloušek, Hübl.
Vyloučení: 5:6.
Bez využití:. V oslabení: 2:0.
Diváci: 1286.
Střely na branku: 50:13.
Průběh utkání: 10:0.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Žajdlík – Stránský, Mareš, Jenáček, Kloz (A), Zukal, Tejnor (A), Remta – Šťovíček (C), Beránek, Špaček, Nižnikov, Köver, O. Svoboda, Kotrba, Pigl, Adámek.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého