Po delší době zase doma, Plameny přivítají v sobotu Havířov

Zveřejněno 17.02.2023 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou AZ Havířov
39., sobota 18.2.2023 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov ZNS - HAV
Ve středečním derby v Havlíčkově Brodě se Plamenům vůbec nepovedla první třetina, která nakonec byla rozhodujícím faktorem, a tak výhru zapsali domácí Bruslaři. Od druhé třetiny ale žďárští výrazně zlepšili svůj výkon a byli lepším celkem, na což nyní mohou navázat na domácím ledě, kde v sobotu přivítají Havířov. Podaří se Plamenům navázat na dobré výkony v domácích zápasech a připsat si další důležité body? Úvodní buly je naplánováno na 17:30!

Z KABINY PLAMENŮ

Vstup do derby se Plamenům hrubě nepovedl, již na začátku třetí minuty utkání se Bruslaři dostali do vedení a do konce první třetiny na tabuli svítilo hrozivé skóre 5:0 pro domácí. Přestože se žďárským hokejistům povedlo do druhé třetiny vstoupit lépe a prakticky po zbytek utkání být lepším týmem, nakonec to bohužel nestačilo. Domácí hokejisté si i díky štěstí, když hned několikrát za zády domácího golmana zvonila branková konstrukce, výsledek již pohlídali, a tak Plameny pouze korigovaly skóre na konečných 5:3.

Plamenům se náskok na Velké Meziříčí mírně ztenčil, jelikož “Velmez” zvládl domácí utkání proti Hodonínu vyhrát, a tak naši hokejisté mají náskok 6 bodů na předposledním místě tabulky. Proti sobotnímu soupeři Plameny dokázaly první vzájemný zápas v Havířově zvítězit 5:3, pak ale přišly dvě porážky, nejprve doma 2:3 po nájezdech, poté vysoko 1:7 na ledě soupeře.

POSLEDNÍ ZÁPAS

38. kolo, středa 15. února 2023
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 5:3 (5:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kuchta (Voříšek, Čermák), 21. Tecl (Kuchta, Mlynář), 57. Voříšek (Čermák), 62. Moučka (Čermák, Dušek) – 3. Kotlík (Svoboda, Bureš), 35. Jícha (Kotlík), 51. Jícha (Pleva, Bureš). Rozhodčí: Martin Maťašovský – Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 29:29 (9:8, 8:9, 11:12 – 1:0). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3p.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (13. Vít) – Lojek, Pleva (C), Ludvík, J. Grauer, Kubíček, Macek, Půža – Štola, Wasserbauer, Kotlík, Bureš (A), Rohlík, Kulhánek, Prokš (A), Gromadzki, Gregar, Chlubna, Čejka, Kunstmüller.

AZ Havířov

Havířov se aktuálně nenachází v příliš dobrém rozpoložení. Z posledních 9 zápasů dokázal vyhrát pouze dvakrát, po vítězství ve Valašském Meziříčí následovala série šesti proher, kterou Havíři přerušili až v posledním odehraném utkání 37. kola s Velkým Meziříčím. Minulé kolo měl Havířov volné, a tak se vrací po týdnu volna do zápasového tempa právě proti Plamenům. Havířovu nyní patří 5. příčka v tabulce, o dva body za čtvrtým Havlíčkovým Brodem.

V posledním odehraném zápase Havíři doma přivítali Velké Meziříčí, proti němuž začali velmi aktivně, díky čemuž se dostali do vedení 4:0. Od poloviny druhé třetiny hosté zlepšili svoji hru a podařilo se jim snížit na 4:2, hrálo se vysoké tempo na obou stranách a za oběma brankáři zvonila několikrát branková konstrukce, další gól ale padl až ve třetí třetině a prosazovali se již pouze domácí. Havířov si ve třetí třetině zastřílel, dokázal přidat ještě pět branek, a tak se skóre zastavilo až na konečných 9:2. „Určitě chci vyzdvihnout sílu týmu. I když soupeř snížil a měli jsme za sebou to, co jsme měli, tak jsme si pohlídali začátek třetí třetiny a naopak jsme vstřelili gól, což nám dalo klid do hokejek. Měli jsme trochu výpadek ve druhé třetině, kdy jsme se trochu odklonili od toho, co jsme chtěli hrát. Byly tam ztráty kotoučů a soupeř trochu přidal na tempu. Hráčům patří kredit za ubráněná oslabení dvakrát 3 na 5, což nám určitě vlilo krev do žil a to, že nám nakonec napadaly góly, je jenom plus,” chválil své svěřence po zápase trenér Havířova Jiří Raszka v rozhovoru pro klubový web. Zlepšený výkon po velmi špatné sérii 6 proher ale budou Havíři muset ještě potvrdit, proti čemuž v sobotu budou naši hokejisté, kteří bojují o udržení předposledního místa v tabulce.

POSLEDNÍ ZÁPAS

37. kolo, sobota 11. února 2023
AZ Havířov - HHK Velké Meziříčí 9:2 (2:0, 2:2, 5:0)
Branky a nahrávky: 6. Ščurek (Haas), 15. Mrva, 25. Haas (Mrowiec, Zdeněk), 26. Dudáš (Zdeněk, Tvrdý), 42. Pawliczek (Ćmiel, Pastor), 44. Ćmiel (Pastor), 49. Pastor (Mrowiec, Pawliczek), 55. Antoníček (Pavlík, Spratek), 57. Zdeněk (Haas, Ščurek) – 29. Burian (Vedral, Švejda), 35. Křenek (T. Střecha, M. Juda). Rozhodčí: Mejzlík – Tvrdý, Voznička. Vyloučení: 7:3. Využití:V oslabení: 1:0. Diváci: 504. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 9:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Štipčák – Kunc, Kolarz "C", Dudáš "A", Havlík, Hudec, Ščurek, Mrowiec – Mrva "A", Spratek, Antoníček, Tvrdý, Zdeněk, Haas, Pastor, Ćmiel, Pawliczek, Pavlík.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého