Ve středu Plameny vyráží k poslednímu letošnímu derby s Havlíčkovým Brodem

Zveřejněno 14.02.2023 | Redakce, Anna Daňsová
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
38., středa 15.2.2023 18:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
Plamenům se v sobotu podařilo vybojovat důležité tři body v Opavě, na což nyní budou chtít navázat také v dalším zápase, který je ve středu čeká v nedalekém Havlíčkově Brodě. Přijeďte naše hokejisty podpořit v posledním derby sezony, vytvořit skvělou atmosféru, kterou jsou derby pověstná, a pomoct jim navázat na dobré výkony z posledních zápasů! Start utkání je naplánován na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Žďárští hokejistě sehráli poslední odehraný zápas v Opavě, kde se jim dlouhodobě nedařilo. Přestože i tentokrát Opava začala duel lépe a vedla po první třetině 1:0, Plamenům se povedlo navázat na velmi dobré výkony z posledních několika zápasů a vyrovnat. Do třetí části se nastupovalo za nerozhodného stavu 2:2, Plameny byly od počátku třetiny daleko aktivnějším týmem, což se nakonec velmi rychle projevilo dvěma rychlými góly, když se nejprve ve 42. minutě prosadil Čejka a poté ve 44. minutě Gregar. Domácí ještě stihli vstřelit kontaktní gól, nicméně ani přes darovanou přesilovou hru v úplném závěru utkání se již nedokázali dostat k většímu ohrožení Slámovy branky, a tak Plameny po zásluze zapsaly všechny tři body do tabulky. Právě dobře zvládnutý závěr utkání komentoval také žďárský golman Jiří Sláma: „V obraně jsme domácí k ničemu nepustili, proto jsem v závěru neměl skoro žádný složitý zákrok. A to ani v té poslední přesilovce, kterou Opavě sudí tak trošku darovali. O to byla moje role snazší,” řekl Sláma po zápase.

Plamenům se tak poslední zápasy daří držet úroveň hry vysoko, navíc se zdá, že se konečně trochu přiklonilo i štěstí. To komentoval v rozhovoru také Sláma. „Jsou pasáže, kdy se puky dobře odráží. Předtím šly k soupeři nebo padl smolný gól, a právě tyhle detaily rozhodují. Teď když mi puk vypadne, tak mimo branku i hokejku soupeřů. Celkově bych řekl, že se teď zápasy malinko přiklání k nám, je v tom i trošku štěstíčka. Když tomu ale člověk jde naproti, vrátí se mu to,” řekl Jirka Sláma.

Díky cenným třem bodům Plameny odskočily poslednímu Velkému Meziříčí do nadějného náskoku 9 bodů, který se nyní mohou pokusit ještě navýšit v Havlíčkově Brodě. S tím letos první vzájemné utkání na domácím ledě prohrály 4:5, druhé derby v Kotlině šťastně urvali domácí po prodloužení, přestože Plameny byly více než vyrovnaným soupeřem a sehrály skvělý zápas. V posledním odehraném derby na Bouchalkách se již radovali žďárští hokejisté, kteří zvítězili 6:5. Všechny tři zápasy provázela parádní atmosféra, která se dá očekávat i ve středu, proto neváhejte a vyrazte do nedalekého Havlíčkova Brodu podpořit Plameny a být jim šestým hráčem na hřišti!

POSLEDNÍ ZÁPAS

37. kolo, sobota 11. února 2023
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Vojtovič (Vašenka), 24. Věntus (Štindl, Danielčák), 53. Krupa (Danielčák, Beránek) – 24. Čejka (Havlík, Sláma), 31. Gregar (Bureš, Gromadzki), 42. Čejka (Pleva, Havlík), 44. Gregar (Gromadzki, Havlík). Rozhodčí: Rapák – Rychlý, Veselý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 387.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Macek, Havlík, Vašíček, Pleva (C), Grauer, Půža – Gregar, Vaňkovský, Gromadzki, Štola, Wasserbauer (A), Paleček, Bureš (A), Kunstmüller, Chlubna, Čejka.

BK HAVLÍČKŮV BROD

Bruslaři se nacházeli ve velmi dobré formě, kterou přetavili do série pěti výher v řadě, jež jim přerušila až v posledním odehraném zápase Kopřivnice. Ta v sobotu Bruslařům vstřelila úvodní branku utkání hned v první minutě, a tak přestože zbytek první periody byl vyrovnaný, Kopřivnice šla do kabin s vedením 1:0. O výsledku rozhodla druhá třetina, která se hostujícímu celku z Vysočiny vůbec nepovedla, třikrát v ní inkasovali, čímž nechali Kopřivnici odskočit do čtyřbrankového vedení. Ve třetí třetině sice Havlíčkův Brod ještě snížil na 4:1, Kopřivnice ale opět odskočila do čtyřbrankového vedení, a tak snížení na 5:2 bylo již poslední, na co se Bruslaři zmohli.

Havlíčkovu Brodu aktuálně patří páté místo v tabulce se ziskem 52 bodů, navíc Havířov, držící čtvrtou příčku, je před nimi pouze o jediný bod. Z výsledků je ale patrná dobrá forma Bruslařů, kteří z posledních 8 odehraných zápasů podlehli pouze Velkému Meziříčí a v sobotu Kopřivnici, jinak dokázali porazit vysoko Havířov 9:3 a pak předvést sérii pěti výher v řadě, když postupně přehráli Vyškov, Valašské Meziříčí, Znojmo, Nový Jičín a Hodonín. Ve středečním derby se dá tedy očekávat opět velmi atraktivní a vyrovnaný duel.

POSLEDNÍ ZÁPAS

37. kolo, sobota 11. února 2023
HC ISMM Kopřivnice - BK Havlíčkův Brod 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Brodek (Sluštík, Bail), 24. Velecký, 26. Brodek (Sluštík, Ficek), 36. Urban, 50. Pargáč (M. Mach) – 45. Valášek (Vašíček), 54. Kopic (Pártl, Křehlík). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Klimek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 697. Střely na branku: 32:34 (6:9, 15:8, 11:17). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Wolf (Nedvěd) – Čermák, Krejčí, Benák, Vašíček (C), Kliment (A), Dvořák – Tecl, Holenda, Voříšek (A) – Dušek, Valášek, Kopic – Pártl, Křehlík, Oščádal – D. Košťál.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.