Plameny uzavřely smlouvu o spolupráci s Pardubicemi

Zveřejněno 11.02.2023 | Redakce, hcdynamo.cz
SKLH Žďár nad Sázavou bude na mládežnické úrovni nově spolupracovat s klubem HC Dynamo Pardubice. Ze Žďáru už v minulosti zamířili do Dynama například Martin Kaut nebo legendární Tomáš Rolinek. „My jsme za to, že s námi chce Dynamo spolupracovat, strašně rádi," těší Vojtěcha Šíra, šéftrenéra žďárské mládeže.

Ta spolupráce je skvělá

Žďárský klub uzavřel oboustranně výhodnou smlouvu o dlouhodobé spolupráci s Dynamem. Pardubický klub tak bude mít možnost si v určitém věku talentované hráče převzít a pokračovat v jejich rozvoji ve své vlastní akademii. Následně budou mít hráči možnost získávat zkušenosti v A týmu i B týmu Pardubic.

„Jsem přesvědčený o tom, že spolupracovat se Žďárem nad Sázavou je pro obě strany obrovská výhoda. Mládež tam dělají skvěle, umí se těm klukům věnovat a ne náhodou odtamtud vzešla celá řada výborných hokejistů. Ta spolupráce je skvělá a jsme rádi, že se to podařilo uzavřít, moc si toho vážíme," řekl k nově vzniklé kooperaci skaut pardubického klubu Petr Sýkora.

oboustranně výhodné pro oba kluby

Nadšený z budoucí spolupráce je i šéftrenér žďárského týmu Vojtěch Šír. „Několikrát jsme se s vedením Dynama sešli a ze všech těch jednání vyplynulo, že to může být oboustranně výhodné pro oba kluby," pochvaluje si dvaatřicetiletý trenér. Jedním z hlavních důvodů tohoto paktu je i to, že o všech mladých hráčích, kteří odejdou v mladém věku ze Žďáru, budou mít daleko větší přehled. „My každoročně produkujeme hráče, kteří výkonnostně převyšují soutěže, které hrajeme, a odcházejí tak hrát extraligu dorostu po různých koutech republiky. Takhle bychom chtěli mít ty kluky, když o ně Dynamo bude mít zájem, právě tam a mít tak nich o větší přehled. Zároveň je to vzkaz pro další hráče, že když budou mít výkonnost, mohou se dostat do organizace Dynamo, což je jedna z nejlepších destinací u nás,“ říká Vojtěch Šír.

Ten nezapomněl zmínit ani další fakt, že se v minulosti již nějaké přestupy po trase Žďár – Pardubice uskutečnily. „Ta spolupráce funguje již dlouhodobě, jen teď jsme ji ztvrdili i oficiálně. Už dříve od nás právě do Dynama odešlo spoustu skvělých hokejistů." říká trenér, který v letošní sezoně kočíruje i A-tým Plamenů.

Ze Žďáru nad Sázavou již v minulých letech přešla do Pardubic celá řada skvělých hokejistů, jedná se například o Martina Kauta, Tomáše Kauta, Ondřeje Machalu, Ondřeje Trejbala, Petra Koukala nebo Tomáše Rolinka.