Plameny čeká důležité derby s Velkým Meziříčím

Zveřejněno 24.01.2023 | Anna Daňsová, Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HHK Velké Meziříčí
32., středa 25.1.2023 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí ZNS - VEL
Poslední dva odehrané zápasy se žďárskému celku hrubě nepovedly, nejenže Plameny nezískaly ani bod, ale zapsaly hrozivé skóre 2:20. Na to je teď ale potřeba zapomenout a připravit se na středeční nesmírně důležité derby s Velkým Meziříčím, které na Žďár nepříjemně dotírá z posledního místa. Přijďte Plameny podpořit a pomoci jim k zisku veledůležitých bodů! Úvodní buly je naplánováno na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Sobotní zápas ve Valašském Meziříčí Plamenům vůbec nevyšel, přestože do utkání nevstoupily špatně, byli to domácí, kteří vstřelili první branku. Žďárští měli šanci na srovnání při nařízeném trestném střílení, které ale neproměnili, a poté převzali kontrolu nad utkáním Bobři, kteří během posledních dvou minut první třetiny vstřelili další tři branky a prakticky rozhodli o výsledku. To pouze potvrdili dalšími dvěma rychlými góly na začátku druhé třetiny. Domácí nepustili Plameny téměř k ničemu a skóre se nakonec zastavilo až na stavu 9:0, a tak si Plameny domů odvezly další debakl.

Situace Žďáru se komplikuje také v tabulce, v níž se na něj na rozdíl pouhého jednoho bodu dotáhlo poslední Velké Meziříčí, které je naším středečním soupeřem. O to důležitější náboj tak derby dostává, protože se bude přímo hrát o to, který tým skončí po zápase na posledním místě tabulky.

POSLEDNÍ ZÁPAS

31. kolo, sobota 21. ledna 2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 9:0 (4:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Finsterle (Fojtík, Vávra), 19. Andris (Ďurkáč, Pokorný), 19. Martinec (Vavřík, Kozubík), 20. Finsterle (Andris, Ďurkáč), 23. Martinec (Liss, Kozubík), 24. Vávra (Křivohlávek, Martiník), 38. Martiník (Báchor, Křivohlávek), 50. Finsterle (Andris, Ďurkáč), 53. Křivohlávek (Vávra). Rozhodčí: Kohoutek – Viskot, Tvrdý. Vyloučení: 7:8 Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 263. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 9:0.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Vít (21. Sláma) – Kubíček, Pleva (C), Lojek, Grauer, Ludvík, Puža, Havlík – Wasserbauer (A), Rohlík, Bureš (A), Jícha, Štola, Čejka, Vaňkovský, Chlubna, Gragar, Kunstmuller, Prokš.

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Velké Meziříčí se letos nachází v podobné krizi jako Žďár, je na posledním místě tabulky, přesto se mu ale poslední dva zápasy forma výrazně zlepšila, dokázalo si poradit nejprve s Havlíčkovým Brodem a v sobotu také s Novým Jičínem. Rozdíl od předposledního místa, které stále drží Plameny, se tak ztenčil na pouhý jeden bod, takže boj o nelichotivé poslední místo ještě bude náročný.

V posledním utkání, které sehráli v Novém Jičíně, potvrdili hokejisté Velkého Meziříčí zlepšující se formu. V první třetině sice domácí Ďáblové byli aktivnější, ale hosté využili dvě nabídnuté šance a dostali se do vedení. Na závěr zápasu jim díky hře na čtyři formace zbylo více sil a Nový Jičín k vyrovnání nepustili. Kromě hattricku Milana Strnada je potřeba vyzdvihnout neskutečný výkon brankáře Judy, který vychytal 54 střel soupeře a byl nejsilnějším faktorem, který stál za vítězstvím “Velmezu”.

POSLEDNÍ ZÁPAS

31. kolo, sobota 21. ledna 2023
HK Nový Jičín - HHK Velké Meziříčí 2:5 (0:2, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 29. Gebauer (Konečný, Škarka), 45. Konečný (Maliník, Květoň) – 3. Střecha T. (Juráň, Křenek), 20. Vedral, 42. Strnad (Hasoň, Maštera), 58. Strnad (Ambrož), 59. Strnad. Rozhodčí: Kapitanov – Klimek, Bartoň. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 65:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Juda (Štourač) – Ambrož (C), Slabý, Hort, Vlašín (A), Báňa, Kochánek, Trnka – Strnad, Střecha T., Juráň, Horký, Vedral, Maštera, Burian, Křenek (A), Střecha F., Hasoň, Doležal, Švejda.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého