Plameny čeká další výjezd, v sobotu odehrají zápas na ledě Valašského Meziříčí

Zveřejněno 21.01.2023 | Anna Daňsová, Redakce
HC Bobři Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
31., sobota 21.1.2023 17:00
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Ve středečním utkání se Znojmem Plameny velkého favorita nepřekvapily, schytaly debakl 2:11, a tak v sobotu 21. ledna mají příležitost navázat na vítězství ze zápasu proti Havlíčkovu Brodu a pokusit se dovézt body z dalekého Valašského Meziříčí, proti kterému letos zatím ani jednou neuspěly. Utkání je naplánováno na 17:00 a sledovat jej můžete na platformě Czechicehockey.tv!

Z KABINY PLAMENŮ

Po zlepšeném výkonu proti Havlíčkovu Brodu opět přišel propad, když žďárští hokejisté ve Znojmě domácímu celku absolutně nestačili a domů si odvezli vysokou porážku. Znojemští hokejisté byli ve všech aspektech lepší než Plameny, k téměř ničemu je nepustili a pouze navyšovali své vedení až na konečných 11:2, což je vůbec nejhorším výsledkem Plamenů v této sezoně. „Byli jsme ve všem o dvě třídy horší, výsledek je pro nás krutý, ale tak to je. Znojmo hrálo parádní hokej, útočilo, rotovalo, my na to nenašli recept. Jediné pozitivum je, že jsme využili přesilovku. Přijeli jsme sem udělat co nejlepší výsledek, abychom se posunuli do dalšího zápasu, což se nám nepodařilo. Znojmo nás rozebralo po všech stránkách,” řekl v pozápasovém hodnocení jeden ze žďárských trenérů, Milan Řehoř.

Plameny se tak po odehraném 30. kole nacházejí stále na předposlední příčce tabulky, bohužel se ale Velké Meziříčí přiblížilo na rozdíl pouhých 4 bodů díky vysoké porážce Havlíčkova Brodu, a tak čeká svěřence trenérského dua Řehoř-Šír ještě těžká práce, aby se alespoň vyhnuli baráži o sestup. Proti sobotnímu soupeři z Valašského Meziříčí se Plamenům v dosavadních zápasech podařilo získat pouze bod za prohru v prodloužení na domácím ledě, ve Valašském Meziříčí pak utkání skončilo jasným vítězstvím Bobrů 6:3.

POSLEDNÍ ZÁPAS

30. kolo, středa 18. ledna 2023
Aptec Orli Znojmo - SKLH Žďár nad Sázavou 11:2 (4:1, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 6. Jenáček (Adámek, Čermák), 14. Špaček (Adámek, Stránský), 16. Špaček (Adámek, Kloz), 19. Čermák (Špaček, Adámek), 26. Beránek (Sklenář, Sedláček), 37. Čermák (Špaček, Adámek), 43. Šťovíček (Kloz, Mareš), 50. Sklenář (Šťovíček, Beránek), 55. Šťovíček (Beránek, Sklenář), 56. Nižnikov (Zukal, Jenáček), 60. Sklenář (Šťovíček, Beránek) – 13. Rohlík, 48. Čejka (Ludvík, Rohlík). Rozhodčí: Čuňočka – Smetková, Viskot. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1164. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 11:2.

Sláma – Kubíček, Lojek, Pleva (C), Macek, Grauer, Ludvík, Půža – Bureš (A), Štola, Gregar, Vaňkovský, Wasserbauer (A), Kunstmüller, Jícha, Čejka, Rohlík, Chlubna, Pilný.

HC Bobři Valašské Meziříčí

Ani Valašské Meziříčí se aktuálně nenachází ve své nejlepší formě, z posledních osmi odehraných zápasů vyhrálo pouze dvakrát, přičemž jednou to bylo právě v posledním zápase loňského kalendářního roku proti Plamenům. Druhá výhra pak přišla ve 29. kole na ledě Velkého Meziříčí. Bobři se nachází v tabulce na 5. místě, přičemž na čtvrtou pozici, kterou drží Havířov, už ztrácí 8 bodů.

V posledním odehraném utkání ve středu 18. ledna nestačilo Valašské Meziříčí na domácím ledě na Havířov, s nímž sice začalo velmi dobře a v první třetině bylo lepším celkem, ale nedokázalo převahu proměnit v góly, a tak se do druhé části šlo za stavu 0:0. Přestože Bobři nebyli horším týmem ani ve druhé třetině, Havířov dokázal využít nabídnutých šancí a jít do dvoubrankového vedení. Bobři sice na začátku třetí třetiny snížili na rozdíl jediné branky, ale přestože se tlačili k vyrovnání, šťastnějším týmem byl Havířov, kterému se podařilo v 55. minutě opět odskočit domácím o dvě trefy. Nakonec Bobři inkasovali čtvrtý gól při risku bez brankáře, a tak si všechny body odvezli domů hosté z Havířova.

„Musíme si sportovně přiznat, že tyto týmy jako Vyškov, Havířov, Kopřivnice jsou aktuálně mimo naše schopnosti, dnes nám zase chyběl další bek, hrajeme to na pár lidí a síly dochází. My se musíme soustředit na úplně jiné zápasy, počínaje v sobotu doma se Žďárem, tohle jsou zápasy, na které se musíme dobře nachystat, zvládli jsme to ve Velkém Meziříčí a chceme to zvládnout teď se Žďárem, soustředit se na ty vyrovnané zápasy. My sice často se soupeřem držíme krok, ale když se má lámat chleba, má se to překlopit za nerozhodného stavu, tak se to nepřikloní k nám, přikloní se to na soupeřovu stranu. Chybí nám teď víc kvality dozadu, kluci se snaží, ale ten rozdíl je znát,” hodnotil středeční prohru s Havířovem trenér Bobrů, Lukáš Plšek.

POSLEDNÍ ZÁPAS

30. kolo, středa 18. ledna 2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - AZ Havířov 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 46. Vávra (Křivohlávek) – 26. Tvrdý (Haas, Kolarz), 30. Kunc (Kratochvil, Antoníček), 56. Pawliczek (Kolarz), 60. Pawliczek (Mrva, Kunc). Rozhodčí: Čech – Bubela, Bezděk. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 28:46. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slovák (Ševců) – Sviták, Báchor (A), Mošnička, Holiš, Kamas, Gabrhelík, Liss – Kozubík, Vávra, Křivohlávek – Andris, Pokorný, Finsterle – Pětník, Vavřík, Martinec – Stodůlka, Martiník, Kuchařík.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.