Ve středu znovu do boje, Plameny přivítají favorizované Znojmo

Zveřejněno 22.11.2022 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou Aptec Orli Znojmo
18., středa 23.11.2022 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - Aptec Orli Znojmo ZNS - ZNO
Po sobotním vyrovnaném utkání proti silnému Havířovu, ze kterého nakonec žďárský celek bral bod za prohru po nájezdech, se na Bouchalkách představí další velmi silný soupeř, tentokrát favorit celé soutěže Znojmo. To ale v posledním odehraném zápase poprvé v sezoně zaváhalo, když prohrálo s Kopřivnicí. Úvodní buly středečního utkání je naplánováno na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny v sobotu na Bouchalkách odehrály velmi vyrovnané utkání proti silnému Havířovu, které nakonec dospělo až k samostatným nájezdům. V nich byl opět úspěšnější soupeř, a tak se domácí tým musel spokojit pouze s jedním bodem, což je ale bohužel za daných okolností málo, jelikož se jednalo již o desátou porážku v řadě. Plameny se tak nadále nemohou dostat ven z krize, a to i přes zlepšený výkon v celém zápase s Havířovem. Právě výrazně lepší výkony jsou ale známkou zlepšující se tendence, což zmínil v pozápasovém rozhovoru také trenér Martin Sobotka. „Za mě to byl výborný zápas z obou stran, myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání, remíza asi byla zasloužená. Musíme se od toho odrazit, když budeme takhle dál pracovat a takhle hrát, tak ty body začneme postupně sbírat a doufám, že se to otočí a začneme vyhrávat,” řekl Sobotka v sobotním rozhovoru.

Zlepšený výkon na ledě oproti předchozím utkáním hodnotil také navrátilec do sestavy Plamenů, zkušený útočník Luboš Kunstmüller. „Podle mě ano, ten posun tam vidím. Podle mého se zvedáme, hrajeme nyní na čtyři lajny, do hry se dostává více útočníků, díky čemuž máme více sil a na ledě je to tak lepší,” hodnotil výkony týmu Kunstmüller. Je zřejmé, že tým Martina Sobotky bude chtít také ve středu proti Znojmu navázat na zlepšující se tendenci, nicméně proti tak silnému soupeři to budou mít velmi těžké a Plameny budou spíše v pozici týmu, který se může pokusit překvapit favorita. To si uvědomuje také Luboš Kunstmüller. „Zápas půjdeme odmakat, poctivě bránit a zkusit překvapit z protiútoků. Hlavně nesmíme zbytečně faulovat, dát do toho všechno, třeba to dopadne a my překvapíme. Podle mě nemáme co ztratit, musíme odevzdat maximální výkon a pak se může stát cokoliv,” řekl zkušený jednačtyřicetiletý útočník.

POSLEDNÍ ZÁPAS

17. kolo, sobota 19. 11. 2022
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov 2:3sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Kunstmüller (Pilný, Pleva), 25. Pleva (Čejka, Wasserbauer) – 4. Zdeněk, 29. Antoníček (Havlík, Ćmiel), rozh. náj. Spratek. Rozhodčí: Kohoutek – Kalina, J. Kučera. Vyloučení: 4:2. Využití: 1.0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma – Pleva, Macek, Grauer, Ludvík, Půža, Vašíček – Jícha, Wasserbauer, Kaplan, Gregar, Prokš, Štola, Čejka, Vaňkovský, Kunstmüller, Pilný, Bureš, Kotlík, Rohlík.

Aptec Orli Znojmo

Suverénem letošního ročníku druhé ligy je jednoznačně Znojmo, které je s náskokem na prvním místě tabulky a s největší pravděpodobností ho nikdo neohrozí. Přesto ale znojemští zapsali první letošní porážku, když na domácím ledě v prodloužení podlehli Kopřivnici, jež se nachází v tabulce hned za nimi. Znojmo proti Kopřivnici začalo velmi dobře, dostalo se dokonce do dvoubrankového vedení, to se ale Kopřivnici podařilo smazat, a přestože Znojmo ještě jednou vstřelilo vedoucí branku, ani to mu na vítězství nestačilo. Kopřivnice pět minut před koncem třetí třetiny vyrovnala na 3:3 a dotáhla utkání do prodloužení, v němž hned po 73 vteřinách využili kopřivničtí hráči zmatek před domácím brankářem a připsali si bonusový bod.

Znojmo tak poprvé v druholigové sezoně ztratilo body, navíc na domácím ledě. K utkání se vyjádřil znojemský obránce David Stránský. „Většina našich zápasů je velmi podobná. My jsme ti, kteří musí tvořit hru, tlačit se do branky a šancí. Soupeři k nám jezdí vyčkávat, bránit a čekat na naše chyby. Ty tentokrát přišly, soupeř je potrestal a odvezl si zasloužené dva body,” řekl Stránský v rozhovoru pro klubový web. Je pravděpodobné, že podobný vyčkávací styl hokeje budou muset zkusit proti Znojmu hrát také Plameny, které se ve středu pokusí potrápit favorizovaného soupeře a zkusit ho překvapit podobně jako v sobotu Kopřivnice.

POSLEDNÍ ZÁPAS

17. kolo, sobota 19. 11. 2022
Orli Znojmo - HC ISMM Kopřivnice 3:4p (2:0, 1:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Köver (Adámek, Hruška), 12. Svoboda T. (Hruška), 38. Hruška (Köver, Stránský) – 22. Marek (Pindel, Mach), 32. Pindel (Fojtík, Gola), 55. Fojtík (Gola, Pindel), 62. Pavlík (Velecký). Rozhodčí: P. Blaha – K. Smetková, D. Viskot. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 1521. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Groh – Kloz, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Jenáček, Mareš, Remta – T. Svoboda (C), O. Svoboda, Špaček, Hruška (A), Havlát, Pigl, Köver, Adámek, Sklenář, Čermák, Šťovíček.

STATISTICKÉ OKÉNKO

3-0-4-8 BILANCE 15-0-1-0
40:71 SKÓRE 98:23
13 (11.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 46 (1.)
Lukáš Bureš (3+9) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Martin Šťovíček (17+11)
Tomáš Svoboda (15+13)
Dan Kotlík
Martin Lojek (oba 4)
NEJLEPŠÍ STŘELEC Martin Šťovíček (15)
Lukáš Bureš (9) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Marek Špaček (20)
Martin Pleva (1+8) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Erik Mareš (4+13)
Lukáš Vít (4,05)
Jiří Sláma (4.36)
Vojtěch Nečas (4,94)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Matěj Žajdlík (1.25)
Dominik Groh (1.62)

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého