Plameny hlásí jeden velký návrat! Přichází Jakub Peslar

Zveřejněno 20.09.2022 | Redakce
Tak to je skvělá zpráva (nejen) pro žďárské fanoušky. Vedení klubu SKLH se totiž dohodlo na příchodu třicetiletého obránce Jakuba Peslara, který u Plamenů již dvě sezony působil a zanechal tu neuvěřitelnou stopu. A naskočit by měl hned do sobotního duelu na ledě Kopřivnice!
A jak se tato spolupráce upekla? „Vše se řešilo v podstatě delší dobu. Už loni jsem se kontaktoval s Mildou Šimonem, že bych chtěl ukončit kariéru jako Plamen. A kdyby byla ta možnost, aspoň na 1 zápas, tak bych si chtěl ještě za Žďár zahrát. Letos jsem se potkal i s Martinem Nečasem a vyplynulo z toho to, že jsem teď podepsaný do Žďáru, takže mé přání bylo vyslyšeno," říká spokojeně Peslar.

Jelikož hráč bydlí až v daleké Ostravě, nebude jeho účast v utkáních 100 % a vše bude záležet na různých okolnostech. Navíc aktuálně působí v pozici asistenta trenéra národního týmu žen a věnuje se soukromým projektům v rámci hokeje. „Primárně bude záležet na zájmu ze strany trenérů a potřeb týmu. Jelikož nebudu mít možnost být s týmem po celou dobu, tak se bude jednat spíše o výpomoc v době, kdy budou chybět hráči apod. Tak aby primárně hráli kluci, kteří si svým poctivým přístupem zaslouží místo v týmu," vysvětluje třicátník jeho dohodu s vedením SKLH.


"
NELZE ANI POPSAT, JAK MOC SE TĚŠÍM DO ŽĎÁRU! SNAD MI TO VYJDE UŽ BRZY SE UKÁZAT PŘED DOMÁCÍMI FANOUŠKY, KTERÝCH SI NESMÍRNĚ VÁŽÍM.

On sám se už na to, až naskočí se „žetkem" na prsou velice těší. „Nelze ani popsat, jak moc se těším do Žďáru! Snad mi to vyjde už brzy se ukázat před domácími fanoušky, kterých si nesmírně vážím. Nedávno jsem přednášel ve Žďáru trenérům z kraje a měl s místními žáky ukázkový trénink a Burák (Lukáš Bureš, pozn. redakce) mě vzal na skok do kabiny a zastesklo se mi," vypráví pro klubový web tento produktivní bek.

A uvidí ho fanoušci, kteří na sobotní utkání v Kopřivnici chystají výjezd, již během prvního mistrovského utkání na ledě Kopřivnice? „To je ve hvězdách. Nebo možná v notýsku trenéra Sobotky. Půjdeme zápas od zápasu, ale kluci potřebují dobrý start do sezony a když jsem viděl, jak jim šel závěr přípravy, tak bych jim to nerad pokazil," zakončuje s úsměvem naše povídání sympaťák a oblíbenec Žďárských fanoušků.

OSOBNOST DRUHÉ LIGY A KONEC

Ofenzivně laděný bek patřil v minulých letech k výrazným osobnostem druhé ligy. Odchovanec Poruby se ve třetí nejvyšší soutěži vypracoval v klíčového hráče v každém týmu, kde působil a pravidelně sbíral kolem bodu na zápas. U Plamenů se rovněž zařadil mezi týmové opory, kromě toho si s mužstvem dvakrát zahrál play-off. Celkem za Plameny nastoupil k 54 utkání, během nichž nastřádal, na beka skvělých, 55 kanadských bodů za 19 branek a 36 asistencí.

Poté však odchovanec ostravského hokeje odehrál svůj poslední hokejový rok, když se po konci u Plamenů přesunul do Opavy. S týmem Slezanu se probojoval v sezoně 2019/2020 do vyřazovací části ze druhého místo východní skupiny za suverénním Šumperkem (play-off bylo kvůli pandemii koronaviru zrušeno, pozn. redakce). Během této sezony zaznamenal Peslar bilanci osmi branek a šestnácti asistencí. Ale pak přišel již zmíněný konec.

„Člověk občas musí zvážit své priority a bohužel hokej ve druhé lize se nedá dělat na profesionální úrovni. Spojení rodiny s hokejem a prací je někdy velmi náročné a v mém případě se to dostalo do takové fáze, kdy hokej musel jít stranou,“ okomentoval pro web hcslezan.cz svůj krok před dvěma lety Jakub Peslar. Nyní se však karta obrací a tohoto skvělého beka opět uvidíme ve žďárském dresu!

zdroj: www.hokej.cz | www.hcporuba.cz