SOBOTKA: Musíme zvednout hlavy pro nadcházející důležité zápasy

Zveřejněno 24.01.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Kouč žďárských hokejistů Martin Sobotka se v krátkosti ohlédnul za dvojicí víkendových vysokých proher na ledě vedoucího Valašského Meziříčí. Současně ale trenér Plamenů připomněl, že teprve teď přijdou na řadu klíčové zápasy, které rozhodnou o úspěchu či neúspěchu této sezony.


Páteční porážku 0:6 popsal kormidelník Plamenů velice rychle. „Valašské Meziříčí si v první třetině vypracovalo dvoubrankový náskok. V prostřední části jsme sice byli lepší, jenže bez efektu. Naopak domácí přidali v jejím závěru třetí branku a v závěrečném dějství nás jednoznačně přehráli,“ konstatoval po prvním utkání hlavní trenér Plamenů.

S jakým herním plánem vlastně hokejisté Žďáru na půdu lídra zamířili? „Chtěli jsme dobře bránit a držet vzadu co nejdéle nulu. Pokud by byla příležitost, tak samozřejmě zkusit udeřit z nějakého rychlého brejku. Prostě favorita co nejvíce potrápit,“ popisoval Sobotka. Navíc sestava nebyla úplně ideální. „Z různých důvodů nám pár hráčů vypadlo, takže jsem s sebou musel vzít dva juniory. Zvládli to ale dobře, rozhodně nezklamali,“ zdůraznil.

Ač tomu konečný výsledek 2:7 nenapovídá, v sobotu sehrály Plameny s lídrem druhé ligy mnohem vyrovnanější partii. „Vím, že to při pohledu na ten výsledek zní zvláštně, možná až úsměvně, ale při troše štěstí jsme v něm bodík uhrát mohli,“ hodnotil žďárský lodivod. O osudu zápasu však opět rozhodovala koncovka. „Snížili jsme na 1:2 a měli několik slušných příležitostí na vyrovnání. Místo toho jsme ale v závěru druhé třetiny inkasovali dvě branky. V poslední třetině ještě kluci dokázali korigovat na 2:4, ale pak už jsme neměli síly,“ posteskl si.

Obě prohry musí hokejisté Žďáru hodit rychle za hlavu. Ve středu proti béčku Komety a v sobotu proti Kopřivnici, v obou případech na domácím ledě, potřebují už konečně znovu bodovat. „Musíme zvednout hlavy a na tyto dva zápasy se správně nastavit. Pokud je zvládneme, uděláme velký krok k postupu do play-off,“ zdůraznil Martin Sobotka.