Plameny zavítají do nedalekého Velkého Meziříčí

Zveřejněno 31.08.2021 | Redakce
HHK Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
přát., úterý 31.8.2021 18:00 Zimní stadion Velké Meziříčí
HHK Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
Po poslední prohře v přestřelce na ledě Havlíčkova Brodu se Plameny opět představí na ledě soupeře, tentokrát v nedalekém Velkém Meziříčí. Podaří se svěřencům Martina Sobotky napravit poslední prohru a zvítězit na ledě rivala? Utkání startuje v 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

V posledním přípravném utkání prohráli Plameny na ledě Havlíčkova Brodu vysoko 9:6, s čímž samozřejmě nebyl spokojený trenér Martin Sobotka. „Dostali jsme devět gólů, což je hodně. Trochu to přikládám tomu, že jsme tu dnes byli bez čtyř beků základní sestavy a mladá obrana pak byla přetížená a chybovala," říkal lodivod Plamenů po utkání a pokračoval: „Chyběli nám i čtyři útočníci a osm chybějících hráčů základní sestavy je znát. Projevilo se to hlavně v obranné činnosti, kde byly nesouhry. Neříkám, že je to jen o obráncích, dnes nefungovala obranná hra celé pětice," uvedl Sobotka po utkání pro web bkhb.cz.

V dnešním utkání se do sestavy vrací většina hráčů základního kádru, kteří v minulém utkání proti Bruslařům absentovala. Do branky se postaví mladíček Lukáš Vít, kterému by měl krýt záda Jan Čáp. V obraně se po týdenní pauze představí Martin Lojek a v útoků se již objeví i Tomáš Chlubna, Ondřej Kovářů, čerstvý ženáč Jan Wasserbauer a po zranění i bojovník Lukáš Jícha, pro kterého to bude první utkání po třítýdenní pauze.

Volno v tomto utkání dostanou volno útočník Lukáš Bureš a jedenadvacetiletý obránce Patrik Vašíček.

Předpokládaná sestava: Vít (Čáp) - Půža, Lojek, Pleva, Váňa, Macek, Čermák J. - Kovářů, Wasserbauer, Štěpánek, Chlubna, Adam, Čermák D., Gregar, Prokš, Jícha, Malenovský

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Počátky hokeje: 1910
Stadion: Zimní stadion Velké Meziříčí (kapacita 1 500)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Trenéři: Karel Vejmelka

INFORMACE O KÁDRU

Po nedohrané loňské sezoně jsou Horáci v podstatě stále bráni jako nováčci soutěže. Mezi největší postavy našeho soupeře zcela jistě patří David Horký, který řádil v minulých sezona za Moravské Budějovice a stejné kousky se od něj čekají rovněž o pár kilometrů dál. Horký bohužel před sezonou ztratil svého parťáka Petra Krutiše, který se vrátil k Žihadlům a bude zde hrát krajskou ligu.

V kádru trenéra Vejmelky se ale mohou objevit i další zajímavá jména. Třeba extřebíčské duo Ondřej MalecLukáš Paták nebo bývalý obránce Hodonína Petr Slabý. Za Horáky v této sezoně nastupuje i útočník Tomáš Střecha (na fotce), který v minulosti působil i u Plamenů a zanechal tu velice dobrou stopu.

zdroj: www.hokej.cz | www.hokejvm.cz