Začátek přípravy a první přátelský zápas je tady!

Zveřejněno 11.08.2021 | Redakce
V minulém týdnu vyjely na led všechny věkové kategorie Plamenů již i na žďárských Bouchalkách, a tak se bruslení na ledové ploše týkalo i seniorského týmu SKLH. Na ledě se tak pod taktovou dvojice trenérů Martina Sobotka a Radka Hamana projíždělo 20 hráčů a již zítra je čeká první přátelské utkání, ve kterém vyzvou SHKM Hodonín.

PŘÍPRAVA V PLNÉM PROUDU

Od minulého čtvrtka polyká druholigový tým Plamenů dávky na ledě a nechybí u toho ani matador Martin Pleva, který začíná již svoji 17. seniorskou sezonu. „Ten rozjezd po té dlouhé době nebyl úplně nejjednodušší, celkem jsem lapal po dechu. Ale snad to bude čím dál lepší a v listopadu už budu ve formě,“ říká s úsměvem obránce Martin Pleva, který na jaře oslavil již své pětatřicáté narozeniny. „Už to bude jedna z mých posledních sezon, ne-li poslední, tak si to chci užít a mít z hokeje radost,“ doplňuje druhý nejstarší hráč kádru Plamenů.

Jednu ztrátu musel na začátku přípravy počítat lodivod Plamenů Martin Sobotka. Oproti původním předpokladům se na ledě neobjevil obránce Ladislav Pospíchal, který měl právě Plameny pro letošní sezonu posílit. Tohoto čtyřiadvacetiletého odchovance jihlavské Dukly nepustí do druholigové sezony pracovní povinnosti.

Naše hráče čeká do startu soutěže, který je naplánován na 18. září, náročný program. „Kromě víkendů budeme na ledě každý den. To znamená čtyři tréninky v případě jednoho přípravného utkání v týdnu. Pokud budou dva, tak bude o tréninkovou jednotku méně,“ říká hlavní trenér Martin Sobotka.

Přípravu lehce komplikuje stav ledové plochy, jelikož se v úterý porouchala rolba a z ledu se tak stalo oraniště. „V dnešních dopoledních hodinách přijel technik a měl by rolbu dát dohromady a utkání chlapů by se mělo odehrát. Je to úsměvné, protože to, co se ve Žďáře stane na zimáku za týden, se jinde nestane ani za rok,“ říká generální manažer Martin Nečas.

AKTUÁLNÍ PODOBA KÁDRU

Brankáři: Jan Čáp, Jiří Sláma, Lukáš Vít

Obránci: Jan Čermák, David Váňa, Martin Lojek, Václav Macek, Martin Pleva, Václav Půža, Patrik Vašíček

Útočníci: Dominik Adam, Lukáš Bureš, David Čermák, Martin Gregar, Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha, Slavomír Kadleček, Ondřej Kovářů, Šimon Malenovský, Marek Prokš, Martin Štola, Jan Wasserbauer, (Petr Štěpánek)

PRVNÍ PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ

Pro zítřejší utkání, které začíná v 18:30 na Bouchalkách, by tak ledová plocha měla být připravena a Plameny by tak měly, po dlouhých deseti měsících, vyjet na led k utkání. Soupeřem jim bude SHKM Hodonín, tedy jiný klub z Hodonínska než ten, na který jsou naši fanoušci zvyklí. SHKM Hodonín od sezóny 2018/19 působí v Jihomoravské a Zlínské krajské lize, čtvrté české nejvyšší soutěži ledního hokeje.

Hlavním trenérem tohoto klubu je bývalý hráč Plamenů Michal Kuba. Ten v dresu Plamenů totiž přesně před deseti lety odehrál 14 utkání, včetně čtyř duelů v playoff. „Těším se na zdejší prostředí a na lidi, co tam vedou a dělají hokej. Rád na tu dobu vzpomínám. Samozřejmě tam mám i bývalé spoluhráče, se kterýma se rád o dlouhé době potkám,“ těší se na Vysočinu šéf hodonínské střídačky, který v barvách Žďáru posbíral celkem devět kanadských bodů.

Pro Kubovu družinu to bude také prvním zápas po osmi měsících. „Je to první zápas, budeme se do toho muset dostat. Od zápasu čekám hlavně to, že nám ukáže, v čem se musíme zlepšit a na čem dál pracovat v tréninku,“ říká hlavní trenér SHKM Michal Kuba.

Mezi největší hvězdy týmu zcela jistě patří čtyřicetiletý obránce Martin Vyrůbalík, který ještě v loňské sezoně dělal kapitána v extraligové Olomouci. „Budu působit napříč celým klubem od přípravky až po A-tým. Těch rolí bude asi více,“ říká jeden z nejslavnějších odchovanců hodonínského hokeje. „Pracujeme na posílení A-týmu - a tudíž nemůžu říct nic jiného, než že se pokusíme postoupit do druhé ligy,“ dodal Vyrůbalík, který odehrál za Olomouc po Jiřím Ondruškovi druhý nejvyšší počet zápasů, dohromady jich bylo 595. V nich Vyrůbalík nasbíral 191 bodů za 53 branek a 138 asistencí.

Jedním z hráčů, kteří ve Žďáru obléknou hodonínský dres je i Martin Borot. „Těšíme se hrozně moc. Po skoro roce zápas. Myslím si, že ani moc nepůjde poznat, že je přípravný zápas, co se nasazení týče. Určitě do toho půjdeme s jediným cílem a to vyhrát. I na klucích jde vidět, že jsou natěšení na to, že si po tak dlouhé době opět zahrajeme opravdový zápas. Jenom je škoda, že nemůžeme hrát doma a odstartovat to před našimi fanoušky,“ uzavírá bývalý kapitán přerovské juniorky.

DODRŽUJTE ROZESTUPY A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ

SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE PROSÍM MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY

Pokud jde o vstupenky na přípravné zápasy, cena jedné místenky na sezení je 40 Kč, Šakalové a děti zaplatí 20 Kč. Vstup na stání není povolen.