Martin Sobotka se vrací na lavičku Plamenů!

Zveřejněno 20.04.2021 | Redakce
Ikona žďárského hokeje je zpět. Po pěti letech, kdy působil jako trenér prvoligových hokejistů Třebíče a Šumperku, se Martin Sobotka vrací na rodnou hroudu. Vedle druholigového áčka povede šestačtyřicetiletý kouč rovněž obnovený juniorský tým. „Moc se na to těším a jsem rád, že mi dosavadní kouč Radek Haman bude dělat asistenta,“ řekl novopečený trenér Plamenů.
Martin Sobotka bude v klubu působit hned v několika rolích. „Prioritou pro mě budou mužské áčko a juniorka. To bude to hlavní, aby zde byla návaznost, protože mezi oběma mužstvy hráči pravidelně pendlují. Když ale bude potřeba pomoci také u mládeže, třeba při dopoledních trénincích žákovských kategorií, budu pomáhat i zde,“ naznačil Sobotka.


"
RÁĎA TU POSLEDNÍ TŘI ROKY MANČAFT VEDL, DOBŘE JEJ ZNÁ. VĚŘÍM, ŽE NAŠE VZÁJEMNÁ SPOLUPRÁCE BUDE DOBŘE KLAPAT A FUNGOVAT. POKUD SE SOUTĚŽE V ZÁŘÍ ROZJEDOU, BUDEME MÍT TY NEJVYŠŠÍ CÍLE.

Ten si pochvaloval, že se domluvil na vzájemné spolupráci s dosavadním trenérem Radkem Hamanem. „Ráďa tu poslední tři roky mančaft vedl, dobře jej zná. Věřím, že naše vzájemná spolupráce bude dobře klapat a fungovat. Pokud se soutěže v září rozjedou, budeme mít ty nejvyšší cíle,“ popsal.

A jaké tedy budou? „Samozřejmě tou základní, prvotní metou opět bude postup do play-off. V tuto chvíli ještě ale nevíme, jak bude druhá liga vypadat. Kolik bude skupin, jaký bude postupový klíč do vyřazovací části… To ale na našich ambicích nic nemění,“ zdůraznil Martin Sobotka.

5
PO TOLIKA LETECH SE VRACÍ SOBOTKA NA LAVIČKU PLAMENŮ
Na kvalitní spolupráci se těší také generální manažer SKLH Žďár nad Sázavou. „Martin je domácí kouč, se zkušenostmi z vyšších soutěží. Navíc pracoval také u mládeže, tudíž nám hodně pomůže nejen jako hlavní trenér u mužů, ale také svými nepřebernými zkušenostmi i u mládeže. Vychoval ve Žďáře už spoustu kluků, za všechny zmíním mého syna Martina nebo Martina Kauta, kteří to dotáhli až do NHL. Už jen to je dokladem jeho kvalitní práce a úspěchů. Naším záměrem v klubu je totiž v první pracovat dobře s mládeží a tým mužů se s tím logicky propojuje,“ sdělil generální manažer Plamenů Martin Nečas.

Podrobnější rozhovor se staronovým koučem Plamenů přineseme v následujících dnech.