HAMAN: Plán přípravy na nový ročník už mám v hlavě

Zveřejněno 11.03.2021 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Jeden ročník sice sotva skončil, ale další už bude co nevidět klepat na dveře. Jako každý správný trenér, také kouč žďárských Plamenů Radek Haman už přemítá nad letním přípravným obdobím na druholigový ročník 2021/2022. „Přemítám nad třemi variantami,“ přiznal Haman.
Po předčasném ukončení letošního ročníku, zasunul jste na nějakou dobu hokej někam hodně daleko?
Věnuji se mu poslední týdny spíše pasivně. To znamená, že sleduji obě nejvyšší soutěže v rámci Česka, nic jiného se teď ani dělat nedá.

Když jste zmínil naše profesionální soutěže. Koho vidíte jako největšího favorita na zisk letošního extraligového titulu?
Podle zápasů, protože na hodně z nich koukám a sleduji také další výsledky a rozpoložení týmů, jsou pro mě největšími favority Sparta a Třinec. Tedy kluby, které se v základní části praly o prezidentský pohár.


"
RÁD BYCH ZACHOVAL MUŽSTVO, KTERÉ ŠLO DO TOHOTO, STÁLE JEŠTĚ PROBÍHAJÍCÍHO ROČNÍKU. ZA MĚ BY TO BYLO SKVĚLÉ, PROTOŽE BYLO VIDĚT, ŽE SI PARTA SEDLA V KABINĚ I NA LEDĚ.

Znamená to že očekáváte takové složení finálové série?
Přesně tak. Ale samozřejmě může kdokoliv překvapit. V play-off se všechno maže a jakékoliv mužstvo může všechny ostatní zaskočit. Ale skutečně očekávám finále Sparta – Třinec, a to nebude mít favorita.

Budete v první lize přát postup do nejvyšší soutěže jihlavské Dukle?
Pokud bych se na to koukal z pohledu Žďáru, tak by pro nás bylo dobře, pokud by Jihlava postoupila.

Můžete být konkrétnější?
V extralize by totiž Jihlava asi nezapojovala v takové míře své juniory, které my naopak rádi využíváme. Mezi juniorskou a mužskou extraligou je totiž velký skok. U první ligy ten přechod není takový. Proto by určitě Dukla byla ráda, pokud bychom jí kluky ve druhé lize „ohráli“, aby pro ně ten skok do mužského hokeje nebyl takový. Spolupráce obou klubů by se mohla ještě více prohloubit.

A kdo je pro vás tedy největším favoritem postupu do extraligy?
Vidím to podobně jako u extraligy. Myslím si, že rozhodovat se bude mezi Jihlavou a Kladnem. Opět platí, že vyhrát mohou oba týmy. Rozhodnou momentální forma, zranění či výpadky. V play-off se počítá každá maličkost.

Přejděme k vašemu mužstvu. Už si začínáte připravovat plán letní přípravy, nebo tuto otázku zatím neřešíte?
Samozřejmě nad tím přemýšlím. V koutku duše si přeji, aby se mohla nastartovat letní příprava.

Naplánovat ji ale nebude v současné době zrovna zrovna jednoduché?
V hlavě určitou představu mám. Zvažuji tři varianty, které se liší především v tom, v jakém počtu bychom se mohli scházet. Je obrovský rozdíl, zda to bude jenom v šesti, deseti, nebo jen ve dvou. V tom případě se opět bavíme o individuální přípravě. Věřím, že budeme moci trénovat pohromadě, což je pro přípravu kolektivního sportu ohromně důležité.

Zůstane mančaft z letošní sezony pohromadě?
Rád bych zachoval mužstvo, které šlo do tohoto, stále ještě probíhajícího ročníku. Za mě by to bylo skvělé, protože bylo vidět, že si parta sedla v kabině i na ledě. Dokázali jsme to uplatnit i v začátku sezony, ať již v přípravných duelech, tak i v těch pěti mistrovských utkáních.