GREGAR: Sportovní přenosy v televizi nyní sleduji mnohem častěji

Zveřejněno 21.01.2021 | Redakce
S pěti kanadskými body byl jedním z nejproduktivnějších hokejistů žďárských Plamenů v úvodu této sezony 2. ligy – skupiny Východ. Sedmadvacetiletý útočník Martin Gregar si nyní, díky vhodným klimatickým podmínkám, užívá alespoň hokeje na rybníku. „Když nemůžeme na stadion, tak alespoň tohle,“ pousmál se.
Martine, jak trávíš svůj volný čas, když se soutěže přerušily?
Snažím se tak nějak udržovat v kondici. To znamená párkrát v týdnu si zajdu zaběhat nebo si zacvičím. Navíc teď se dá využít i lyží, nebo si zahrát hokej na rybníku.

Předpokládám, že ta poslední možnost Ti bude nejbližší?
Samozřejmě. Spolu s klukama jsme připravili rybník u Vodojemu, kde se může hrát rybníkový hokej. Jelikož jsem z Ostrova, tak využívám možností na rybnících v jeho okolí.


"
BYL JSEM VŽDYCKY SPÍŠE OPTIMISTOU, ALE TEĎ UŽ ANI JÁ NECÍTÍM, ŽE BY TO MOHLO DOPADNOUT. JE TO ZVLÁŠTNÍ OBDOBÍ, ALE VĚŘÍM, ŽE SE JEŠTĚ NA LED DO KONCE BŘEZNA NA CHVÍLI DOSTANEME A SEHRAJEME NĚJAKÉ PŘÁTELSKÉ ZÁPASY.

Věříš ještě, že si letos na stadionu ve Žďáře hokej zahrajete?
Byl jsem vždycky spíše optimistou, ale teď už ani já necítím, že by to mohlo dopadnout. Je to zvláštní období, ale věřím, že se ještě na led do konce března na chvíli dostaneme a sehrajeme nějaké přátelské zápasy. Těžko ovšem říci, co se ještě vymyslí.

Ptal jsem se Tvých spoluhráčů, zeptám se i Tebe. Chybí více samotný hokej, nebo parta v kabině?
Asi neřeknu nic nového, jde to spolu ruku v ruce. Sportovci obecně jsou navyklí na každodenní sport a pohyb, ale není to jen o něm. Jde také o to, že jsem každý den v kabině, mezi kamarády, navíc teď máme ve Žďáře opravdu skvělou partu. Pokaždé si to moc užíváme, to nám nyní hodně chybí.

Přinutíš se při běhání či posilování k vyšším výkonům, nebo jde spíše o relax?
Přinutit se jít do nějakého vyššího tempa je dost složité. Snažím se, co to jde, ale právě k tomu, aby šel sportovec do vyšších obrátek, je potřeba společný trénink. Ten každého vybičuje.

Pokud se už na led nedostanete, bude asi začátek přípravy na novou sezonu docela bolet, že?
Bolet to bude určitě. Současné sportování je spíše o tom, že mám nějakou závislost na pohybu, kterou potřebuji ukojit. Proto se udržuji v nějakém tempu, ale nic víc v tom není.

Vzhledem k volnému času, sleduješ teď třeba více sportovní přenosy v televizi?
Určitě je sleduji víc než předtím, sám už jsem se při tom nachytal. Tím, že spousta sportů dohání zameškané části letošní sezony, je v televizi prakticky každý den nějaký přenos. Dívám se rád, mám víc času a sport sám o sobě mi chybí.

Jste se spoluhráči v pravidelném kontaktu?
Udržujeme komunikaci, máme společný chat, kde si občas napíšeme a dáme si vědět, jak jsme na tom. Kluci ze Žďáru se navíc mohou občas potkat a popovídat si. Jak už jsem říkal, ta parta v kabině je skvělá a i na tomhle je vidět, že si vzájemně chybíme.