ČERMÁK: Chybí mi nejen hokej, ale také parta v kabině

Zveřejněno 08.01.2021 | Redakce
Jestli někoho muselo říjnové přerušení letošního ročníku hokejové 2. ligy opravdu mrzet, pak to byl útočník Plamenů David Čermák. Tomu to v úvodu sezony „lepilo“ a s pěti brankami je stále nejlepším střelcem naší třetí nejvyšší soutěže. A zřejmě jím i zůstane, protože ročník 2020/2021 se již zřejmě nerozběhne. „Bohužel je to realita, proto nemá moc cenu se tím zaobírat,“ říká v rozhovoru dvaadvacetiletý střelec Žďáru.
Davide, jak trávíš tyto dny, když je sportovní dění prakticky umrtvené?
Dá se říci, že vyloženě studijně. Studuji vysokou školu v Brně, zrovna máme zkouškové období, takže většinu času věnuji škole a učím se.

Dva prosincové týdny, kdy jste mohli trénovat, asi byly pro všechny příjemnou vzpruhou, že?
To stoprocentně. Kvůli škole jsem sice nebyl na všech trénincích, ale i tak mě to strašně bavilo. Bylo fajn vidět kluky po takové době.

Jak se na Tobě projevila ta předchozí dlouhá pauza? Byly to na ledě hodně perné chvilky?
Na prvním tréninku to úvodních deset minut nebylo nic moc. (směje se) Pak už jsem se však cítil docela dobře. Horší to bylo druhý den po probuzení, kdy jsem cítil snad každý sval na těle. (smích)

Co hráči chybí víc, samotný hokej, nebo kabina?
Obojí. Jde to spolu ruku v ruce, jedna věc bez druhé nedává smysl. Když koukám v televizi na nějaký zápas, uvědomím si, jak moc mi hokej chybí. Stejně tak si ale vzpomenu na kluky, jak jsme třeba společně oslavovali výhru po utkání a podobně.

Nyní to už takřka se stoprocentní jistotou vypadá, že se pro tuto sezonu dohrálo. Jak moc Tě to trápí?
Asi jako každého mě to mrzí. Doufal jsem, že se sezona ještě rozjede a my budeme moci navázat na náš dobrý začátek. Situace je ovšem taková, jaká je. Změnit ji nemůžeme, proto nemá moc cenu se tím zabývat.

Kapitán Martin Pleva řekl, že než hrát bez diváků, je lepší sezonu ukončit. Jsi stejného názoru?
Ano, v tom s Martinem souhlasím. V této soutěži se hraje hlavně pro diváky. Ten příjemný pocit, když jsme vyhráli, ale nemohli tu radost sdílet s fanoušky, by pro nás už nebyl tak radostný.


"
V TÉTO SOUTĚŽI SE HRAJE HLAVNĚ PRO DIVÁKY. TEN PŘÍJEMNÝ POCIT, KDYŽ JSME VYHRÁLI, ALE NEMOHLI TU RADOST SDÍLET S FANOUŠKY, BY PRO NÁS UŽ NEBYL TAK RADOSTNÝ.

Říkal jsi, že většinu času věnuješ škole, přesto se zeptám. Najdeš si nějakou chvíli také na sportování?
Udržuji se, ale není to nic velkého. Nechci zlenivět, proto si jdu párkrát do týdne zaběhat, občas pak také zacvičit. Bez konkrétního cíle je to ale, myslím si, že nejen pro mě, mnohem složitější.

Vím, že je to hodně předčasné, ale… Máš už představu o tom, jak to s Tebou bude v další sezoně? Uvidíme Tě opět v dresu s hořícím písmenem Ž na prsou?
To je spíše otázka na sportovního manažera pana Šimona. Dál jsem hráčem Dukly, ale nevím, jaké podmínky mají kluby nastavené mezi sebou. Loni v létě byla taková domluva, že bych měl mít ve Žďáře hostování na dva roky.