JÍCHA: Nesrovnali jsme se s prostředím

Zveřejněno 14.10.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Při sobotní prohře Plamenů 2:5 na ledě okresního rivala z Velkého Meziříčí zaznamenal jednu z branek hostujícího celku útočník Lukáš Jícha. Příliš radosti mu ovšem neudělala.
Jeho přesná trefa totiž pět minut před závěrečnou sirénou skóre celého zápasu uzavírala. „Myslím si, že kdyby na stadionu mohli být diváci, dobře by viděli, že jsme ani příliš neradovali. Šlo jen o korekci pro nás nevydařeného duelu,“ přiznal Jícha.

Největší problém dělalo žďárským hokejistům kluziště výrazně menších rozměrů. „Mně osobně se na něm hrálo hodně špatně. Nemám menší hřiště rád, navíc musím říci, že jsem na něčem podobném ještě nikdy nehrál. Bylo to skoro bez středního psána, těžko jsme se s tím vyrovnávali,“ popisoval.


"
MNĚ OSOBNĚ SE NA NĚM HRÁLO HODNĚ ŠPATNĚ. NEMÁM MENŠÍ HŘIŠTĚ RÁD, NAVÍC MUSÍM ŘÍCI, ŽE JSEM NA NĚČEM PODOBNÉM JEŠTĚ NIKDY NEHRÁL.

Už v první třetině sobotního zápasu tak prý bylo cítit, že jsou hráči Horáckého hokejového klubu ve zjevné výhodě. „Měli jsme málo prostoru, domácí hráči byli pokaždé okamžitě u nás. Navíc výborně pokrývali střední pásmo. Především v defenzivě pak má Meziříčí urostlé chlapy, kteří všude dosáhli, moc šancí jsme neměli. Celý zápas tak měl náš protivník v podstatě pod kontrolou,“ sdělil pětadvacetiletý forvard.

Tomu neudělal přílišnou radost ani současný stav. Vzhledem ke zpřísněným vládním opatřením si totiž musely dát všechny sportovní soutěže na nějaký čas pauzu. „Jsem docela zvědavý, zda se ještě do Vánoc dostaneme znovu do hry. Vždyť nyní nemůžeme ani trénovat, sice se můžeme připravovat na suchu, ale to vám led nevynahradí,“ zdůraznil.

A jak se zatím bude útočník Plamenů udržovat? „Od trenéra jsme dostali pokyn k tomu, abychom se individuálně udržovali. Osobně si dám týden volno a pak začnu lehce běhat a hýbat se, abych byl trošku v kondici. I když vím, že na tom pak budu na ledě stejně špatně jako v létě,“ hořce se pousmál Lukáš Jícha.